Sinüzit Ve Başağrısı

Konu sahibi son olarak 3064 gün önce görüldü
Başağrısı Nedenleri - Başağrısı Nedir - Sinüzit Tedavisi

Başağrısı sinüzitin bir belirtisi olabilir.ancak her başağrısı ülkemizde sanıldığı gibi sinüzit kaynaklı değildir.hatta sinüzitte başagrısından çok daha fazla sıklıkta boğaz ağrısı görülür iddiasındayım.boğazınız ağrıyorsa sinüzit olma ihtimaliniz %33,333...ancak başağrınız varsa sinüzit olma ihtimaliniz %0.1 'dir.

Sinüzitte başağrısıyla beraber burun tıkanıklığı, geniz akıntısı, boğaz ağrısı sıklıkla eşlik etmektedir.başağrısı genelde sabahları iki saate yakın sürer.ağrı kesicilere iyi yanıt verir.öne eğilince yüzde basınç hissi eşlik edebilir.

Benim kbb polikliniğinde muayene ettiğim hastalardan başı ağrıyarak gelenlerin çoğunda gerilim tipi başağrısı teşhis etmekteyim.bu ağrının özelliği genelde gün boyu kişiyi etkiler,akşama doğru şiddeti artar.ağrı kesicilerle düzelmez.sadece uyuyunca hastalar bu başağrısından kurtulabilirler.bu hastaların ağrıları şakak ve alın bölgesinde yoğunlaşmaktadır.bu hastalarıma bu durumlarının strese bağlı olduğunu başkaca ruhi sıkıntıları yoksa kısa süre kullanmaları için trisiklik antidepresanları ya da ağrı kesicilerle birlikte kullanmaları için kas gevşetici ilaçlar reçete etmekteyim.çok daha kompleks profesyonel yardıma ihtiyaç gösteren hastalarımı da psikiyatriye yönlendirmekteyim.

Sonuç olarak sadece başağrısı olan ya da öncelikli şikayeti başağrısı olan hastalar bu şikayetlerinin stres tipi olabileceğini unutmamalılar.bu kişilerin tomografi sonuç kağıtlarında okuduklarında anlayamadıkları ve sinüzit dışında kist vs.terimlerden dolayı endişelenmemelerini tavsiye ederim.

Unutulmaması gereken en önemli bir diğer konuda 1000 tane başağrısı nedeni olabilecek hastalık varsa sinüzit bunlardan sadece birisidir.bunun bilinmesi gereksiz antibiyotik ve ameliyatlardan kaçınılmasını sağlıyacaktır.

Op. Dr. Erol GÜLTEKİN Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları

Kafamı gövdemden ayırmak isteyecek kadar hemde.

Parfüm yüzümden bu hallere düştüm galiba. Bir de kış günü her gün saç yikamaktan.

Eskiden bende de çok olurdu , saçınız ıslak dışarı çıkmayın .
Mersin de denize girdim gözlerim açık suya daldım burnumlada suyu çektim. O tuzlu su öyle bir yaktı ki burnumu ve gözlerimi , o günden sonra daha da sinüzit yaşamadım. :)

Ben en son denize girdiğimde tuzlu su yüzünden oturup ağlıyorum gözlerim yandı diye:(

Gargara mi yapalım yani? pietà buradaysan bizi aydınlatır misin?

Tıkanıklıklar açısından deniz suyu iyi olabilir tabi ama bazı sinüzitler kronik oluyor. Ve yeterli gelemeyebiliyor.
Önerim kulak, burun, boğaz polikliniği Maria Puder.
Sinüzit olduğuna inanan bi arkadaşımda kitle çıkmıştı. Dikkatli olmak gerek.

Ya benim ki tescilli doktordan parfüm Deodorant yasak ama kullanıyorum hafif kokulari ayrıca nefesim tıklanıyor hemen:/

Şu an ki baş ağrısınin tarifi yok.
Antibiyotik kullandım ama kendimi çok alistirmak istemiyorum.
Şu an geçici süreliğine nurofen cold aldım gece uyuyamiyorum :(

Çok sinir bozucu bir şeydir kafanı duvarlara vurasın geliyor bazen en azından benim öyle oluyor :/

Bu dertten muzdaribim kronikleşti benim baş ağrılarım.

Geri