Sistem yok

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Sihirli cümle.
Hasta zaten arest gelmiş yapacak bişey yok ama yine de 45 dakika kardiyoversiyon yaparsın. Dersin başınız sağolsun.. anaaaam bir basar yaygarayı ahey ahey. 3 saat acil kilit.

Ama misal vergi dairesi banka tapu noter.. "sistem yok" derse herkes çil yavrusu gibi dağılır. Hiç itiraz etmez.

Çünkü sistem yoksa yoktur. Tartışılmaz.
Ama ölüm tartışilabilir bişey.

ölümle sistemi aynı kefeye koymuşlar, ölüm 5o dirhem ağır gelmiş. "yakınınız öldü" söylevi ardından ne yapsınlar zaten sistem de yok eve gidelim mi desinler?
ben ırgalanmam, ivedi kabullenirim ama herkes ben değil.

esas aslinda ölümü tartismamiza hic gerek yok ne zaman ölecegini bilmez ama ölecegini bilen dünyada tek canli insandir
zeka akil mantik oldugu icin eninde sonunda ölecegimizi biliyoruz

@Sux olayı annamamışsın yeğenim.
Ben Allah'ın sisteminin sorgulandığı lakin kulun sisteminin sorgulanmadığı bir düzene isyan ettim.

Hocam bunlar sistem varsa da yok deyip, solitaire oynuyolar. Yani allahin sistemindeki error kesin ama bu kullar bi tuhaf. Ondan sorguluyorlar.

@Sux olayı annamamışsın yeğenim.
Ben Allah'ın sisteminin sorgulandığı lakin kulun sisteminin sorgulanmadığı bir düzene isyan ettim.
çok tatlısın glimax, mesleki yıpranmışlıktan dem vuruyorsun. fakat birinde zaman kaybediliyor, diğerinde varlık. kaybeden, seni kurtarıcı görüyor, senden medet umuyor, şefkatle ikna edilmek istiyor vs. gişe memurundan ne umacaklar da sistemin gidişine kederlenecekler.

Velikulli ummetin ecelun fe-iżâ câe eceluhum lâ yeste ḣirûne sâ’aten velâ yestakdimûne. (Ne bir an önceee ne bir an sonra...)

öl der ve ölür..

Hangi sistemin içine dahilseniz, o sistemi objektif olarak sorgulamak zorlaşır çünkü ister istemez sistemin bir parçası durumundasınız ve olaylara dışarıdan bakma şansınız olmaz.

İnsanlar uzun zamandır dayatılan bir sisteme köle edilmiş durumda ve bu şartlarda da olumsuz bir durum yaşamadıkça sorgulamak akıllarına bile gelmiyor hatta olumsuzluğu bile kolayca kabullenebiliyorlar.

En son salgında gördük bu çelişkiyi ve yıllardır köle edildikleri ya da gönüllü besledikleri sistem tarafından, ilk kez özgürlükleri ve yaşam hakları tehdit edilince, kendilerini sistemin dışına atmaya çalıştılar ancak artık çok geç...

Konuda verilen örneklerde ise hayati sorun teşkil etmediği sürece sistemsel arızalar giderilir ya da telafisi mümkündür ancak ölüm gibi bir durumda elbette geriye dönüş yoktur ve oradaki isyan ya da tepki de tamamen yakının kaybı karşısında yaşanan travmaya bağlıdır.

"sistem yok, daha sonra uğrayın lütfen." kullanıyoruz sürekli bu sözü.

solitaire muhabbeti/şakası bir yana cidden sistem olmuyor ne yapalım.

bahane olarak hiç söylemedim ben onu ya..
hayır hayır ayağımı da kaldırmıyorum şuvan..

Geri