Sitenizmi çalındı ?

Konu sahibi son olarak 961 gün önce görüldü
Merhaba, arkadaşlar google ekibi tarafından yayınlanan, şikayet yasal dışı faliyetler için googleden yeni bir hamle daha geldi.

Arkadaşlar kendinize ait içeriginiz başka siteler tarafından çalınırsa ve magdur oldugunuz düşünüyorsanız ve içerigin ilk halinin size ait oldugunu ispatlayabilirseniz, google çalan siteyi uçuyor.
Peki bunu nasıl yapıcaz işte bu adresten:

Kod:
Yasaları ihlal ettiğini düşündüğünüz bir durumu bildirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Şikayetiniz ilgili ekibimizin dikkatine aktarılmış olup, değerlendirmeye alınmıştır. Değerlendirmenin ardından, şikayetinizin yasaları ihlal eden bir durum olması halinde ilgili içerikler arama sonuçlarımızdan çıkarılacaktır.

Herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, [url]https://www.google.com/support/conta...le_legal&hl=tr[/url] adresindeki formu kullanarak bizimle iletişim kurabilirsiniz. 

Saygılarımızla,

Akın Alptekin
Google Destek Ekibi

Google Ireland Ltd.
Gordon House, Barrow Street
Dublin 4 - Ireland

Registered in Dublin, Ireland
Registration Number: 368047

Son düzenleme:
Teoride güzel bir sistem olsa da, bunun pratikte fazla uygulama alanı bulduğunu göremiyorum. Şöyle söyleyeyim, özellikle buna birkaç yıl önce haber siteleriyle ilgilendiğim zamanlar Milliyet'i örnek verebilirim. Google News'te spamın âlâsını yapıyorlardı ancak dur denmiyordu. Sanırım index saati vs. kıstas olarak yeterli değil, noter tasdiki gibi somut belgeler isteniyor.

Siteniz mi çalındı? Durmadan çalınıyor? Neden böyle oluyor diye kafayı mı yiyorsunuz? Yemeyin. Çare Drogba!

Teoride güzel bir sistem olsa da, bunun pratikte fazla uygulama alanı bulduğunu göremiyorum. Şöyle söyleyeyim, özellikle buna birkaç yıl önce haber siteleriyle ilgilendiğim zamanlar Milliyet'i örnek verebilirim. Google News'te spamın âlâsını yapıyorlardı ancak dur denmiyordu. Sanırım index saati vs. kıstas olarak yeterli değil, noter tasdiki gibi somut belgeler isteniyor.

Noter ile değil örnek ; Kendi sitende paylastigin bir içeriği başka biri kendi sitesinde bunu paylaşıyor, Sen bunu görüp google ye şikayet ettiğinde ilk içeriğin sana ait olduğunu kanitladiginda google (a) sitesini google sayfalarında banlıyor, Lâkin googlenin bir çok hilesi ve kendi işine geldiği gibi paylaşımlar yapıyor, şikayet ettiğiniz mail attığınız google ekibleri tarafından 1 hafta içerisinde size olumlu/olumsuz dönüş yapılıyor, içeriğin size ait olduğunu tespit edilirse size ait içeriği paylaşan (a) sitesi google üzerinden banlaniyor.

Başka bir site örnek a sitesi senin içeriğini paylaşır veyahut makaleleriniz alıp copy ederse, Bu içeriğin ilk hali sizd ait olduğunu kanitladiginizda google tarafından direk paylaşan ikinci bir site ban yiyor.

Xander kardeşim onu biliyorum ne olduğunu, o zaten bayadır senelerdir var yeni bir şey değil de senin anlatmanı anlayamadım :D

Geri