Siz neyi bekliyosunuz.?

Konu sahibi son olarak 971 gün önce görüldü
İnsan oğlu dünyaya geldiği andan itibaren bekleme ile tanışır belki farklı şekillerde olabilir mesela askerseniz terhisi,işsizseniz bir işi,öğrenciyseniz diplomayı,mahkumsanız özgürlüğü,fakirseniz zenginliği e şimdi

Size soruyorum siz neyi bekliyosunuz...

İnsanoğlu beklemez, hedeflere yürür.
Sen beklesen de zaman beklemez, zaman seni yürütür.
Özgürlüğe yürütür, terhise yürütür,diplomaya yürütür vs vs.
Beklemek ancak ruh bedenden çıktığı vakit gerçekleşir.

Standart seyler

Bu soru yabana atilacak bir soru degil.
Hatta baya da felsefi bir soru.
Egzistansiyalizmin icinde olupta,bir ideolojiye bagli olmayan bir insan yoktur.Duyarli ise.
Ideolojiyi gerceklestirmek icin,bir takim seyleri gerceklestirmek zorunda kaliriz.Bu da insanda bir insiyatif ve öngörü gerektirir.
GErceklesitmek icin de bazi seyleri beklemek zorundayiz.Hedefe dogru calismak,"hayalleri" maddelestirmek te,bir azim gerektirir.
Bireysel isteklerin devasa bir güc oldugu dönemi yasiyoruz.Herkes bir birey olmak isteyip,toplumsal verilerden siyrilma cabasinda.Herkes bir isim,bir ad birakmak istiyor ardindan.

Cingene kiz gelmis Diyarbakir'a.Evine dönmüs.
Peki o essiz sanat eseri kimin eseri?Kim yapti?Buna dair bir belge yok.
Eser kaldi,eserci yok.O eseri yapan,neyi bekledi acaba?
SImdi ise,eserciler cok ama kayda deger eserler yok.
Bireysel egzistansiyalizmde hem cok pragmatik olmak ile beraber,sanirim hem de biraz acimasiz olmak gerekiyor.
O yüzden birseyleri "beklerken" yararli olmasini arz edelim.

Arkadaslarim cok sorar bana daha neyi bekliyorsun diye evlenmek için. Annem de arada bir soyler, bekledikçe kötüye kalırsın diye de bakalım.

Fırında kekim var onu bekliyorum.

futbolcuyu bekliyorum, görünmüyor ne zamandır? naptınız çocuğa, küsüp gitmiş mi ne?

Geri