Siyaset Konularında Tartışmaya Girmeye Pişman Olmak

Konu sahibi son olarak 40 gün önce görüldü
Direkt aklıma gelen oldu ama bir kaç yorum olursa, ben de kendi yorumumu eklerim. :)

Tartışma adabını bilmek önemli tabii. En ufak kaşıt yorumda kan davası gibi saldırıya geçmemek lazım. Dinlemek, anlamak, anti tez geliştirmek lazım.

Pişman olmak yanılmakla aynı anlama geliyor.
Savunduğunuz fikirden pişman olmak hem fikre hem kendinize hakarettir. Bu yüzden pişman olmamak için defalarca düşünmeden fikri savunmayınız.

Pişmanlık herhangi bir eylem/eylemsizlik sonrası üzüntü/utanma/mahcubiyet duygularını hissetmeyi esas alır. Kişinin niye bu duyguyu yaşadığı yine kişinin karakteri ile alakalı.
Bunu dar internet ortamı açısından düşününce yersiz olduğu kanaatindeyim.
Ancak toplumsal ve siyasal olarak düşününce bu duygunun oluşmasını anlayabilirim. Nihayetinde ülkemiz muhalifler için açık cezaevine dönmüş durumda.

Pişman olmuyorum da artık girmiyorum o konulara ,maalesef herkes sadece kendi fikrini kabul ettirme çabasında.

siyaset tartısmasında hıcbır zaman pişman olmadım olmamda ama şu var edebiyle tartısıldiği zaman ıkılı veya coklu halde bunu tartısabilirim ama ergen muhabetlerı ve bununla beraber kabadayı ayaklarına yatanlarla değil tartisma muhabet bile edemem

Sokak jargonuyla konuşulacaksa, uyum sağlanabilir fakat pek uygun olmayacaktır. Kendi içinde haddinden fazla dinamik barındırır. Bilinen kadar sırların, kulislerin önemi vardır. Siyaseti sağlıklı konuşabilmek adına çeşitli siyasi kanatların iç işleyişinden haberdar olmak, bilgi edinebilmek, lobi faaliyetlerini öğrenebilmek gerekir. Haber bültenlerinin dışında gelişen çok daha fazla aksiyon barındırır.

Bir siyasi oluşuma gönül vermiş, parçası olmuş kişilerle tartışmak doğru değildir. Gerek gözeteceği siyasi kariyer, gerek etkilendikleri ve etki alanı açısından ortaya konabilecek tarafsızlık hayli etkili olacaktır. Ve fakat bilgi alabilmek adına doğru kaynaktır.

Mensubiyetlerden ırak insanlar fikir telakkisi ve görüş geliştirme açısından elverişli olur.

Bunların hepsi bence. Bence demeyince şahsa ait düşünce olduğu anlaşılmıyor, ispat isteniyor. Bunu anladım.

Bunlar nerede yazıyor kardeşim?

benimdir.

bu ileti düdüklü tenceremden Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Gereksiz bir hissiyat zira forum ortamında tartışma adabıni bilen( hakaretsiz mantigima oturtabildigim düşündüren) az ama öz kişiler ile sohbet edildigi vakit güzel bir fikir alışverişi olabiliyor.
Geri kalan düşünceleri okuyup veya gülüp geçebilirim.

Hiç tartışmaya girmedim. Siyasete dair tek post atmış da değilimdir. Ben yapamıyorum. Karşımdaki insanın gerizekalı olduğunu görünce ben saygı duyamam, duyamıyorum. Neye göre kime göre derseniz hepsi bana göre. En azından kendimi biliyorum.

Şehit haberlerine dahi girip bir şey yazmam. Haberi okur çıkarım. Oraya yazacağım kalıplaşmış bir iki cümle var herkesin yazdığı. Ben duyarlı olduğumu bununla mı göstereceğim? Bazen sırf taraf belli etmek adına saçmalıyorlar o şehit haberlerinin altında. Yapmayın.

Fikirlerime yakın olanlara beğeni butonu kullanarak destek oluyorum yetiyor.

Ben bu foruma gırınce , buradakı bır kac embesılın yorumlarını okuyunca ,
Bıldıklerımı unutuyorum , bunca unıversıte bunca yıl bunca calısma bosaymıs dıyorum ..
Artık yorum atmıyorum hıc bır konuya

Ne düşünüyorsam çekinmem söylerim. Kimseden çekinmem ama garip bir şekilde insanların bana karşı kotası , saygısı yüksek.

Bu biraz şahıslara takılmamamla alakalı sanırım.

Bir şey yazıyorsun başlıyor muhalif alıntılamaları :D Pek girmiyorum bu sebeple :)

Karşıdaki anlayışsız ve cahil biriyse doğal olarak tartıştığınız için pişman oluyorsunuz. Anlamayana bir şeyler anlatmak çok kötü ve yıpratıcı bir durumdur. Çünkü sen ne kadar doğru konuşursan konuş, karşı taraf yanlış anlamaya şartlanmış. Bir faydası olmuyor.

Zıt fikirler olunca saygı duyamıyoruz bi türlü, küfürler olsun sürekli ezmeye çalışmak olsun insanı pişman ediyor.

Oluyorum aslında tartışmaktan dahi zevk almadığım kişiler oluyor kestirip atıyorum.

Yine baslik duzeltesim var :T:
"Girdigine" pisman olmak. Tartismaya girmeden pisman olunmaz. Ya da "girmeye cekinmek" vs vs iste :T:

Evet yasamisligim var bu durumu. Cogu zaman o tarz konulari okumuyorum bile. Vakit kaybi geliyor artik.

İnsanlar maalesef sirf karsit fikre sahip diye birilerinden nefret etme potansiyeline sahipler ki bu dar fikirli olduğunu düşündürtür bana. Siyasi olaylar yüzünden(daha çok üslup hatasi dolayisiyla) çok defa tartistim, hem de teke tek de değil, lakin anlatamadim ve sanirim yildim. Bu forumda o toplara girmemeyi yeğlemem bu yuzden.

1 yorum yapıp çıkacaksın altı üstü ama o yorumuna alıntı yapılıp uzatıldıkça uzatılıyor :D

Geri