Sizce Asgari Ücret Ne Kadar Olmalı?

• Kullanıcı Thor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 1215 gün önce görüldü
Bekâra koca boşamak kolay!

Yani evet rakam yüksek ama yetersiz görünüyor ama asgari ücret bu tutara yakın veya üstünde olursa küçük işletmeler hem ürünlere zam yapacak hemde İŞSİZLİK ÇOĞALACAK!

Büyük işletmeler bile eleman çıkartmaya başlayacak, 3-4 kişinin yaptığı işi 1 kişi yapacak.

Yani işletmelerin firmaların gideri artacak, olan yine asgari ücretliye olacak.

herhangi bir artış olmasın biz buna da razıyız

paranin degeri olmadiktan sonra sayinin ne anlami var

Dolar bazında en az 800 $ karşılığı olmalı.

Yani evet rakam yüksek ama yetersiz görünüyor ama asgari ücret bu tutara yakın veya üstünde olursa küçük işletmeler hem ürünlere zam yapacak hemde İŞSİZLİK ÇOĞALACAK!

Büyük işletmeler bile eleman çıkartmaya başlayacak, 3-4 kişinin yaptığı işi 1 kişi yapacak.

Yani işletmelerin firmaların gideri artacak, olan yine asgari ücretliye olacak.

Bu bence mükün değil.
Yıllardır bu sözü hep duyarım fakat 1 kişi 3 kişinin yapacağı işi üstlenmesi mümkün değil. Türkiyedeki çoğu işçi zaten 1.5 kişilik çalışıyor yapacağı en hızlı şekilde yaparak zorlanarak çalışıyor.
Patron adam çıkartmak istedikten sonra çıkartır ama 2 hafta sonra yeniden almak zorunda kalır.
Patronlar zaten her şeyin fiyatını yükselterek aynı karlılığı sağlayacaktır.
Benim çalıştığım bölümde 3 kişi aynı var. Bir kişi hastalanınca bile iş yetişmiyor. Eğitimlerimize bile katılamıyoruz çoğu zaman. Biri başka şirketten teklif alıp gideceği zaman bile müdürler çıldırıyor tutmak için ne taklalar atıyor. Bana ara ara açık açık gitmeyi düşünürse lütfen söyle plan yapalım yoksa çok zorlanıyoruz dahi demişti.

Aynı şeyi restoratta düşünelim. Çok sevdiğim bir cafede çayı 15 da getirdiler diye bir daha gitmedim. Çalışandan kar etmeye çalışanlar bunu müşteri kaybıyla anlayıp geri adım atmak zorunda.

İki katına çıksa bile ona göre bir zam yaparlar o yüzden benim ufak bir iyi beklentim yok.

Hangi işyeri asgari ücret veriyor ki kurumsallar bile asgari ücreti yatırıp elden para vermeye başlamışlar eleman tutmak için.
Malesef oda yetmiyor..

Gönül ister çok olsun ama ne kadar arttirsalarda, o parayi herseye zam yaparak geri çıkarıyorlar bizden malesef shshsh

Hangi işyeri asgari ücret veriyor ki kurumsallar bile asgari ücreti yatırıp elden para vermeye başlamışlar eleman tutmak için.
Malesef oda yetmiyor..
Ücreti hesaba eksik yatıranlar ya da farklı bir hukuksuzluk yapanlara şirket büyüklüğüne göre kişi başı 50 bin lira ceza de hiç bir şirket cesaret edemez. Büyük firmalar düşünemez dahi. Devlet kurumları bence gerçekten veremeyen olabiliyor bir açık bırakalımda herkesi sıkboğaz etmeyelim diyor sanırım.

Ücreti hesaba eksik yatıranlar ya da farklı bir hukuksuzluk yapanlara şirket büyüklüğüne göre kişi başı 50 bin lira ceza de hiç bir şirket cesaret edemez. Büyük firmalar düşünemez dahi. Devlet kurumları bence gerçekten veremeyen olabiliyor bir açık bırakalımda herkesi sıkboğaz etmeyelim diyor sanırım.
Hocam malesef kimse şikayet derdinde değil parasını maaşının derdinde, sana birçok firma sayabilirim bu şekilde ödeme yaptıklarına dahil, tabi ki normal bir durum değil ama çalışanında işine geliyor işvereninde.
Yinede herşeyin hayırlısı.

Asgari ücrete zam gelmesi değil mevzu bence,zam gelince herşeye geliyor,insanlar 2 binli sayılardayken daha rahat geçiniyordu,paranın alım gücü vardı.şimdi asgari ücret zamlansa herşeye zam geliyor maaş eriyor,asgari ücrete zam yapıp diğer herşeyi durdurabiliyorsan paranın değeri olur.

sanırım yakında başka bir ekonomiye geçiş yapacağız ya da bol sıfırlı bir döneme gireceğiz. asgari ücret, kalifiye personel ve memur ücretlerine yapılacak zamların telafisi nasıl olacak kestiremiyorum. yüksek maaşlar, hükümet değişse de dövizin asla 1-5 lira arasına düşmeyeceği izlenimi veriyor.
sanmıyorum ki küresel güçler, türkiye'nin işçisine 3000-5000 dolar maaş ödemesine müsaade etsin ya da ülkenin ithalat hacmi izin versin.
bugün yapılacak zamlar gelecekte bizi daha büyük hezeyanlara sürükleyecek gibi düşünüyorum.

Asgari ücreti zam_ arttırmaya devam ederlerse işçi çıkarmaya başlanır .2027 yılında robot işçi piyasaya sürülecekmiş

8 Bin ile 9 bin arası olacağını tahmin ediyorum ama yine yetmeyecek salçanın 40 TL olduğu bu ücrette o zaman olur 80 TL ne anladım ben o zamdan..

Asgari ücrete niye zam gelsin ki ekonomi coh iyi :D sjdjdjddjfnfnf

Geri