Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Bilmediğini bilen bir cahille, her şeyi bildiğini zanneden bir cahil arasında fark olduğu gibi, ne kadar az bildiğinin farkında olan bir bilge gibi, çoğu şeyi bildiğini bilmeyen bilgeler de vardır."
Kimsenin sahip olmadığı, olamayacağı bir şeye sahipsin; kendine. Senin sesin, senin aklın, senin hikayen, senin bakış açın. Öyleyse yaz, çiz, yarat, eğlen, dans et. Ve yalnızca senin yaşayabileceğin, yalnızca senin sahip olabileceğin o hayatı yaşa.
Tarih boyunca birçok ideoloji,yaşam tarzı,din ortaya çıkmıştır. Bu ideoloji ve dinlerin birçoğunun ortak özelliği varolan sistemi çökertmek,devleti yıkıp kendi kanunlarını,kurallarını uygulamak yolunda herşeyi mübah görmeleridir.İnsana insan olduğu için değer vermemişlerdir. İnsanları hayvan sürüsü olarak görenleri var,sakat olanların yaşama hakkı yoktur diyenleride var,kadınlar maldır parası olan alıp kullanır işi bittiğinde çöp gibi atar diyenleride var olmuştur. İslam tüm bunlara şeref,amaç,değer kazandırmıştır.
İslam devlet yıkan değil devlet kuran bir dindir. Yüce dinimizin kıymetini bilelim ve düşmanlık yapanlara karşı tavrımızı net bir şekilde taviz vermeden dile getirelim.
Aşktan hiç anlamazdım bir gün aşka dair bir test çözdüm testten 94 aldım. Bu tarihimde ki en yüksek notumdu.Gururlanmıştım,gerilmiştim,başım dikti. Mutlu bir halde yanına döndüm testi ona gösterdim 94 aldım bak! dedim. Geriye kalan 6 puana ne oldu! dedi. Sonra daha çok nefret ettim insanlardan ya öyle işte merkürün kızı.
ilk başta betonarmeci p*çler geldi, büyük büyük beton araçlarıyla,
top oynadığımız topraklara beton döktüler, kaldırımlara şekil verdiler.
sonra parlak tipli adamlar çoğaldı, sinekkaydı traşıyla, joleli saçlarıyla aramıza girmeye başladılar.. sonra ve sonra dut ağaçlarını, incir ağaçlarını kestiler,
hiçbir şey olmamış gibi söküp attılar.
güneş gelen her yeri kapattılar, binalar binalar binalar.
piknik kavramını günden güne yok ettiler, ışığı kapattılar…
salıncaklar azaldı, haliyle rüyalar da azaldı.
ama insan bilemezdi bu kadar özleyeceğini,
“peleeeee’ diye bağırıp şut çektiği günleri, top izi çıkan duvarları.
insan bu kadar dümbük olacağını hiç bilemezdi.
senin bir havan var beni asıl saran o
onunla daha bir değere biniyor soluk almak
sabahları acıktığı için haklı
gününü kazanıp kurtardı diye güzel
birçok çiçek adları gibi güzel
en tanınmış kırmızılarla açan
bütün kara parçalarında
afrika dahil