Siz organlarınızı parayla satar mısınız?

Konu sahibi son olarak 4529 gün önce görüldü
Siz organlarınızı parayla satar mısınız?

Benim inancıma göre insanın bedeni insana emanettir. Emanet birşeyi sahibinden izinsiz hor kullanmak yada sahibinin izin vermediği şekilde haince faydalanmak kat'î surette yasaktır.

Ben organların satılmasına da bu kapsamda bakarım

Çaba göstererek sahip olduğunu satarsın , ben satmam ama büyük konuşmamak lazım .Bankalara mafyaya binlerce lira borcu olanlar var bu durumda bende düşünürdüm tabi acaba satsam mı diye :)

Şunu yaparım şunu yapamam diyemem Allah kimsenin başına vermesin ama iş sağlık ve para, ölüm kalım vs olursa her şey yapılabilir...

burda satmak kelimesi gerçekten çok çirkin bir ibare olmuş
Allahın sana özene bezene yarattığı organları para karşılığı satmak da neyin nesi var mı böyle bir şey...
organlarım illa bedenimden çıkacaksa satmam,bağışlarım...

satmak gerçekten kötüü bir kelime olmuşş organ satmak diye söyleyince bile kulağa kötü geliyor böyle bişey olmamalı !!

nekadar satmak kelimesine kızsanızda,çoğu insan satmıyormu organını ? borcu olanlar,paraya acil ihtiyacı olanlar vs. yanlış birkelime kullanılmamış burda.. Allah kimseye çaresizlik vermesin,insan canını bileyok sayabilyor unutmayın..

ayrıca çok büyükkonuşmamak gerek,satmam ama belki bağışlardım..

Böyle bir şey yapmam için önce beynimden başlamam lazım :)

Siz organlarını parayla satar mısınız?

organlarımı parayla satmam..
O duruma gelmeden bunu söylemek gayet kolay
Hani durduk yere canınız sıkılınca yada atraksiyon olsun diye yapılacak bi eylem değil bu haliyle.. İşin özü o duruma getirmesin Rabbim kimseyi.

Duruma göre değişebilir, hayatın getirilerini önceden bilemeyiz. Artist artist satmam bağışlarım diyemeyiz.

Hangi organımızdan bahsettiğimizde önemli değil mi burada?

İç organlardan bahsediyorsak ki ben bunu ele almak istiyorum;

Satan insanların hiç birinde de keyfi keder verildiği görülmemiştir. En mazoşist insan bile söz konusu iç organları olduğunda şüpheye kalmıştır. Ki onlar sadece zevkleri uğruna canlarını yakarlar.

Şimdi şöyle düşünmek gerekir, "mecburiyet" denilen bir kelime vardır. Biz bunu "imkansız" olarak da tanımlaya biliriz aslında. Hiç bir insan zor durumda (ki bunun karşılığı da maddiyattır) kalmadıkça bedeninden bir parçasının çıkarıp başkasına vermek istemez.

Tabi işin diğer yöne de maneviyattır.
Maddi anlamda değil ama manevi anlamda ihtiyacı olan birisine neden yardımda bulunmayayım ki.
(Karaciğer,böbrek vb.) Bunun adı da bağıştır.

Hem sağlıkta hem öldükten sonra.

Allah mecbur etmesin ama mecbur kalır da başka bir çözüm bulamazsam evet satarım. Rabbim büyük bir dert sıkıntı vermezse zaten bağışladım bütün organlarımı ölünce ihtiyacı olanlara verilecektir umarım :)

hayatın ne zaman karşımıza ne çıkaracağı belli olmuyor, bu konuda büyük konuşmak istemem. umarım böyle bir şey yapmak zorunda kalmam.

1 organım var ki milyon yurolar verseler satmam, biriciğimdir o . :kalp:

Organları parayla sattıktan sonra parayı gözünüze sokacaksınız herhalde
Çünkü başka bir izahı yok

Sağlığım olmadıktan sonra ne yapayım o parayı.

Geri