Sözlük Sinirlendiginde çok kırıcı olabilen insan.

• Kullanıcı Jayus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sözlük
🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Öfkeli anlarda bile kendine hakim olan, hakaret ya da küfür içeren cümle kurmayan insanlar ile yakın ilişki kurmak gerekiyor. Gergin anlarda kişinin ağzından çıkan her cümle ve tavır, doğrudan kendisini temsil eder.

Sinir vs bosver de

Ben kirdiysam sinirliyken yada degilken

Haketmistir.

Ciddi sinirsel tepki vermesi gereken durumlarda bile kendini kontrol edebilen insanlar kadar tehlikeli değillerdir; kırılırsınız 'bu insanla etkili iletişim pek mümkün değil' deyip gard alırsınız. Kolay kolay da bir daha sınırlarınızı aşamaz mesafenizden ötürü.

Atalarımız demiş: 'uysal atın çiftesi pek olur' diye.

Çevremdeki yakın dostlarım arkadaşlarım bilir. Aşırı sinirliyken bana yaklaşılmaz hele haklıysam kırar geçerim. Gerekirse siler arkama bakmam ve bu benim umrumda olmaz. Benim için insan silmek çok kolay. Sevildiğimi hissettirmeyen kim varsa silerim, kırarım, söverim sayarım.

Napsın peki ? Sinirlendirip laf duyup sonra zirlamalari daha acinasi bence yakin zamanda yaşadım gelmiş bana sen kırınca çok kötü kırıyorsun diyor e salak aylardir sustuklarimi niye söylemiyorsun ? Reelde hemen keserim kimseyi çekemem

Kırıcı mıyım bilmem ama çok fevri oluyorum. Gözüm bir şey görmez.

Mevzu Galatasaray maçıysa, içiyorsam, diyorum ki nezaketen, benimle maç izlemeyin...

Çünkü ağzımdan merdbaz çocukları filan çok çıkar. Kırarım masayı çerçeveyi. Yüksek alkol ve büyük stresle izlerim maçları. Başka takımlılar benimle izlemesin teşekkürler.

Onun dışında vur enseme al ekmeğimi.

Fakat Galatasaray mevzuysa, kasap Gökhan mod... Keserim tüm g*tleri.

Moderatör tarafında düzenlendi:
çok kırıcı demeyelim de genel olarak gerginken çevremdekiler nasibini alıyor. yakın çevrem bu huyumu çok iyi bilir. normalde başkası aynı hareketleri sergilese, ağzından aynı sözler çıksa kavga çıkar ama benim bu huyumu bildiklerinden alınmıyorlar, çoğu zaman bir karşılık vermiyorlar, o kadar laf yiyip hiçbir şey olmamış gibi iki dakika sonra gülüp ilişkimizi devam ettiriyorlar. öyle değişik bir durum oluşuyor.

Ben sinirliyken çok kötüyüm :(
Kendimde en sevmediğim huyum da bu.Aradan kısa süre geçince kendimi sorguluyorum.
Dilinin bağına şu lafı demesen olmazdı değil mi diyorum?
Her seferinde bir daha sinirlendiğimde daha sakin olacağım diyorum ama o anlık aklıma gelmiyor sakin olmak.
Keskin sirke küpüne zarar demişler.Sirke de sevmem iğrenç.
Konunun sirke ile de alakası yok zaten.

bu benim. cok eskiden bi arkadasimiz, sözde bir yerlerden kişi sizi seviyorsa ne kadar sinirlenirse sinirlensin asla kizmaz ofkelenmez diye bir sey duymus. tabi napacak? gelip üstümüzde deneyecek. ya resmen hakaretlerle, üstüne basa basa konusmaya baslamaz mi? yaptıkça yapiyor, yaptıkça yapiyor. neymis sinirlenmemem gerekirmis. agir sağlam kufre maruz kalmisti. böyle de güzel severim çünkü. abi sacma salak tavsiyelerle insanlara zulüm olmanin manasi yok ya. babamın cenaze namazinda konuşma yapan hocanin soylediklerinden bir cümle cok onemliydi. hoca babam icin, kimsenin hassasiyetine yorum yapmayacak kadar nazik bir insandi demisti. yahu ne kadar güzel bir şey değil mi? şimdi hassas olsun olmasın birbirine yorum yapmayan, patavatsizlik yapmayan, olaysiz bir günümüz kaldi mi Allah askina? her seye bi lafimiz var maşallah.

Ciddi sinirsel tepki vermesi gereken durumlarda bile kendini kontrol edebilen insanlar kadar tehlikeli değillerdir; kırılırsınız 'bu insanla etkili iletişim pek mümkün değil' deyip gard alırsınız. Kolay kolay da bir daha sınırlarınızı aşamaz mesafenizden ötürü.

Atalarımız demiş: 'uysal atın çiftesi pek olur' diye.
Ahanda te böyle düşünüyorum.

Normalde kolay kolay sinirlenmem ama karşımdaki kişi anamıza kadar söverken ben sakin kalamam kimse kusura bakmasın yedi ceddine ben de söverim.

o seneleri hatırlatmayın ya
kötü senelerdi

İçindeki siniri atsın da çevresine ne olursa olsun umrunda olmaz. Dünya o'nun etrafında dönüyor zira.

Sinirlendigimde de kırılan ben olurum. Degisik bi denklem.

Geri