Sivas/Madımak Olayı | Anma

• Kullanıcı Kurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Yorumumun en güzel kısmını düzenlemiş sevgili adminim. Onsuz yorum yorum değildir :)

O yüzden "insan" olabilmek herkese bahşedilmemiş.

Bazilarinin tetikci diye nitelendirdigi reisin parti binasina 45 kisi alinarak hayatlari kurtarilmisdi.

Bazilarinin tetikci diye nitelendirdigi reisin parti binasina 45 kisi alinarak hayatlari kurtarilmisdi.

Sivas'ta olayı yaşayan Murtaza Demir'in ifadesi:

Işıkları yanan, hayat emaresi görülen ve bizim ulaşabileceğimiz tek seçenek durumunda olan biricik yer kalmıştı: BBP. Ateş ve duman, bulunduğumuz yeri de etkilemeye başlamıştı. Ya burada kavrularak yanacak, ya da her şeyi göze alarak, camları kıracak BBP il binasına girecektik. Öyle de böyle de ölecektik; o halde “ne pahasına olursa olsun” girme kararı aldık! Buraya sığındığımızda, az da olsa sağ kalma ihtimali vardı ama bulunduğumuz yerde bu imkân kalmamıştı. “Öyleyse içeri girip orada ölelim!” Öldürsünler!..

Öyle yaptık: “açın! Yoksa camları kırıp gireceğiz!” dedim. Bu kez Komiser Mehmet de yanımızdaydı. Polis olduğunu söylüyor, ısrar ediyordu. Militanlar, pencerenin öbür yanında gidip geldiler, konuşup tartıştılar: bir süre sonra il başkanı olduğunu daha sonra öğrendiğimiz şahıs “tamam” açıyoruz diyerek, yanındakileri azarladı ve bizi içeriye aldı. İçerde, kendi aralarında tartışmalar oluyordu: “bu dinsizleri, Kızılbaşları neden buraya aldık; bıraksaydık da yansaydılar” diyor, bir kısım militan oraya girmemize itiraz ediyordu: bunları duyuyorduk.

Binada bıraktığımız arkadaşlarımızın akıbetinden haberimiz yoktu. Ama bu BBP’liler muhtemelen ne olup-bittiğinden haberdardılar. Ölenler mi vardı? Belki de, bütün ısrarlarımıza karşın bizi binaya almayan, saatlerce “hayır” dedikten sonra, şimdi “tamam” diyerek rıza göstermelerinin nedeni buydu. Ölenlerin olduğunu mu öğrenmişlerdi? Buradan Madımak önüne gidip dönmek on dakika bile değildi. Bazıları, dışarı çıkıyor, bir süre sonra soluk soluğa geri dönüyorlardı. Oteli yakan, insanlara kıyan, şeytana, egemene, ilkelliğe uşaklık eden aşağılık katillerdi bunlar. Şimdi melek rolüne girmişlerdi.

Sivas'ta olayı yaşayan Murtaza Demir'in ifadesi:

Işıkları yanan, hayat emaresi görülen ve bizim ulaşabileceğimiz tek seçenek durumunda olan biricik yer kalmıştı: BBP. Ateş ve duman, bulunduğumuz yeri de etkilemeye başlamıştı. Ya burada kavrularak yanacak, ya da her şeyi göze alarak, camları kıracak BBP il binasına girecektik. Öyle de böyle de ölecektik; o halde “ne pahasına olursa olsun” girme kararı aldık! Buraya sığındığımızda, az da olsa sağ kalma ihtimali vardı ama bulunduğumuz yerde bu imkân kalmamıştı. “Öyleyse içeri girip orada ölelim!” Öldürsünler!..

Öyle yaptık: “açın! Yoksa camları kırıp gireceğiz!” dedim. Bu kez Komiser Mehmet de yanımızdaydı. Polis olduğunu söylüyor, ısrar ediyordu. Militanlar, pencerenin öbür yanında gidip geldiler, konuşup tartıştılar: bir süre sonra il başkanı olduğunu daha sonra öğrendiğimiz şahıs “tamam” açıyoruz diyerek, yanındakileri azarladı ve bizi içeriye aldı. İçerde, kendi aralarında tartışmalar oluyordu: “bu dinsizleri, Kızılbaşları neden buraya aldık; bıraksaydık da yansaydılar” diyor, bir kısım militan oraya girmemize itiraz ediyordu: bunları duyuyorduk.

Binada bıraktığımız arkadaşlarımızın akıbetinden haberimiz yoktu. Ama bu BBP’liler muhtemelen ne olup-bittiğinden haberdardılar. Ölenler mi vardı? Belki de, bütün ısrarlarımıza karşın bizi binaya almayan, saatlerce “hayır” dedikten sonra, şimdi “tamam” diyerek rıza göstermelerinin nedeni buydu. Ölenlerin olduğunu mu öğrenmişlerdi? Buradan Madımak önüne gidip dönmek on dakika bile değildi. Bazıları, dışarı çıkıyor, bir süre sonra soluk soluğa geri dönüyorlardı. Oteli yakan, insanlara kıyan, şeytana, egemene, ilkelliğe uşaklık eden aşağılık katillerdi bunlar. Şimdi melek rolüne girmişlerdi.

Birde arif sagin ifadesini dinle.)

Ahahahah gülüyorum nasıl bir anlama kapasitemiz var. Az önce bende dinledim konuşmasını. Ne dediğini anlatmama gerek yok sonunu çok iyi dinlerse herkes gayet No Pasaran ın paylaştığı yazının benzeri yani. Bende herşeyin aksini söyleyecek sanıyorum. Adamları kapıya gelip ilk içeri almayıp bir sürü de hakarete boğan bir yer Arif Sağ'ı görünce içeri almaları. Neyse ki minnet duyguları varmış. Yapılan iyiliği hatırlamış birisi ki öyle içeri almış.

Bizimkiler yanarak öldü o insanda donarak öldü.

Bizimkiler bizimkiler diyip bence fazla boburlenmeyin.
Alevilik degil sizinki aleviler suanki hukumeti desteklemese bu hukumet basta olmaz. Alevi kesimini yaninda tutan parti bu memlekette iktidar olur sizinki alevilik degil ama olsa bakiniz.

Sanıkların avukatlığını üstlenenler arasında olan Refahyol iktidarının Adalet Bakanı Şevket Kazan, bakanlığı sırasında onları hapishanede ziyaret etti.[8] Geniş avukat listesinde çok sayıda Refah Parti üyesi ve yöneticisi olması eleştiri konusu oldu. Bu avukatlar ilerleyen yıllarda AKP ve Saadet Partisi'ne katıldılar ve içlerinden üst yönetim görevlerine yükselenler oldu. 26 kişilk bu listede biri bakan olmak üzere 4 AKP milletvekili de bulunmaktadır..

Bunlari basta tutup o yananlarin kemiklerini sizlatmazsiniz.

Yav he he. Alıntıladığın şeyin doğruluğunu bilmem araştırasımda yok yani. O gün orda yakılandır benim davam. İnsanların ondan sonraki zamanlarda naptığından banane.

Aleviliği siyaset altında kullanmazsanız sevinirim. Çünkü her dinden her mezhepten her tarikattan insanlar düşünceleri doğrultusunda yanlış veya doğru yol alırlar bunlara biz karar veremeyiz. Ve ilk defa senden duydum Alevilerin şuanki hükümeti desteklediğini :D Ha arada çürükler vardır ama inan biz istenmediğimiz partiye oy vermeyiz : ))

Sırf alevi olduğumuz için kafirler denilen videolarıda koyarım ben buraya. Cehennem ateşi imiş miş, kafirlermiş miş. İnsan yaktılar mı yaktılar. Siyasete girmeye gerek yok. Böbürlenirim ben tabi ki çünkü bu devlet aydın kesimlerden, okuyandan, baş kaldırandan, sorgulayandan her zaman korkuyor.

Öyle bir şey yazmışssın ki sanki bizim nüfusumuz o kadar çok ki iktidar yapamıyoruz chp yi :d 3 çocuk değil aile planlamasından yanayız biz :D

O cümleyi neden kurdum
Çünkü sen Aleviler hiç bir cana kıymaz
dedin bende DHKPC li Alevilerin
Katliamlarından bahsettim
O örgüt üyelerinin hepsinin Alev'i olduğunu
söylemedin, dini bir örgüt olduğunuda iddia etmedim
Ayrıca o oteli yakanlar hangi dini örgüt üyesiymiş
söyle bakalım,
Aziz nesin ve saz arkadaşlarının hangi dinden
olduğunu sen söyle
Müslümanların kutsalına dokunmanın Müslümanlıkla
alakası olurmu bilemiyorum.
Gördüğüm kadarıyla sana göre bi sorun yok

Hangi alevi insanları diri diri yakmıştır diye soruyorum DHKPCLİ ALEVİLER diyerek alevileri dhkpcye yamıyorsun zavallıca .. Yanarak ölen 33 kişi ne küfürü ettiler diye soruyorum cevap veremiyorsun çünkü forumun en büyük iftiracısısın ..

Üzücü bir olay. Allah ölenlerin yakınlarına sabır versin.

Din kelimesine fazla anlam yükleme. Din kelimesinin arkasına saklanan kaçıkların Tanrı adına her türlü kötülükleri yaptığını gördüm. Kutsallık, doğru hareketi yapmaktır ve cesaret kendini savunamayacak durumda olanları savunmaktır. Ve iyilik - Tanrı'nın istediği şey aklında ve kalbindedir.

Din kelimesine fazla anlam yükleme. Din kelimesinin arkasına saklanan kaçıkların Tanrı adına her türlü kötülükleri yaptığını gördüm. Kutsallık, doğru hareketi yapmaktır ve cesaret kendini savunamayacak durumda olanları savunmaktır. Ve iyilik - Tanrı'nın istediği şey aklında ve kalbindedir.

Cennetin Krallığı...Güzel filmdi :)

Geri