Siya Siyabend

• Kullanıcı Arpes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 179 gün önce görüldü
Bir süredir sarıp sarıp dinlediğim güzel müzik yapan ekip. Ekip içindeki isimler de gayet güzel, hemen hemen tüm parçaları seslendiren elemana Bizon diyorlar mesela. Kendi yazdıkları besteledikleri şarkıların yanında bilindik şarkıları ve türküleri kendi tarzlarıyla yorumlamaları da gayet hoş sonuçlarla buluşturuyor bizi. Velhasıl dinleyin, hoş müzik güzel müzik.

bizon bi ara sürekli istiklâl'de takılıyordu, hâlâ öyle midir bilmem. en sevdiğim parçaları şudur:

[youtube]Wq_5FS9F_r0[/youtube]

Unutmuşum söylemeyi anekdot vereyim. Grubun ismi yani Siya Siyabend Kürtçe bir kelime oyunu.

Bend(t): (insan yapımı görkemli taş yapı, set yada müzik terminolojisinde çalınan notanın tekrarlı uzatılması)

Siya: Gölge. (Kürtçe)

Siya Siyabend: Bendin gölgesinin gölgesi.

Daha önce parçalarına kulak aşinalığım olmasına rağmen özel olarak sevdiceğim tarafından tanıştırıldığım alternatif müzik grubu. Ben çokça sevdim.

[YOUTUBE]o9g7vPDZRgc[/YOUTUBE]

Dinleyin dinlettirin. Muazzamlar. Hayyam ile uzuun yıllar önce hayatıma girmiş ve bir daha çıkmamış grup.

Bu başlık sayesinde uzun zamandır dinlemediğimi farkettim. kesinlikle dinlenmeli.

hiç hiçbir şeyi bilmiyorlar, bilmek istemiyorlar.
hiç hiçbir şeyi görmüyorlar, görmek istemiyorlar.
şu cahillere bak, dünyanın sahibi onlar
şu cahillere bak, dünyanın hakimi onlar
onlardan değilsen eğer,sana zalim derler
onlara aldırma hayyam.

Ela gözleriniii sevdiğim dilbeeeer

geçenlerde bu grubun üyelerinden birini -bizon murat'tı galiba- gece yarısı kadıköy'de kendi cd'lerini satmaya çalışırken gördük iç oğlanı ile. aslında yıldızları çok iyi parlayabilirdi ama anlaşılan kimseye boyun eğmemişler. adam "kendi müziğimi kendim satıyorum." diyordu ama pek ilgilenen kimse yoktu. üzücü bir tesadüftü.:/

Verem olmamış mıydı bu? Overrated işler. Acidiginiz için ilgi gösteriyorsunuz. Yok bi numarası yoksa.

Geri