Siyasî Karikatürler

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
601797_574960935871395_148498270_n.jpg

Mastor siyasi karikatürler değilde Akp adına düzenlenen karikatürler deseydin konu başlığını daha iyi olurdu .

DoGu

İktidar onlar. Dolayısıyla çizilen siyasî karikatürler çoğunlukla AKP ile ilgili oluyor, böyle de olması lâzım zaten, tek tük muhalefeti eleştiren karikatürler de çizilmiyor değil, onları istersen burada paylaşabilirsin.​

Mastor senden başka paylaşım yapan yok sanırım. Bence konu başlığı aldatıcı değilde daha uygun olanı yazmalısın. Tek tük muhalefeti eleştiren yerine penguen harici bir karikatür sayfası bulabilirsen her yerde karşına çıkar tarafsız karikatür diye düşünüyorum.

DoGu

Yo hayır konu başlığı aldatıcı değil, ayrıca tarafsız olma diye birşey yoktur, karikatürist muhalif olmak zorundadır.

Buradaki karikatürler günümüzdeki toplumsal, ekonomik ve siyasî sorunları anlatıyor, hemen hemen hepsinin bu hükumeti , iktidarı hedef alan ve eleştiren çizgiler olması çok normal.​

Mastor kendi fikrimi söylüyorum. Ben kışkırtıcı buldum. Ayrıca siyasi ekonomik dersende eğer . O karikatüristler iktisat mı okumuş türkiye ekonomisi mi okumuş maliye politakası mı okumuş. Ben bu saydıklarımı okudum. Hiç bir sıkıntı göremedim. Bilmediğim ders mi var acaba onu düşündüm .

DoGu

Karikatürcüler ezelden bu yana toplumsal olayları karikatürize ederler, eleştirirler, bunun içinde her türlü konu olabilir, karikatürün amacı zaten yergidir, iğnelemedir, hafifletmedir, taşlamadır, güldürüdür.

Şimdi x adam maliye okudu mu okumadı mı onu mu araştıracağız? )

Türkiye'de karikatür sanatına damga vurmuş ne büyük isimler var, aralarında vefat etmiş olanlarda var, bu insanlar iktidarları eleştirdiler, üzerlerinden mizah yaptılar, özellikle siyasi ve sosyal konularda çizdiler hep.

Şimdi bu adamlar iktisat, ekonomi vs okumuş mudur okumamış mıdır, bilemiyorum. Ama çok şey bildikleri aşikar.​

Sakın yanlış anlama beni tavrım kesinlikle sana değil. Mastor karikatürü çok severim ama karikatüründe yapılış amacı mizahdır, güldürmedir. Kesinlikle birini iğnelemek, taşlamak değil sana sağlam kaynakda verebilirim karikatür geçmişi olarak. Her neyse böyle uzar gider, ayrıca penguen dergisinin bir karikatürünü paylaşıyım. O karikatürede hapis cezası istendi. Böyle iğneleme mi olur kendin biraz düşün.

25008.jpg

Hoş sohbetler sayfanı biraz kirlettim. Kusura bakma.

DoGu

Yok yanlış anlamadım ) Benim bildiğim bu yönde, birçok karikatürcünün sözlerininde bu yönde olduğunu hatırlıyor gibiyim. Karikatürün doğasında eleştirinin var olduğunu / olması gerektiğini kabul ediyorum ve öyle olmalı.

Ben eleştiren, iğneleyen, düşündüren karikatürleri seviyorum, bakıp anlık gülümseme yaratan karikatürlerin fazla değeri yoktur benim için, herkesin beğenisi farklı tabii ki.

* *

O karikatürü çizen kimse yanlış yapmış.

Est. )​

Geri