sizce aids öldürür mü? öldürmez mi?

Konu sahibi son olarak 1281 gün önce görüldü
arkadaşlar aids hiv virüsü taşıyan insanlar bu virüs yüzünden ölürler mi? kendi bilgilerinize dayanarak tartışma konusu olarak açtım. bilgilerinizle buyrun.

bir doktor adayı olarak NazLı daha iyi bilir
fakat hıv virüsü yalnızca kan ve cinsellik yoluyla bulaşıp öldüren bir hastalıktır. Maalesef hala tedavisi bulunamamıştır. Yani bu virüsü taşıyan insanlar ölür ( diye biliyorum)

hakiki doktor var climax ama alternatif tıppa yöneldi o da. tutturmuş bir sürdürülebilirlik sevdasına.

cocukluk arkadaşım var 5 senedir hiv pozitiftir. :) sadece ilac kullanıyor. bende aids ölümcül olarak biliyordumda asıl öldüren yargılarmış insanları. enfekte olduktan sonra 10 sene sonra belirti veriyor. bu belirtileri verme aşamasına gelmek demek aids evresine gelmiş demek oluyormuş. yani hiv pozitif olarak insanlar normal insan gibi yaşayabiliyorlarmış.

yaşayabiliyosun diye biliyorum. sadece virüsü taşırken geçirilen diğer hastalıklar vücutta çok ağır seyrediyor. bağışıklık sisteminin çökmesinden dolayı vücut kolay kolay atlatamıyor.

AIDS hastalığının Türkçe karşılığı Edinsel İmmun Yetmezlik Sendromu'dur.
Yani hastalığa neden olan virüs vücudumuzda mikroplara karşı savaşan immun sisteme ait hücrelere hasar vererek bağışıklık sistemini harap etmektedir.
Bulaş olduktan sonra Akut dönem dediğimiz erken evrede grip benzeri hastalık belirtileri görülür.Bu nedenle hastalık kolayca atlanabilir.
Hastalık bundan sonra Kronik evreye geçer ki bu süre yaklaşık 7-10 yıldır.
Virüs hiçbir belirti vermeden vücutta sessizce bekler, bu evrenin sonunda hastalığa
özgü bulgular ortaya çıkar. Tanı da genelde bu evrede konur.
Final evresinde ise artık direnç oluşturabilecek bağışıklık hücreleri neredeyse sıfırlanır,hasta her türlü fırsatçı enfeksiyon ve HIV virüsünün kendisinin neden olduğu çeşitli tümörlerle(kanserlerle) mücadele etmek durumundadır.
Ölümler de bu iki nedenle olur ve kaçınılmazdır.
Verilen ilaç tedavileri hastanın ömrünü uzatmak ve hayat kalitesini arttırmak adına destek tedavisi şeklindedir.

yaşayabiliyosun diye biliyorum. sadece virüsü taşırken geçirilen diğer hastalıklar vücutta çok ağır seyrediyor. bağışıklık sisteminin çökmesinden dolayı vücut kolay kolay atlatamıyor.
buna ek yorum yapacak Bi durum yok.hiv öldürmez ama yakalanacağın en ufak enfeksiyon seni öldürmeye yeter.

Magic Johnson 25 yıl kadar önce HIV olduğunu açıkladı.. Hala sapasağlam..

öldürür la bilincsizce sevişmeyin diyelim belki yersiniz

Vallaha bu konu hakkında pek bilgim yok ama insana maymunlardan geçtiği söyleniyor.Benim asıl merak ettiğim insan mı maymuna yoksa maymun mu insana? :p

Bilimin dediğini kenara atıp bizim söylediklerimize göre mi hareket edeceksin Kartal?

bilimle laf yarıştırmam. beyinlere yerleştirilmiş ön yargılarla laf yarıştırırım. 4 senedir arkadaşım hiv pozitif. forum da ki toplum ne kadar bu konu hakkında bilgili merak ettim. o arkadaşımı sırf aids li diye gorusmuyenler uzan duranlar beyinlerinden tamamen hastalıklı olduklarını dusundugum icin burayada bu sebebden dolayı bu konuyu açtım. ne kadar yargı var ne kadar bilgi. sen teşhisini alıp ilaç tedavisi gorursen normal bir insan gibi yaşamaya devam edebiliyormuşsun. forum da ki aidsfobisinde olanlar yada yeni tanı alıp da tedavi gormeyen insanlara bu yazdığın cevapla cok guzel bir yargı gostermiş oldun.

Ya birader, senin arkadaşın yaşıyor diye bütün aids hastaları ilaçla kurtulmuş olmuyor. Kanseri yenen de var. Bütün kanser hastalarını sağlama mı aldık şimdi? Mermi yeyip ölmeyen var? Herkes mermiye kafa mı atsın şimdi?

Ayrıca forum üyelerinin bu konuda bilgili olup olmadığını denemekte amacın nedir? Sana mı kaldı yani milleti denemek? Madem arkadaşın güzel bir örnek olmuş, bunu normal bir şekilde anlatırsın. Neymiş efendim, önce soruyu sor, sonra amacım bilgi yoklaması çekmekti de. Sebebi de arkadaşının durumu olarak yapıştır. Dayanak da sağlam hani.

Biz dışarda gördüğümüz her olaydan yola çıkıp forum üyesine çaka çaka bilgi sınavı yapmaya kalksak halimiz nicedir yani. Benim verdiğim cevaba ön yargı gibi klişe yorum yapacağına, açtığın konuyu tekrar düşün istersen.

Madem arkadaşın bunu başarmıştır, gelirsin güzel güzel anlatırsın ve insanlara umut ışığı olabilecek bir hareket olmuş olur. Bu kadar gizem yapmaya, uzatmaya gerek yokki. Hepsini anlat bitsin gitsin işte. Forumun bilgisini ölçmekle ne alakan var senin yani? Ki zaten mış muş ile konuşuyorsun. İlaç kullanırsan yaşamaya devam edebiliyormuşsun ile olmuyor o işler işte. Bu ancak diğer hastalara umut olur. İlacı ilk defa arkadaşın kullanmıyor yani.

Geri