Sizce aşk hayatında insanları en çok etkileyen sorunlar nelerdir ?

Konu sahibi son olarak 1072 gün önce görüldü
Aşık olmayı başlı başına bir hastalık olarak tanımlayanlar vardır ya da aşkın bir dengesizlik hali olduğunu savunanlar..

Aşkın olumlu olumsuz pek çok tanımı yapılmıştır bugüne kadar. Herkes kendine göre tanımlar, kendine göre yaşar.

Peki aşıkken bir anda soğumamıza neden olan sorunlar nelerdir ya da bizi olumsuz yönde etkileyen aklımıza acabaları düşüren problemler nelerdir ?

Aldatmak, kaprisler, kıskançlıklar, ilgisizlik vs..

Aşka çok fazla anlam yüklemek ve aşkın doğasını iyi tanımamak sebebi ile çoğu insan, aşkın bir ömrü olduğu gerçeğini kabullenemiyor ve aşk bittiği gün de sudan çıkmış balığa dönüyor.

Aşkı uzmanlar da bir hastalık olarak kabul ediyor çünkü beyin görüntüleme sonuçlarına göre aşık kişide beynin ön bölgesi belli bir süre aktifliğini kaybediyor, bu da kişinin sağlıklı düşünmesine-davranmasına engel oluyor.

Aşık olduğumuz kişiden eminsek fakat belli bir süre sonra soğuma yaşıyorsak, bunun binlerce sebebi olabilir fakat en belirgin sebep, yaşadığımız duygu yoğunluğuna bağlı olarak karşımızdaki kişiyi gözümüzde çok yüceltmemiz ve aşkın etkisi geçince de gerçeği görmemiz sayılabilir.

Özenli davranmak bile aşkın sürekliliğini sağlayamaz fakat en azından aşkın etkisi geçince, yerine sevginin konması ve saygının yitirilmemesine imkan tanıyabilir.

Taraflardan birinin güvensizlik yaratacak hareketler yapmaya başlaması.

Sosyal medya. O yüzden ortak hesap olayına sıcak bakmaya başladım lol

abartılı şekilde aşık olup
abartılı şekilde bitiriyoruz
abartıyı sevmiyorum

Beklentilerin fazla olması ve ne istediğini bilmiyor olmak.

aşka abartmayın
yaşayın
bitince zorlamayın

Aile. Ne yazık ki aile kavramı aşk denilen duyguda bile öncelikde..

Bencillik.

Ben free takılıyorum bu sıralar çok rahat.

Real Madrid maçında Sneijder'in pozisyonunda penaltı vermeyen bir hakem ile Sneijder'in o topu nasıl dışarı vurdu tek sorun buydu.

aşk aşk diye
geberip gideceksiniz
gidin sevişin

Araya giren üçüncü şahıslar.

Bir yerde okumuştum "Evini koruyacaksan, eşinin en iyi kız arkadaşını evden uzak tut". Yaşayarak gördüklerim sonucunda, haklı bir söz olduğuna inandım. (Uygulaması biraz yürek ister tabii)

Geri