''Sınırların olmadığı bir dünya insanlığa mutluluk getirir'' sözüne katılıyor musunuz?

Konu sahibi son olarak 1224 gün önce görüldü
''Sınırların olmadığı bir dünya insanlığa mutluluk getirir'' sözüne katılıyor musunuz?​

Elbette değildir
Sen çal çırp kul hakkı ye sonra ben başardım de

Eğer fiziki sınırlardan bahsediyorsak kesinlikle katılıyorum. Yok özgürlükten bahsediyorsak "senin özgürlüğün başkasının özgürlüğünü kisitladigin yerde biter" sözünü boşuna ogretmediler.

dünyanın tek amacı
insanlığı mutlu etmek zaten
mutsuz abidik gubidikler

Coğrafi sınırlar ise anlatılmak istenen, güzel bir şey olabilirdi. Eski dönemlerdeki seyyahlar gibi, Evliya Çelebi veya Marco Polo, pasaport-vize derdi olmadan ülke ülke gezebilmek müthiş olurdu. Tek sıkıntı, bütün insanlar aynı yere gidecekse napayım böyle işi. İskandinavya ile İzlanda'ya kimse gelmesin (:

İnsanlar arasındaki sınırlar ise anlatılmak istenen, olmaması gereken bir durum bu. İnsanlar arasında da yazılı olmayan bir hukuk mevcuttur, ilk toplumlarda bile. Tanrılaştırılmış krallar hariç birçok krallık sınırlı yetkilere sahipti mesela. Özgürlüğün sınırı bellidir, başkasının hakkının başladığı yere kadar.

Zweig yazdığı kitaplardan Dünün Dünyası'nda sınırları olmayan ülkelerin hayalini kurmuştu fakat güvenlik açısından böyle bir durumun risk oluşturacağı da bir gerçek.

İnsanı sınırlayan kanunlar ya da bazı etik kurallar olmasa sanırım dünya yaşanmaz bir yer olurdu çünkü her insan nerede durması gerektiğini maalesef bilmiyor ya da bilse de işine gelmiyor.

Ne alaka yav?
Yazilan Utopik dünyalarda bile isler kurallarla yürüyor.
Kural ihlali ise the person is banned from the system.

Su aralar inanmıyorum. Sınır iyidir.

Vahşi yaşam bize haddimizi de sınırlarımızı da bildirdi işte...

sınırsız bir virüse sahibiz küresel olarak, sefasını o sürüyor bir tek bu işin.

İnsan kabileler halinde yaşar. Sınırları vardır. Bunun için savaşır.

herkes sevişecek mi
bol bol sevişecek mi
ne yapacak
oturup duruyorsunuz

Ukrayna başbakanı öyle dedi @Karma
Nüfus lazımmış.

Sınırların olmadığı bir dünya kaosu da beraberinde getirir.Insanlarda bunu bildiğinden sınırlar inşaa etti.Sınır, insanı insandan koruyan görünmez bir duvardır.Bu hem normlar bazında yaşantıyı nizama getirirken hem de coğrafik bir düzen getirir.

Corona bu söze katılıyor.

İnsanda enaniyet olduğu sürece böyle bir şey mümkün değil.

Katılmıyorum.
Sınırlar olmazsa daha çok kaos olur. İnsan yetinmeyen bir varlıktır, sınır olmadıkça hep daha fazlasını ister. Bu fazla istekler daha fazla çatışmaya neden olur. Mutluluk için mutsuzluk oluşur.

Ekstrem bir durum olmadığı sürece güçlüler için zaten bir sınır yok. Söze değil icraata bakmak gerekirse güçlüler için mutluluk, zayıflar için hüzün getirir.

Geri