Sizce 18 yaşı özgürlük yaşı mıdır ?

E
  • Kullanıcı Elif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü

Sizce 18 yaşı özgürlük yaşı mıdır ?

• Evet

Kullanılan: 2 9.1%
  • Hayır

Kullanılan: 20 90.9%
  • Fikrim yok

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    22
hala babasından harçlık alan çocuk lan ne özgürlüğü

Ozgurlukten kastiniz ne bilmiyorum ama benim dusuncem insan omru boyunca ozgur olamiyor. Hep birileri ayak bagin oluyor, yetistirmen gereken isler oluyor,birilerine sorumluluk hissederek yasiyorsun. Taki mezarda tek kalana kadar. Ozgurluk bence o an basliyor .)

hep özgürdüm ama değildim..
fazla özgürlük iyi bişi değil
ister bayan ister erkek için.
hele 18 yaşında birisi hiç özgür olmamalı...

Özgür olamıyorsun daha çok kısıtlanıyorsun ve bana göre 18 yaş hata çağı bi özelliği yok yani

18 yaş bence özgürlüktür. :) Ben kendimi özgür hissediyorum ^^

Yaw he he biz de öyle diyorduk 18 olsak da patlasa şampanyalar, pastadan çıksa hatunlar, arabanın anahtarı falan. Bi girdik 18e gele gele ygs geldi üni geldi daha fazla sorumluluk. Kısacası özgürlük tanımına aykırı her şey geldi.

Başkalarının özgürlüğünün başladığı yerde senin özgürlüğün son buluyor.Kaldı ki yaşa göre özgürlükten bahsetmek ne kadar umutlu:)

Ozgurluk mu? Sorumluluklarin hizla basladigi yas. 18 yasima girdigimde, kendimi 16 hissediyordum. Ozgurluk bile sınırlı. Bi cocukken ozgur idik. Gerce ozamanda annemizin babamizin uymamiz gereken kurallari vardi, iyiligimiz icin elbet ve halada oyledir. Yinede en ozgur hissettigim zaman cocuklugumdur.

Bu dunyada yok oyle bir sey. Ahiretde ozgurlugumuz olur ancak, eger ki burada iyi yasarsak.

18 yaşı özgürlüğün ilk adımı üni ve başka şehir dersler agır oldugundan öyle özgür olamıyorsun, iş hayatına atılıp paranı kazandıgın an özgürsün.
Ama aileden kopmama şartıylaa , ailemi özgürlüğüme değişmemm ailemin yanında da özgürdüm zatenn sıkan bir ailem yok benim [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Megersem ben 18 den once ozgurmusum.

Özgürlük dediğin yaş ile alakalı değil ki. Maddi özgürlüğümüz yok, manevi özgürlüğümüz desen o da yok. O alevi, bu kürt, şu kapalı, bu hristiyan..Özgürlük aslında senin anladığınla alakalı..Bence hiç birimiz özgür değiliz.

18 yaşında ki bir birey kendi ayaklari üzerinde durabilir tabii ki ama bu demek değildir ki ipin ucunu kaciracak. Nasilda büyütülüyor bu 18 yaş benim gözümde hala cocuk :D.​

Bende öyle sanmıştım ama değil.

Geri