Siyasi görüşü sizinle farklı olan sevgilinizin bakiş açisini degistirirmisiniz ?

• Kullanıcı Sie
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü
Konu sahibi son olarak 3732 gün önce görüldü

Siyasi görüşü sizinle farkli olan sevgilinizin bakis acisini degistirimisiniz ?

• Kullanılan toplam oy
    25
@Hatem, dedigin sadece iki taraf da cok guclu bir sekilde dusuncelerine bagli degilse ve cidden liberal ve insan haklarina saygili ise dogru olabilir. Malesef, gercek hayat boyle degil. Bir taraf bile daha baskin ise, surekli her konuda tartismaya gidebilecek bir iliskiden bahsediyorsun o zaman.

Kadinin erkekten daha alt seviyede biri oldugunu dusunen birisine nasil saygi gosterecegim mesela? Veya baska bir irkin, daha salak oldugunu dusunup, o insanlari otekilestirebilen bir kisi ile nasil bir iliski yurutebilirsin? Her seyi birebir ayni dusunmek zorunda degilsiniz illa ki ama genel dunya gorusunun bir orta noktayi yakalayabilmesi gerek.
Benim bahsettiğim karşıt görüşlük ideolojik, siyasi ve din temelliydi. Kadının erkekten daha alt seviyede olduğunu savunmak bir görüş değildir. Keza irkcilikta öyle. Yazdığımı tam olarak anlayamadığını ya da anlatamadigimi düşünüyorum.

Her görüşte bire bir aynı olmamızı bekleyemem elbette, sadece genelgeçer fikirlere saplantılı olmasın. "Şu partiye oy vereni sevmiyorum" " o partiye oy veren yanıma yaklaşmasın, ıyy yobaz, ıyy dinsiz ıyy bilmem ne"

Bir yakınını kaybettiğinde mesela, görüşüne bakmaksızın yan komşun geliyor ama taziyeye. Senden farklı olsa da o sarılıyor sana.

Neyse bu genel oldu, ilişkilerden bahsediyorduk. Saplantılı olmasın, siyasi görüşlerinden dolayı objektifliğini ve vicdanını kaybetmesin yeter ki.

Benim bahsettiğim karşıt görüşlük ideolojik, siyasi ve din temelliydi. Kadının erkekten daha alt seviyede olduğunu savunmak bir görüş değildir. Keza irkcilikta öyle. Yazdığımı tam olarak anlayamadığını ya da anlatamadigimi düşünüyorum.
Bunlar da malesef siyasi, dini ve ideolojik temelli. Demeye calistigini anliyorum ama soyledigin boyutlarda kisilerin karakterleri hakkinda keskin sinirlar cizilebilecek bir konu oldugunu dusunmuyorum.

20 yaşındayım... üniversitedeyim ve hard core milliyetçiyim o zamanlar. bi sevgilim var ve seviyorum da kızı. sevgimin kabardığı bir gün tuttum omuzlarından, dedim ki "sen benim asena'm olacaksın." o da dedi ki; "olur aşkım ben oryantal oynamayı çok severim zaten."

aman tanrım. dünyam başıma yıkılmıştı. sevdiğim kız solcuydu. oynaktı. hemen o an terk ettim ve bir daha asla görüşmedim.

Hayır saygı duyarım diye oy vermişim. Hayret. Kime yürüdüysem artık o dönem hdjsks

Bunlar da malesef siyasi, dini ve ideolojik temelli. Demeye calistigini anliyorum ama soyledigin boyutlarda kisilerin karakterleri hakkinda keskin sinirlar cizilebilecek bir konu oldugunu dusunmuyorum.
İçinden ne çıkacağını bilemezsin. Kendini her fırsatta çağdaş bir Atatürkçü olarak nitelendiren, görüşüne karsit herkesi yobaz ilan eden bir aydın az önce farklı bir konuda bir bayana has... Oradan dedi. Neden? Çünkü kendisiyle aynı düşünmüyor.

Böyle bir insan zaten sadece kendi gibi zihniyete sahip biriyle olmalı.

Bayburt Rize Gümüşhane Erzurum

Bunlar hariç her yerin kadını/adamı ile buluşacak minimum ortak payda bulabilirim.

Hi aeg.

Herkes için hayırlısının bu olduğunu söyledim zaten. Sen, sadece aynı görüşte olduğun bir insanla olmalısın. Kafa önemli. Neden başka görüşlere açık olasın?

Dostum başka görüşlere açık olmak ayrı bir şey, gidiş yolun doğru ama iki insanın birlikteliği zaten uyum gerektirir. Bu da o şıklardan birisi, istisnalar vardır ama durum bu.

Dostum başka görüşlere açık olmak ayrı bir şey, gidiş yolun doğru ama iki insanın birlikteliği zaten uyum gerektirir. Bu da o şıklardan birisi, istisnalar vardır ama durum bu.
He aynı görüşte olup farklı görüşlere açık insanları tenzih ediyorum tabii. Yanlış anlaşılma olmasın.

sevgiliyi değiştirmek daha az yorar insanı diye düşünüyorum

Farklı kafalarda olan biriyle bir ilişki kurmam herhalde ya.

Geri