Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bazilarinin tetikci diye nitelendirdigi reisin parti binasina 45 kisi alinarak hayatlari kurtarilmisdi.
Sivas'ta olayı yaşayan Murtaza Demir'in ifadesi:
Işıkları yanan, hayat emaresi görülen ve bizim ulaşabileceğimiz tek seçenek durumunda olan biricik yer kalmıştı: BBP. Ateş ve duman, bulunduğumuz yeri de etkilemeye başlamıştı. Ya burada kavrularak yanacak, ya da her şeyi göze alarak, camları kıracak BBP il binasına girecektik. Öyle de böyle de ölecektik; o halde “ne pahasına olursa olsun” girme kararı aldık! Buraya sığındığımızda, az da olsa sağ kalma ihtimali vardı ama bulunduğumuz yerde bu imkân kalmamıştı. “Öyleyse içeri girip orada ölelim!” Öldürsünler!..
Öyle yaptık: “açın! Yoksa camları kırıp gireceğiz!” dedim. Bu kez Komiser Mehmet de yanımızdaydı. Polis olduğunu söylüyor, ısrar ediyordu. Militanlar, pencerenin öbür yanında gidip geldiler, konuşup tartıştılar: bir süre sonra il başkanı olduğunu daha sonra öğrendiğimiz şahıs “tamam” açıyoruz diyerek, yanındakileri azarladı ve bizi içeriye aldı. İçerde, kendi aralarında tartışmalar oluyordu: “bu dinsizleri, Kızılbaşları neden buraya aldık; bıraksaydık da yansaydılar” diyor, bir kısım militan oraya girmemize itiraz ediyordu: bunları duyuyorduk.
Binada bıraktığımız arkadaşlarımızın akıbetinden haberimiz yoktu. Ama bu BBP’liler muhtemelen ne olup-bittiğinden haberdardılar. Ölenler mi vardı? Belki de, bütün ısrarlarımıza karşın bizi binaya almayan, saatlerce “hayır” dedikten sonra, şimdi “tamam” diyerek rıza göstermelerinin nedeni buydu. Ölenlerin olduğunu mu öğrenmişlerdi? Buradan Madımak önüne gidip dönmek on dakika bile değildi. Bazıları, dışarı çıkıyor, bir süre sonra soluk soluğa geri dönüyorlardı. Oteli yakan, insanlara kıyan, şeytana, egemene, ilkelliğe uşaklık eden aşağılık katillerdi bunlar. Şimdi melek rolüne girmişlerdi.
Nerede bir can ölse,
Oralı olur yüreğim, olmalı zaten.
Olmazsa "insan" olmaz yüreğim..
Ahmed Arif.
O cümleyi neden kurdum
Çünkü sen Aleviler hiç bir cana kıymaz
dedin bende DHKPC li Alevilerin
Katliamlarından bahsettim
O örgüt üyelerinin hepsinin Alev'i olduğunu
söylemedin, dini bir örgüt olduğunuda iddia etmedim
Ayrıca o oteli yakanlar hangi dini örgüt üyesiymiş
söyle bakalım,
Aziz nesin ve saz arkadaşlarının hangi dinden
olduğunu sen söyle
Müslümanların kutsalına dokunmanın Müslümanlıkla
alakası olurmu bilemiyorum.
Gördüğüm kadarıyla sana göre bi sorun yok
Din kelimesine fazla anlam yükleme. Din kelimesinin arkasına saklanan kaçıkların Tanrı adına her türlü kötülükleri yaptığını gördüm. Kutsallık, doğru hareketi yapmaktır ve cesaret kendini savunamayacak durumda olanları savunmaktır. Ve iyilik - Tanrı'nın istediği şey aklında ve kalbindedir.