Şırdan

Konu sahibi son olarak 35 gün önce görüldü
7aac9c1d94.jpg

Malzemeler

5 Adet kuzu şırdanı
1 Kase pirinç
2 Adet domates
2 Adet kuru soğan
Avuç içi kadar ince kıyılmış iç yağ
1 Çay bardağı sıvı yağ
Bir tutam maydanoz, nane
1 Yemek kaşığı salça
Bol kara biber pul biber ve kimyon tuz

50336_9311370671_7074983_n.jpg

Tarif

Öncelikle şırdanları çok iyi temizlemek gerekiyor.. Bol tuzla ovun sonra bol suda yıkayın.. Tekrar limonlu ve tuzlu suda bi kaç saat bekletin.. Tekrar bol suda yıkayıp temizleyin..
Diğer taraftan iç malzemeyi hazırlayın.. Bunun için domateslerin kabuklarını soyup doğrayın.. Soğanı maydanozu naneyi kıyın . Pirinci yıkayın İç yağı kıyın ekleyin .. Salça baharat ve tuzu sıvı yağı katıp iç malzemeyi iyice harmanlayın...
iç malzemeyi yıkadığınız şırdanların içerisine doldurun ve ağızlarını dikin. Geniş bir tencereye alıp üzerine geçecek kadar su ekleyip pişirin..Çatalla yırtmadan kontrol edin şırdanlar ve pirinç piştiğinde servise hazır demektir.. SICAK OLARAK BOL PUL BİBER VE KİMYONLA SERVİS EDİLİR.. AFİYET OLSUN..

Ya ben nimetle dalga geçmeyi sevmem ama gördüğüm en iğrenç şeylerden biri:((
Affiniza sığınarak yazıyorum. Adanalı arkadaşların özellikle.

Bu da sakatatlardan di mi? Görüntüsü yeter tercih etmemem için..:)

Ay iğrenç :T:
Kol gibi dedikleri bu oluyor demek ki asdghaskdasjkd :p

Fever aklıma hep kötü şeyler getiriyorsun kardes. Yapma ben Uslandım artık.

Bu kadar uzun olmuyor benim bildiğim. Elbise giymiş gibi. :D

ürkülecek bişe yok oda nimet sonucda ha bide bisey var bi yiyen vazgecemiyor bende eskiden yemezdim ama denedikden sora önyargilarimdan arindim özellikle gece alköl muhabbetinden sonra es dostla gidilir afiyetle yenir sizin iciniz fesat :P

Fevom yarın sabah bundan yapcam sana. Bu sabahki kahvaltı fakir işi oldu afafdgdgdgs

Fevom yarın sabah bundan yapcam sana. Bu sabahki kahvaltı fakir işi oldu afafdgdgdgs

yaşasın kahvaltıda şırdan var yarın xd

----

ön yargılı olmayın arkadaşlar bi tadın derim :)

istiklal'de büyükparmakkapı sok. girişinde hemen solda bir mekan var tatmak isteyen tadabilir. adana'daki kadar olmasa da fena değil. :)

Yapılış şekline tanık oldum, hijyen önemli. Her yerden yenmez bu.

Offfff.
Sahlep bile içmiyorum ben link te ki olayı bitirdi:D

Geri