Şirk Hk.

• Kullanıcı Sie
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 3717 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba arkadaşlar

Dün bir konuda dalgınlıkla yaptigim bir yorumu içler acisi bir hale getirenlere selam olsun.
Sizin sözlerinize cevap vermek istiyorum.

Birincisi arkadaşa sert tepki vermemin amacı ilk mesajinda şirke ihtimal verdi ikinci mesajinda direk şirk kosuyorsun dedi, peki ben nasıl bir tepki vermeliydim ?
Hayatım boyunca inandigim sigindigim ve beni var eden bir ilaha sirk kosuyormusum ben bunu aklimin gölgesine bile düsürmezken bu nasıl bir ithamdır.

Sonra deniliyor ki neden ilk başta açiklamadin , kime açiklayacaktim karşimda ki insan ne kadar olgun ve ne kadar adil bunu biliyor muyuz ?
Linç girisimi diyor kendisi bir çok konuya sızlandı agladi yahu ben bayan halimle bu kadar egilmedim sen neden bu kadar acıtasyon yapiyorsun arkadaş
Sonra deniliyor ki burasi forum alıntıda yapılır cevapta verilmelidir diyorsunuz , tartısma zeka ve asillik ister adillik ister adam direk şirk kosuyorsun dedi ben bu adamin postlarina neden cevap vereyim neden alinti yapmasina izin vereyim.
Arkadaş acıklamıs diyorsunuz , arkadas acıklamadi arkadaş direk hükmü verdi ne hakla ve ne cesaretle anlamis değilim.
Olmadigim bir olguyu kimse benim bünyemde barındiramaz , ha bu alintiyi yapan Qasem olsaydi ben özrümü diler saygiyla önünde egilirdim.
Ama inanmamiş bir insanin inananlarin mevzularini savunmasi bana firsatcilik ve yapmaciklik gibi geliyor.

Herkes inandigin savunmali bence , inanmadiginiz birseyi savundugunuzda komik duruyorsunuz.
Açikcasi şirk koşma ihtimali dahi cok üzdü sirf bu söz yüzünden dün epey agir hisler duydum.
Bende var olan seyleri kimse yok sayamaz.
Teşekkür ederim keyifli forumlar.

Bayan haklı beyler.

Kusura bakmada arkadaşım suç biraz sende. Mesajın farklı bir anlama çıkıyordu arkadaş bu nedenle güzelce uyardı seni. Arpes'in müslüman veya ateist olması hiç önemli değil o sadece mesajındaki yanlışı göstermek istedi sen dikkate almayıp aynen devam ettin. 4.sayfada da ben konuyu okumadım diye savunmanı yaptın, bunu ilk mesajda yapsan olay bu kadar büyümezdi.

Kusura bakmada arkadaşım suç biraz sende. Mesajın farklı bir anlama çıkıyordu arkadaş bu nedenle güzelce uyardı seni. Arpes'in müslüman veya ateist olması hiç önemli değil o sadece mesajındaki yanlışı göstermek istedi sen dikkate almayıp aynen devam ettin. 4.sayfada da ben konuyu okumadım diye savunmanı yaptın, bunu ilk mesajda yapsan olay bu kadar büyümezdi.

Güzelce uyarmak ?

Birincisinde ihtimal ikincisinde direk itham vardi.
Ben zaten yanlisimi kabul ettim ama bu kadar saldirmak nedendir diye sorarlar insana.

Güzelce uyarmak ?

Birincisinde ihtimal ikincisinde direk itham vardi.
Ben zaten yanlisimi kabul ettim ama bu kadar saldirmak nedendir diye sorarlar insana.

İlk mesajında ne demek istediğini anlamak için soru sormuş sana, sen hiç birine cevap vermemişsin. Arkadaşta ikinci mesajında şirkin açıklamasını yapmış, mesajındaki yanlışı görmen için bir uyarıydı diye belirtmiş zaten. Ben arkadaşı suçlu bulmuyorum.

Zaten konuyu baştan sona okuduysan, Arpes'e destek veren müslüman arkadaşları görürdün. Yanlışı kabullen bir yerden sonra, arkadaş art niyetli bir şey yazmadı sana. Yanlış anlaşılmalar olmuş diyelim kapatalım konuyu, üzmeyin kimseyi.

İlk mesajında ne demek istediğini anlamak için soru sormuş sana, sen hiç birine cevap vermemişsin. Arkadaşta ikinci mesajında şirkin açıklamasını yapmış, mesajındaki yanlışı görmen için bir uyarıydı diye belirtmiş zaten. Ben arkadaşı suçlu bulmuyorum.

Zaten konuyu baştan sona okuduysan, Arpes'e destek veren müslüman arkadaşları görürdün. Yanlışı kabullen bir yerden sonra, arkadaş art niyetli bir şey yazmadı sana. Yanlış anlaşılmalar olmuş diyelim kapatalım konuyu, üzmeyin kimseyi.

Uslup önemlidir her zaman bana birisi birsey sordugunda iyi niyetini ve mutevaziligini anlayacak kapasitedeyim.
Senin kimi suçlu bulup bulmadigin benim icin cok önemli değil. Çünkü ben dün cok yiprandim hatami kabul etsemde bunu algilayacak sayili kisi oldugunu gördüm.
Senin icin ateist olmasi önemli olmayabilir ama benim icin önemli bu da benim icin bir yaşam tarzi.
Arpese destek verenlerin niyetlerini ve kendilerini gayet tanimaktayim.
Ben biliyorum kimin ne oldugunu en cokta haddimi ve kendimi bilirim.

her zaman derim üslub önemlidir bende olsam bu üsluba kızardım elbette her zaman savunulmuyor mu kimsenin inancı sorgulanamaz diye ama bunu savunanların ithamları içten gelmiyor benim için de Sie bu şekilde savunmana dahi gerek yoktu aslında sen kendini biliyorsan sorun yoktur

her zaman derim üslub önemlidir bende olsam bu üsluba kızardım elbette her zaman savunulmuyor mu kimsenin inancı sorgulanamaz diye ama bunu savunanların ithamları içten gelmiyor benim için de Sie bu şekilde savunmana dahi gerek yoktu aslında sen kendini biliyorsan sorun yoktur

"Beni kara toprakta değiI, hakikati anIamış insanIarın yürekIerinde arayın!.ben de haIimce bedreddinem."

demiş üstad , teşekkürler düsünceleriniz icin.

Nickiniz ile bazı şeylerin cevabını vermişsiniz zaten,

Konuları ait oldukları konular altında konuşmayı seviyorum.
Konunun sıçraması,
- yeni bir konuya
- özel mesajdan konuya
- konudan özel mesaja
vs ..
Beni ciddi derece de rahatsız eden bir durumdur
Nedeni de bütünlüğün bozulmasıdır, temel konudan bihaber insanların konuyu sıçradığı alanda yansıtıldığı kadarıyla değerlendirirler ..
Ben bunu müthiş haksız ve korkutucu buluyorum ..
Parçası olduğum durumda tabi.

Üye isteği üzerine konu kilit :cici:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri