Sira dayagi

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Suursuz hoca cocuklardan biri yaramazlik yaptiginda butun sinifi sira dayagina ceker. Parmak uclari birlestirilir ince bi degnekle caaat eder. Eskiden boyle idi simdi var mi bilmiyorum umarim yeni nesil bunun ne oldugunu bilmez .)

çocuklar bana diyor hocam sıra dayağı yapın herkes susar diye, gülüyorsunuz diye şımarıyorlar diyorlar
ne yapam dövem mi?

İlkokulda bir öğretmenimiz buna teşebbüs edip hepimizi tahtaya kadırmıştı ve bir arkadaşımız altına yapmıştı korkudan. Hala bende travma sebebidir.

Dövmeyi de sevmeyi de sövmeyi de abarttan bir milletiz.

Ben yemedim Avusturya'da okudum o yıllarımı

Lisede elimize sopa ile vurmuşlardı. :T:

Kendi çantasında unuttuğu pilot kalemini siz kaybettiniz diyerek tüm sınıfı sıra dayağına çeken Sibel öğretmenim sayesinde Sibel isminden nefret ediyorum zaten pek de sevdiğim bir isim değildi.

bi defa ilkokul hocamız şahnur hocadan böyle bi dayak yemiştik ama uzun hikaye. erindim şimdi anlatmaya.

Çok duydum yan sınıflardan ama bizim sınıfa hiç denk gelmedi, özenirdik nedense :D

okulda cetvelle vurma,askerde tokat atma en yaygın sıra dayağı yöntemleridir .p

bu hizmeti ogretmenim bana solo olarakta uygulardi, hizmette sinir tanimazdi eksik olmasin
zaten parmak uclarina vurmanin disinda teknigini daha da gelistirmisti son zamanlarda

Hani yabanci korku filmlerini izlerken adam psikopattir
ve filmin sonunda karakter analizinde hikayesini anlatirken
"annem beni dovdu, babam bagirdi psikopat oldum" der
hayir zavalli adamlar bi de Turkiye'de yasalar ne yaparlardi acaba cok merak ediyorum
okulda, evde, erkekseniz askerde her zaman her yerde
hayir biz dayak arsizi olmusuz gulerek anlatiyoruz yedigimiz dayaklari :)

bi de soyle bir sey var, biz sinifta yaklasik 40 elli kisi filandik
sinifta herkesin cetvel ile infaza maruz kalmasi 10 saniye desek
nerden baksaniz 40 dakikalik dersin 15 dakikasi dayakla gecmis ve ders kaynamis
ee hani nerede emegin maksimum verimliligi!
yaa iste ne kadar "guzel" gunler gecirmisiz degil mi :)

Askerde karşılaştığım bir sorun çözme yöntemi. Bir süre sonra ben de uyguladım.

Ortaokulda din kültürü öğretmenimiz dua ezberlemedik diye sıradan geçirmişti minnak ellerimize cetveli, pis adam.

Antikapitalist yöntemdir. Yerli değildir ama millidir. Ödül de ceza da toplu verilir ve toplum bilinci aşılanır. Otoriteye boyun eğme öğretilir.

Lisedeki coğrafya hocamızın tekniği daha ilginçti.
Yaşlı ve huysuzdu. Dersin huzurunu bozanları tahtaya kaldırır hiç konuşmadan onların yüzüne bakardı.
Bağırsa da yerime otursam diye dakikaları sayardım.

Nasil bi his herkesin içinde o dayağ yemek jklgdf

Geri