Sivri dilli insan

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Genelde çevresi tarafından pek sevilmeyen insandır.​

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Edebiyat literatüründeki karşılığı hicivdir. En güzel örnek de Nef'î'dir.

Kazanci olmayan kisi ama kazandigini sanan kisidir.

Pohpohlayip arkadan konusmayi kendime yakistiramadigimdan ötürü olsa gerek ki sivridilliyimdir

Ya bence insanlar durustlukle sivri dilliligi karistiriyor. Bir insanin kalbini kirmadan da dogruyu soylemeniz mumkun :) Karakterlerini sorgulatmamak icin, ne yani yalakalik mi yapayim demelerine gerek yok, uygun bir sekilde de ne dusundugunuzu soyleyebilirsiniz :) hic birbirimizi kandirmayalim :D

her lafta illa ki sivri birşey söyleme ihtiyacı hissedip dikkat çekmeye çalışan tiptir.

Bi itirazı olan mı var sivriyim .p

Ben çok severim, doğrular bir tarafa da hata yaptığımda yumuşatmadan belirten biri beni gerçekten hatasız biri olmaya iter ..
Değer verdiğim, kutsal bildiğim durumlara sert eleştiri getirirse o dili cut arım :sevimli:

Sivri olan dilini gerektiği gibi kullanabiliyorsa ne âlâ, aksi takdirde kendisine çok zararı dokunan insan tipi.

Sivri dillilikle patavatsızlık arasındaki ilişkiyi bilmek gerek.

Ortamlarda sevilmeyen insan.
Bknz: Ben.

Menfaatsiz insan.
Yeri geldimi lafı tokat gibi çarparlar, inceden mesaj vermekte uzmanlaşmışlardır.
Mesajları tokat gibidir ki tokat atıp ayıltma çabasındadırlar.

pietà en büyük örnektir :p

Geri