Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Benim inancıma göre insanın bedeni insana emanettir. Emanet birşeyi sahibinden izinsiz hor kullanmak yada sahibinin izin vermediği şekilde haince faydalanmak kat'î surette yasaktır.
Çaba göstererek sahip olduğunu satarsın , ben satmam ama büyük konuşmamak lazım .Bankalara mafyaya binlerce lira borcu olanlar var bu durumda bende düşünürdüm tabi acaba satsam mı diye
burda satmak kelimesi gerçekten çok çirkin bir ibare olmuş
Allahın sana özene bezene yarattığı organları para karşılığı satmak da neyin nesi var mı böyle bir şey...
organlarım illa bedenimden çıkacaksa satmam,bağışlarım...
nekadar satmak kelimesine kızsanızda,çoğu insan satmıyormu organını ? borcu olanlar,paraya acil ihtiyacı olanlar vs. yanlış birkelime kullanılmamış burda.. Allah kimseye çaresizlik vermesin,insan canını bileyok sayabilyor unutmayın..
ayrıca çok büyükkonuşmamak gerek,satmam ama belki bağışlardım..
organlarımı parayla satmam..
O duruma gelmeden bunu söylemek gayet kolay
Hani durduk yere canınız sıkılınca yada atraksiyon olsun diye yapılacak bi eylem değil bu haliyle.. İşin özü o duruma getirmesin Rabbim kimseyi.
Hangi organımızdan bahsettiğimizde önemli değil mi burada?
İç organlardan bahsediyorsak ki ben bunu ele almak istiyorum;
Satan insanların hiç birinde de keyfi keder verildiği görülmemiştir. En mazoşist insan bile söz konusu iç organları olduğunda şüpheye kalmıştır. Ki onlar sadece zevkleri uğruna canlarını yakarlar.
Şimdi şöyle düşünmek gerekir, "mecburiyet" denilen bir kelime vardır. Biz bunu "imkansız" olarak da tanımlaya biliriz aslında. Hiç bir insan zor durumda (ki bunun karşılığı da maddiyattır) kalmadıkça bedeninden bir parçasının çıkarıp başkasına vermek istemez.
Tabi işin diğer yöne de maneviyattır.
Maddi anlamda değil ama manevi anlamda ihtiyacı olan birisine neden yardımda bulunmayayım ki.
(Karaciğer,böbrek vb.) Bunun adı da bağıştır.
Allah mecbur etmesin ama mecbur kalır da başka bir çözüm bulamazsam evet satarım. Rabbim büyük bir dert sıkıntı vermezse zaten bağışladım bütün organlarımı ölünce ihtiyacı olanlara verilecektir umarım