Siyah Papanın Casusu

Konu sahibi son olarak 2793 gün önce görüldü
Siyah Papanın Casusu
Wilfrid S. Blunt ve İslam'da Reform
Mehmet Hasan Bulut
IQ Kültür Sanat Yayıncılık
siyah-papanin-casusu036a60f70e94e8e6e84ac0ed19fea149.jpg

Eğer, Avrupa'nın yüzlerce yıldır Müslümanlığın sembolü olarak gördüğü Osmanlı Türkleri, bir gün İslam'ı terk ederse, bu, tarihin garip bir intikamı olacaktır. Bu, yine de bizim çocuklarımızın ya da torunlarımızın yaşayarak görecekleri bir intikamdır.”

- Wilfrid Scawen Blunt

Arabistanlı Lawrence'ın ‘kâhin' dediği Wilfrid Scawen Blunt, hayatını, Türkleri Arap topraklarından atmaya ve İslam'da reform yapmaya adamış bir İngiliz casusuydu.

Bugün modern İslamcıların kendilerine önder olarak gördükleri Cemaleddin Efgani ve Muhammed Abduh vasıtasıyla İslam'ı içeriden çökertmeye çalıştı.
Blunt, şimdiki Papa Francisco'nun da mensubu olduğu Cizvitlere hizmet ediyordu.

Churchill'in üstadıydı. Mısırlı, İrlandalı ve Hintli Ulusalcıların ve Jön Türkler'in yakın dostuydu.

Mısır'ın Osmanlı'dan kopartılmasında büyük rol oynadı.

En büyük rakibi olarak gördüğü Sultan Abdülhamid'in düşüşünü ve Arap ihtilalini görecek kadar uzun yaşadı.

Wilfrid S. Blunt'ı ve bağlantılarını bilmeden, ne Cizvitlerin ve Britanya'nın İslam politikasını, ne de günümüz İslam dünyasını anlamak mümkün...

İyi de Wilfrid Scawen Blunt bir ingiliz muhalifidir. Bu yüzden türlü cezalar almıştı. Hatta İngilizlerin mısır işgaline karşı direnişin ön saflarında yer aldığı için mısırdan sürüldü.

Ayrıca Blunt II. Abdülhamid'i kendine rakip olarak görmez, göremez. İkisi arasında ki tek bağ, Blunt islam dünyasındaki gerilemeden Osmanlı padişahlarını sorumlu tutardı.

Cizvitlerin Anglikanlarla tek alakası vatikanla aralarını düzeltmesiydi. Kitabın tanıtımı bile saçma ve paranızı boşa harcıyorsunuz.

kitabı okumadan yorum yapmışsınız . OKUYUN GELİN BURAYA YORUM YAPIN . Ben sizin bana yaptığınız her yorumu okuyorum . Alın kitabı okuyun .Gelin buraya fikrinizi görüşünüzü yazın

kitabı okumadan yorum yapmışsınız . OKUYUN GELİN BURAYA YORUM YAPIN . Ben sizin bana yaptığınız her yorumu okuyorum . Alın kitabı okuyun .Gelin buraya fikrinizi görüşünüzü yazın

Gerek yok azizim, Blunt'u biraz tanıyan adamın cizvitlerle alakasının olmadığını bilir.
Jön Türklerin Blunt'la tek alakası aynı dönemde yaşamış olmalarıdır. Jön türklerden tanıdıkları olabilir ama yakın dostu demek yalandır.

Ajan ithamında bulunduğunuz kişi İngiliz işgaline karşı olduğu için sürgün edilmiş birisidir.
Siz ise adamı ingiliz ve Cizvit ajanı demeye getirmişsiniz. Bu kitaba verilecek paraya, kağıda ve mürekkebe acıyorum.

Mâdem sipariş vereceksiniz, kaynak kısmını buraya bir atarsınız, ricâ edeceğim. Sayın Xerath söylediklerinde haklı.

Siyah Papanın Casusu
Wilfrid S. Blunt ve İslam'da Reform
Mehmet Hasan Bulut
IQ Kültür Sanat Yayıncılık
siyah-papanin-casusu036a60f70e94e8e6e84ac0ed19fea149.jpg

Eğer, Avrupa'nın yüzlerce yıldır Müslümanlığın sembolü olarak gördüğü Osmanlı Türkleri, bir gün İslam'ı terk ederse, bu, tarihin garip bir intikamı olacaktır. Bu, yine de bizim çocuklarımızın ya da torunlarımızın yaşayarak görecekleri bir intikamdır.â€

- Wilfrid Scawen Blunt

Arabistanlı Lawrence'ın ‘kâhin' dediği Wilfrid Scawen Blunt, hayatını, Türkleri Arap topraklarından atmaya ve İslam'da reform yapmaya adamış bir İngiliz casusuydu.

Bugün modern İslamcıların kendilerine önder olarak gördükleri Cemaleddin Efgani ve Muhammed Abduh vasıtasıyla İslam'ı içeriden çökertmeye çalıştı.
Blunt, şimdiki Papa Francisco'nun da mensubu olduğu Cizvitlere hizmet ediyordu.

Churchill'in üstadıydı. Mısırlı, İrlandalı ve Hintli Ulusalcıların ve Jön Türkler'in yakın dostuydu.

Mısır'ın Osmanlı'dan kopartılmasında büyük rol oynadı.

En büyük rakibi olarak gördüğü Sultan Abdülhamid'in düşüşünü ve Arap ihtilalini görecek kadar uzun yaşadı.

Wilfrid S. Blunt'ı ve bağlantılarını bilmeden, ne Cizvitlerin ve Britanya'nın İslam politikasını, ne de günümüz İslam dünyasını anlamak mümkün...

Mâdem sipariş vereceksiniz, kaynak kısmını buraya bir atarsınız, ricâ edeceğim. Sayın Xerath söylediklerinde haklı.
Ne kaynağı . İnternette verilen bilgi bu kadar.Ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız benim gibi sipariş verip okumalısınız .

Kaynak kısmını kitap için söyledim. Para harcanacak bir kitap değil gibi görünüyor, mâdem alıyorsunuz; atarsınız.

Dediğim anlaşılmıyor, ısrarla hemde. Yazmadım varsayın, kalitesiz konulara devam.

Geri