A
aXi
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Yukarıdada belirttiğimiz gibi çocuk terbiyesinde ilk aşama, annenin, kendi içine doğru derinleşmesiyle ve kendi ile tanışmasıyla başlar.
kendisiyle tanışmamış bir anne, sırtına kilolarca yük yüklenmiş uzun mesafa koşucusu gibidir. sırtında koca bir yükle yarışa katılan sporcu, nasıl ki diğer atletler tarafından çarçabuk geride bırakılır ve geride kalan atlet üzerindeki yükün altında çırpınır durur; işte kendisiyle tanışmamış , sırtındaki yükleri fark edememiş bir annede , çocuk terbiyesinde üzerindeki yüklerin altında çırpınır durur. Kendisini ” Ama ben iyi niyetliyim” diye teselli etse de benim çocuğum kötü olamaz diye ikna etmeye çalışsa da gün geçtikçe annenin hayal kırıklıkları artar. ve ” senin yerine taş doğursaydım” diye intizarların içine bürünebilir.o yüzden bu bölümde çocuk terbiyesi ile meşgul olan bir annenin sırtındaki yüklerin neler olabileceğini kendisine göstermekle başlıyacağız. böylece tıpkı sırtında yükle koşuya katılmış bir sporcunun o yükü fark edip ondan kurtulma çareleri araması gibi, bir anneninde üzerinde taşıdığı bu yüklerden kurtulmak için çareler aramasını tavsiye edeceğiz.
Anne, kimi zaman eşinin kimi zaman kendisinin kimi zaman bir uzmanın yardımıyla bu yükleri indirdiğinde, kendisini bir kuş kadar hafif hissederek
çocuk terbiyesinde kanat çırpıp uçmaya başlamanın sevincini yaşıyacaktır.
Birinci aşamada, kendisi ve sırtındaki yüklerin farkına varan anne, ikinci aşamada çocuk terbiyesinde bilinçlenmek için kendisini eğitecektir ki biz bu konuyu ilerliyen bölümlerde ele almaya çalıştık.