Sivasın Nesi Meşhur - Sivasın Neyi Meşhur

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - İç Anadolu Bölgesi
Nasip olursa gidicem ilerde :p

Madimagi mesur..atesi yangini.

Çifte Minareli Medresesi, Sivas Köftesi,Paşabahçe piknik yeri, Katmeri,soğuk havası, göl ve akarsuları meşhur.

Bir Sivas Kangallı olarak belirtmek isterim ki, tüm yemekleri güzeldir. Balıklı çermik köyümüzün bitişiğindedir. Balıklı çermiğinin su sıcaklığı +46 derecedir ve yaz kış yüzülebilir. Ayrıca kadın ve erkek için yerler ayrılmıştır. Kangal köpeği sadece soğuk yerlerde yaşar sıcağa gelmez. Katmer ve yayık ayranı meşhurdur.

Vakti zamanında gitmiştim. Ancak çoğunlukla Sivas'ın sanayisinde vakit geçirdiğimden ötürü, şehri gezmeye az zaman bulabilmiştim. Gerçi kış aylarıydı, insan ne kadar gezebilirse o kadar işte. Tarihi yerlerini gezme fırsatı bulmuş, Madımak'ı merak edip dışardan da olsa görebilmiş, çarşısında turlayabilmiştim. Ne acı ki çektiğim resimler de bir aksilik nedeniyle hep silindi. Aklımda kalıcı bir iz bırakmadığı için "umarım bir gün yine giderim" diyemiyorum. Ama mühendisliğim açısından eğitim aldığım ve bana çok şey katan o birkaç fabrikayı bir daha gezmek isterim :T:

Yolları ve dağları sanırım şarkısı var :p
Kangalı da unutmayak :D Kangal deyince aklıma sucuk geliyor ama neyse :(

Ben de Kangallıyım, balıklı kaplıca şifadır ve 43 derece suda balıklar ölü deriler yer ve tedavi eder.

iyi para ediyor kangallar

Yaprak döneri ve çifte minareli medresesi meşhurdur bir de kalesi. Yöresel yemekleri o kadar lezzetlidir ki tadına doyum olmaz.

Geri