Sistem Mutlu

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
561260_642834849064982_1814139756_n.jpg

Bazı reklamlarda bir ürün tanıtılırken ilginçtir ki o ürün satın alındığı zaman sanki daha bir mutlu olacakmışız mesajı veriliyor.

Eğer ki o reklamı gördüğümüz halde o tanıtımı yapılan ürünü satın almazsak alanlar gibi mutlu olma şansımızı kaybettiğimiz hissine kapılalım diye yapılmış bir bilinaçltı bir yönlendirmedir aslında bu pazarlama taktiği.

Sistem "şu malı veya hizmeti satın alırsan mutlu olursun, almadığın zaman mutsuzsun" söylemi üzerine kurulu. önce eksiklik duygusu yaratılıyor ve mutluluğa terfi etmek üzere önerilen ürün satılıyor.

Sadece satın almak değil, herkesin aynı şeyi satın alması, daha çok, daha çok ve daha çok satın alması... durmadan satın alması.

Öyle ki insan, nedensiz ve amaçsız, dur durak bilmeden satın alıyor,tüketim çılgınlığı tam burada nokta atışı yapıyor, satın almak için satın alıyor ve satın aldığı için "mutlu" olduğunu sanıyor.

Bizler ihtiyaçlarımızdan kat kat fazla tükettikçe, reklamlara aldandıkça n'oluyor? küresel sermaye kendi gücünü pekiştiriyor.

Onlar gücünü pekiştirkçe, yozlaşan, tüketim canavarı haline gelmiş bizler insan olmaktan çıkıyoruz, doğa ise kaynaklarının tükenmesinden ötürü doğa olmaktan çıkıyor.

ego tatmini.
sistem dedin aklıma geldi.
aynı sistem bizlere hakaret te edebiliyor.

sevgililer gününde okuduğum bir afişte aynen şu yazıyordu

sevgilim bana bir hediye al ve odun olmadığını kanıtla..

ne yani sevgilim sırf sizin istediğinizi bana hediye etmiyor diye odun mu? tamam hadi ben odun derim orası ayrı ama kimse kimseye hediye almıyor diye odun olamaz bu mantık işte kitleleri etkilemek için yeterde artar bile.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri