Siyasi tartışmalar neden çoğu zaman fikir alışverişinden çok çatışmaya dönüşüyor?

Konu sahibi son olarak 89 gün önce görüldü
Siyasi tartışmalar neden çoğu zaman fikir alışverişinden çok çatışmaya dönüşüyor?

Doğrusu bu, taraf olmak iyidir.

Geçen sene rahmetli babamın cenazesinde, namazı kıldıran hoca babam için "ağabeyimizi geç tanıdım, erken kaybettim, kimsenin hassasiyetine karışmayan bir insandı" diye bir cümle kurdu. Bu sözü duyduktan sonra çok eğeledim kendimi. Sabahlara kadar dil döksen düşmanlıktan başka bir şey kazanamıyorsun. Er meydanında değilsen düşmanına bile iyilik yapabilecek kuvvette olmak lazım. Ölüp gideceğiz...

• Alkış
Tepkiler: ne
Eskidendi o. Şimdi siyasi tartışma yok. Çünkü ol diyince oluyo. Hem ne bileceksin iki dakka sonra 180 derece zıt bişi söylemeyecegini?

Kendi fikri olan tartışır.

Alıllar başta değil, kirada. Fikirler firarda.

siyasetten para kazanmıyorsanız
kazananlar için bişey yapmayın

Siyaset, kralların, şahların, imparatorların, çarların, çariçeler yapacağı iş. Sıradan vatandaş ülke mi yönetiyor ki siyaset yapsın, yapmayı bilsin. Höt höt konuşmaktan öteye gitmez.

Siyaset çatışma alanı.
Futbal savaş meydanı.
Aile hayatından uzak tutmalı.

Münazara kültürümüzü kaybettik. Okullarımızda bunu geri getirmeliyiz. Buyrun eski bir siyasi tartışma programı. Söz kesme yok hakaret yok vs. vs.

Speak (2025) filmi dünyada bunun okullar arası devamının bir örneği.
Speak_%282025_film%29.jpg

Geri