Siyasette her şey mübah mıdır?

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Halkın çoğunun ne arzuladığının farkında ya da bilincinde olduğunu sanmıyorum. Geneli günü kurtarmaya odaklı ayrıca dini hassasiyetler üzerinden bir algı yaratıldı. Bugün halen olanların sorumlusu CHP diyenler var ya da kadere bağlıyorlar v.s

Halkın şu an olan bitenden bile haberi yok. Ülke dış borçları yüzünden iflasa gidiyor ve halen şükür halimize diyorlar.
Yanlış.
Anadolu insanı çok zeki. Oportünist. Asla otorite ile inatlasmaz. Ondan istediğini alır. Gemisini yürütmeye bakar. Ne din ne ahlak umurundadır. Bugün çıksın iktidar İsrail on numara memleket desin. Yarın kahvede "ya aslında Yahudiler iyi insanlar. Hem sünnet bile oluyorlar" demezlerse adam değilim

Kimse kaybedecek ata oynamaz.
Kazanan tarafta olmak ister insan.
Güçlünün tarafında.
E bakiyo tabloya.
Bi tarafta tanrı kral.
Öte yanda ne dediği belli olmayan tutarsız, isteksiz amatör küme muhalif yığını. Lan diyo bunlara oynamak istiyorum ama bunlar o kadar saf ki daha adaylari yok, diyorlar ki iktidara gelirsek parlamenere geçeriz. Lan başkanlık rejimi çıtayı 51 e taşıyıp Erdoğan'ı zorlayan tek şey. Ona güç veren ama ayni zamanda laneti olabilecek en temel unsur. Öyle olmasa adam alır %40 ini paşa paşa güle oynaya 30 sene daha sarayda yaşar. (Allah benim ömrümden alsın Erdoğana versin bu arada). Halen daha gelmiş parlamento diyo. Lan daha büyüksehir il baskanliklarini almana ragmen meclis sende değil. Hasbelkader biriniz başkan adayı olsaniz belediye düşüyor.

Böyle de iktidari istemeyen tarafı var muhalefetin. Ama haklı tabi. Kim alır la şu hali ile yönetimi.

Son düzenleme:
Kimse kaybedecek ata oynamaz.
Kazanan tarafta olmak ister insan.
Güçlünün tarafında.
E bakiyo tabloya.
Bi tarafta tanrı kral.
Öte yanda ne dediği belli olmayan tutarsız, isteksiz amatör küme muhalif yığını. Lan diyo bunlara oynamak istiyorum ama bunlar o kadar salak ki daha adaylari yok, diyorlar ki iktidara gelirsek parlamenere geçeriz. Lan başkanlık rejimi çıtayı 51 e taşıyıp Erdoğan'ı zorlayan tek şey. Ona güç veren ama ayni zamanda laneti olabilecek en temel unsur. Öyle olmasa adam alır %40 ini paşa paşa güle oynaya 30 sene daha sarayda yaşar. (Allah benim ömrümden alsın Erdoğana versin bu arada). Halen daha gelmiş parlamento diyo. Lan daha büyüksehir il baskanliklarini almana ragmen meclis sende değil. Hasbelkader biriniz başkan adayı olsaniz belediye düşüyor.

Böyle de iktidari istemeyen tarafı var muhalefetin. Ama haklı tabi. Kim alır la şu hali ile yönetimi.
Enkaz devralacakları bir gerçek ancak bu kez de başaramazlarsa zaten hepsi siyaseti bırakıp gitsin. Muhalefetin hataları elbette çok fazla ve kimse de bu durumu görmüyor değil ancak daha önemlisi ülke iyice çıkmaza girdi, geleceğimizi yok ettiler.

Enkaz devralacakları bir gerçek ancak bu kez de başaramazlarsa zaten hepsi siyaseti bırakıp gitsin. Muhalefetin hataları elbette çok fazla ve kimse de bu durumu görmüyor değil ancak daha önemlisi ülke iyice çıkmaza girdi, geleceğimizi yok ettiler.
Yo. Adam biliyo işi. Sonuçta oy degil mi abicim kural. Oy alacağı kitleyi belirlemiş. Onları hoş tutuyor. Bir senede maaşlarını üçe katladı asgali ücretli. Adam halay çekiyor. Nerden buldu parayı? Senden benden. Yahu sen ben zaten adama oy vermiyoruz ki. Tamam işte ne güzel. Adam a101 den bulguru alıp köyden de lor peyniri getirdi mi. Tamaaaaam. Başka ne derdi var. Gucci çanta mi alacak. BMW ye bakım mi yaptıracak. Çocuğun okul taksidini mi ödeyecek. Yooo. Beyaz yakalı site aidatıni ve okut taksidini verdiği gün kapıcı Veysel'in gelirinin altına düştüyor zaten.

Valla şahane sistem kurdu adam. Kendisine oy vermeyen ama okumuş etmiş üreten çalışan vergi veren gurubu dolap beygiri yaptı. Değirmenin suyunu da az biraz laz müteahhitlerden kısıp makarna canavarlarina çevirdi. Ohhhhh. Mis gibi.

Bu böyle oynanır.

Asgari ücrete zam üstüne zam yapıyor iktidar. Muhalefet demiyo ki "alım gücü önemli. Dolar bazında kazancınız önemli. 6000 aldığın gün ekmek 6 lira olacak. Bu hiperenflasyon demek. Para basarak bu işten kurtulamazsiniz. Cebinize girmeden çıkacak o para. Göz boyamalarına izin vermeyin. Asıl olan hayat pahalılığı ve bu, bu şekilde düzelmez. İşveren kayıtsız işçiye yönelir veya üç kisilik işi bir kişi yaparsınız. Kalifiye olanınız ile olmayaniniz aynı parayı alır. Bu verimsizlik demek. Bak bu bir felaket" demiyor.

Ne diyor?

Az o zam bence 10.000 olmalı diyor.

E Allah belanızı versin.

Lefty bugün beni layklaya layklaya meftun ettin :) ben istirahate çekiliyorum. Buralar sana emanet. Hadi iyi geceler. ...

Yo. Adam biliyo işi. Sonuçta oy degil mi abicim kural. Oy alacağı kitleyi belirlemiş. Onları hoş tutuyor. Bir senede maaşlarını üçe katladı asgali ücretli. Adam halay çekiyor. Nerden buldu parayı? Senden benden. Yahu sen ben zaten adama oy vermiyoruz ki. Tamam işte ne güzel. Adam a101 den bulguru alıp köyden de lor peyniri getirdi mi. Tamaaaaam. Başka ne derdi var. Gucci çanta mi alacak. BMW ye bakım mi yaptıracak. Çocuğun okul taksidini mi ödeyecek. Yooo. Beyaz yakalı site aidatıni ve okut taksidini verdiği gün kapıcı Veysel'in gelirinin altına düştüyor zaten.

Valla şahane sistem kurdu adam. Kendisine oy vermeyen ama okumuş etmiş üreten çalışan vergi veren gurubu dolap beygiri yaptı. Değirmenin suyunu da az biraz laz müteahhitlerden kısıp makarna canavarlarina çevirdi. Ohhhhh. Mis gibi.

Bu böyle oynanır.

Asgari ücrete zam üstüne zam yapıyor iktidar. Muhalefet demiyo ki "alım gücü önemli. Dolar bazında kazancınız önemli. 6000 aldığın gün ekmek 6 lira olacak. Bu hiperenflasyon demek. Para basarak bu işten kurtulamazsiniz. Cebinize girmeden çıkacak o para. Göz boyamalarına izin vermeyin. Asıl olan hayat pahalılığı ve bu, bu şekilde düzelmez. İşveren kayıtsız işçiye yönelir veya üç kisilik işi bir kişi yaparsınız. Kalifiye olanınız ile olmayaniniz aynı parayı alır. Bu verimsizlik demek. Bak bu bir felaket" demiyor.

Ne diyor?

Az o zam bence 10.000 olmalı diyor.

E Allah belanızı versin.

Enflasyonun durdurulamayacağının farkındalar ve o yüzden yüksek zam ile çare arıyorlar ancak elbette çözüm değil.
İktidarda değiller ki sistemi baştan kursunlar.

Lefty bugün beni layklaya layklaya meftun ettin :) ben istirahate çekiliyorum. Buralar sana emanet. Hadi iyi geceler. ...
İyi geceler... Yorumların için ben teşekkür ederim ve geç olduğu için zaten benim de dikkatim dağıldı, çıkacağım.

Görüşürüz.

Değildir. Emrolunduğu gibi dosdoğru ol .

Geçmiş döneme ait yolsuzluklar ile ilgiliymiş.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'dan gözaltı iddialarına yalanlama

İzmir Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alındığı iddia edildi. Gözaltı iddialarını yalanlayan Kayalar, "Soruşturma kapsamında ifademe başvurulmak üzere Mali Şube Müdürlüğüne gelip görevimizi yerine getirdik" dedi.

Kayalar, şunları kaydetti:

"04.07.2022 tarihinde Belediyemize yapılan operasyon sonucunda geçmiş döneme (2018) ait gerçekleştirilen ihalelere yönelik yapılan denetlemelere ilişkin bazı personellerimiz hakkında adli işlem uygulanmıştır. Adli işlem uygulanan personellerin çoğu uzun yıllardır belediyemizde çalışan, bir kısmı da sadece geçmiş dönemde görev yapmış personeller olup şu anda görevde olmayan arkadaşlarımızdır. Bu münasebet ile konuyla ilgili sürecin yasal takipçisi olduğumuzu kamuoyunun takdirine sunarız."

Menderes Belediyesi, 2019’da yapılan yerel seçimler öncesinde AKP'li Bülent Soylu’nun yönetimindeydi.

Menderes Belediyesi'ne operasyon: 'Geçmiş dönemdeki ihaleleri kapsıyor'

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'dan gözaltı iddialarına yalanlama

Sivil toplum kuruluşlarının denetleme mekanizması olarak egemen olduğu toplumlarda, siyasetçilerin aklına göre hareket etmesi mümkün değildir. En önemli sorunlardan biri, halkı temsil için seçilen siyasetçilerin, bir süre sonra ne için seçildiklerini unutup kendi önceliklerinin peşinden gitmesidir ki devletin olanaklarını kendi çıkarı için kullanan hiçbir siyasetçinin bulunduğu makamda barındırılmaması gerekir. Bazı ülkelerde yaşanan siyasi istifaların temelinde, siyasetçilerin bu bilince sahip olduğu gerçeği yatmaktadır.

Siyasetçileri ilkeli davranmaya teşvik etmek adına, toplumun da bilinçli olması ve sivil toplum örgütleri ile beraber, siyasal alanı denetleme / takip konusunda asla taviz vermemesi gerekir.

Siyasette seviye düşmüş durumda maalesef. Kıyaslama kaynağım cumhuriyetin ilk 10 yılı. O zamanın devlet yöneticileri yaptıkları işin devlet, vatan, ulus için çok önemli olduğunu bilerek yapmışlar. Denetleme üst seviyede imiş. Bakanlara kuruş kuruş hesap sorulduğu bile olmuş. Her şeyi mükemmel gibi anlatmak istemem tabi, çürük elma her sepette vardır. Şöyle bir veri de mevcut:
1926-27 kışı olması lazım. Mustafa Kemal yurt gezisine çıkıyor. Yaklaşık üç ayda Sivas'tan batıyı neredeyse tamamen geziyor, yurttaşlarla görüşüyor. Ankara'ya gelince iki karar alıyor:
1-Vekil maaşları düşürülecek. Vekiller maaşı 500 liradan 350 liraya indiriyor.
2-Seçim.
Bu maaş işini neden anlattım?
Bizim vekillerin şu anda uzlaşabildiği tek konu galiba. Vekile verdiğimiz yetmiyor gibi emeklilik maaşı ile kişinin yaşamını kurtarmış oluyoruz.
Vatan, millet meselesi olmaktan çıkmış para işine düşmüş vekillik.
Bakanların sorumluluğu kalmadı ulusa karşı zaten.
Diğerleri de farklı mı?
En alta kadar sorunlu maalesef.
Peki yurttaş ne diyor?
Çoğunluğu kabullenmiş, hatta herkes kendi yolunu bulmaya çalışıyor. Seçmen denetler gibi düşünce yok.
Devlet, vatandaştan; vatandaş, devletten...
Düşünce yapısını ahlak sınırları içinde yansıtmaya çalıştım.
Kasetlerle fln uğraşırsak yazık. Zaten mecliste dolu fezleke birikmiş.

Siyasette seviye düşmüş durumda maalesef. Kıyaslama kaynağım cumhuriyetin ilk 10 yılı. O zamanın devlet yöneticileri yaptıkları işin devlet, vatan, ulus için çok önemli olduğunu bilerek yapmışlar. Denetleme üst seviyede imiş. Bakanlara kuruş kuruş hesap sorulduğu bile olmuş. Her şeyi mükemmel gibi anlatmak istemem tabi, çürük elma her sepette vardır. Şöyle bir veri de mevcut:
1926-27 kışı olması lazım. Mustafa Kemal yurt gezisine çıkıyor. Yaklaşık üç ayda Sivas'tan batıyı neredeyse tamamen geziyor, yurttaşlarla görüşüyor. Ankara'ya gelince iki karar alıyor:
1-Vekil maaşları düşürülecek. Vekiller maaşı 500 liradan 350 liraya indiriyor.
2-Seçim.
Bu maaş işini neden anlattım?
Bizim vekillerin şu anda uzlaşabildiği tek konu galiba. Vekile verdiğimiz yetmiyor gibi emeklilik maaşı ile kişinin yaşamını kurtarmış oluyoruz.
Vatan, millet meselesi olmaktan çıkmış para işine düşmüş vekillik.
Bakanların sorumluluğu kalmadı ulusa karşı zaten.
Diğerleri de farklı mı?
En alta kadar sorunlu maalesef.
Peki yurttaş ne diyor?
Çoğunluğu kabullenmiş, hatta herkes kendi yolunu bulmaya çalışıyor. Seçmen denetler gibi düşünce yok.
Devlet, vatandaştan; vatandaş, devletten...
Düşünce yapısını ahlak sınırları içinde yansıtmaya çalıştım.
Kasetlerle fln uğraşırsak yazık. Zaten mecliste dolu fezleke birikmiş.

Siyasi şantaja maruz kalmak da başlı başına bir sorun gerçekten ve son dönemde çok daha fazla rastlanıyor çünkü eskiden çekim yapma imkanları oldukça sınırlıydı fakat günümüzde her türlü gizli çekimi yapabiliyorlar.

Maaş yüksekliği ve garantisi için vekil olmaya çalışan da dediğin gibi oldukça fazla ve bilinçli oy veren seçmen sayısı da az olunca denetim de yapılmıyor.

Bence şöyle bakınca herşey mübah
Unutmadık o saadet partisi genel başkanı temel karamollaoglunun sivas belediye başkanı iken madımak otelini yakan faşist ırkçı yezid saldırganlara söylemiş olduğu gazanız mübarek olsun sözlerini

Açık ve net diyorum ki eğer chp bugün o ekonomide şahlanma yapan ali babacan ve 2019 yılında şama gidip emevi camisinde namaz kılacağız diyen adamlarla işbirliği yaparsa bugün chp ambleminde yer alan 6 oku çıkartsın.
Çünkü 29 mayıs tarihinde ayasofyada Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski İmam Hatibi Mustafa Demirkan'ın Ataturke hakaretlerine bu iki lider sessiz kalmış olup nedense ali babacan deva partisini kurduktan sonra en büyük atatürk cü oldu.
Daha düne kadar akp içerisinde yer alıp ATATÜRK orman çiftliğinin yıkılmasına tepki vermeyenler bugün atatürk 'ün partisiyle ittifak yapar oldular

Değildir, teşekkürler.

Lefty eline sağlık güzel bir konu işlendi sayende

Geri