Şirk ve küfür nedir? (2)

Konu sahibi son olarak 2791 gün önce görüldü
Kâfir kime denir?
Sual:
Allah’ı inkâr edene kâfir dendiğine göre, Allah’ın varlığına inanan ehl-i kitaba, kâfir denir mi?
CEVAP
Müslümanlığa göre insanlar ikiye ayrılır:
1- Müslüman olanlar,
2- Müslüman olmayanlar.

Müslüman olmayanlara gayrimüslim veya kâfir denir. Kâfirler de ikiye ayrılır:
1- Kitaplı kâfirler [ehl-i kitap],
2- Kitapsız kâfirler.

Hristiyanlarla Yahudiler, kitaplı kâfirdir. Ateist, müşrik, Budist, Mecusi ve daha başka dine inananlar kitapsız kâfirdir. Kitaplı kâfirler de, kitapsız kâfirler de Cehennemliktir.

Kitap ehli kâfirler, yani Hristiyan ve Yahudilerin hepsi Cehennemliktir. Birkaç âyet-i kerime meali:
(Elbette, ehl-i kitaptan [Yahudi ve Hristiyan] olsun, müşriklerden olsun, bütün kâfirler Cehennem ateşindedir, orada ebedi kalırlar. Onlar yaratıkların en kötüsüdür.) [Beyyine 6]

(“Allah, Meryem oğlu Mesih’tir” diyenler kâfir olmuştur. Hâlbuki Mesih demişti ki: Ey İsrail oğulları, Rabbim ve Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin. Bilin ki, Allah, kendine ortak koşana Cenneti haram kılar. Artık onun yeri ateştir ve zalimler için yardımcı yoktur.) [Maide 72]

(Âyetlerimizi yalanlayanlar kâfirdir, onlar Cehennemliktir, orada ebedî kalırlar.) [Bekara 39] (Müslüman olmayanların hepsi, âyetleri inkâr edip kâfir oluyor.)

Allah meryemoğlu İsa'dır diyenler ile ilgi Kuran ayetini yazmışsın. Güzel :)

@karesi beyliği dostum bu ayetten hareketle sana " Evliyaların Allah'ın çocukları" olduğunu söyleyen ya da Allah'ı ete kemiğe büründürüp fani bir insan olarak göründü diye sunanların, ya da Firavunda aslında iman etmiştir diyenlerin ya da Allah'ı rüyasında kadın vajinasına benzeten sapıkların bu ayete ve diğer ayetlere göre hükmü nedir? ;) :)

Bu konudaki samimi düşünceni merak ettim. :) Bahsettiğim kişilerin kim olduklarını anlamışsındır az çok.. ;)

ÖLmessek dediğin konuları tek tek ehli sünnet alimlerinin kitaplarından alarak kopyalayıp yapıştırırız Hepsinin cevabı 14 asır boyunca milyonlarca kitapda cevabı verilmiş .Son asırda çıkan türediler(YOBAZLAR) anlayamayıp şaşırmışlar. Ramazan yaklaşıyor. Ramazana ağırlık vermeyi düşünüyorum

1932289_368055506704040_1859923248215524478_n.jpg

Elbette Razaman harika bir ay Kuran'ın indiği bir ay ama senle sanırım dinin kaynağı konusunda sorunlar yaşıyoruz.

Allah din konuusnda söylenmesi gereken her şeyi söylemiş. Peygamber'de yaşanması gereken her şeyi yaşayıp ümmetine tebliği etmiştir. Hal böyle iken bizim içimizde Klise ve Papalık makamına hevesli bazı kişileri halis temiz din için ortak görmek de neyin nesidir? :)

İlime saygım vardır. Kuran, sahih hadis konusunda yeterince bilgi sahibi olmak gerekir. Kelam ile ilgilenmek gerekir. Ancak sen bize hinduzim kaynaklı şeyleri ilim diye yutturmaya çalışırsan ben bunu yemem. :)

Neyse, sana saygı duyuyorum ama bazı görüşlerine katılmıyorum.
Aşırı tarikat ve tasavvuf kültürü, sendeki tevhid bilincini ortaya çıkarmanı engelliyor.

Sonuçta biliyorsun ben bu soruları kafamdan uydurmuyorum sizlerin kitaplarınızda yazan şeyler.. :)
Nurculuk konusunda, aklını çalıştırıp aydınlanmışsın.. Diğerleri konusunda da neden aynı şeyi yapmayı denemiyorsun :)

Geri