Sınıfsal farklar

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
evet, yine harika bir konuyla geldim.
biraz önce evli bir çiftin sınıfsal farklar serisine denk geldim. çocukluktan günümüze kadar yaşam farklarını ele almışlar, güzel içerik çıkarmışlar. neden burada olmasın dedim.

başta evliler olmak üzere bir dökülün bakalım yaşadığınız sınıfsal farkları. sağdan, soldan genel şeyler değil de bizzat yaşanılan şeyler olursa daha bir keyifli olur.

Fark görebileceğim hiçbir sınıf yok düşünce dünyamda..

Konuyu anlamadım. Kiminle olan sinifsal farkı anlatıyoruz.

Eşinle dersen bu mümkün değil zaten edinburg düşesi seninle evlenmez

Kendi hayatindaki sınıfsal yolculuk dersen o da olmaz, kastlar arasında geçiş mümkün değildir.

• Beğen
Tepkiler: ne
Konuyu anlamadım. Kiminle olan sinifsal farkı anlatıyoruz.

Eşinle dersen bu mümkün değil zaten edinburg düşesi seninle evlenmez

Kendi hayatindaki sınıfsal yolculuk dersen o da olmaz, kastlar arasında geçiş mümkün değildir.
hocam edinburg düşesi diyerek biraz uçmayalım, türkiye şartlarında bakalım olaya.

konuya ilham olan çiftte mesela kendilerini her yönden ele almışlar. biri çocukluğunda her yaz tatile giderken diğeri köye gidiyor, diğerinin çocuklukta kendi odası varken diğerinin yok vs. vs. sınıfsal kelimesi belki karşılamıyor bu denileni ama olay özetinde bu anlayacağın. eş ile olur arkadaşlarla olur vs. güzel şeyler çıkabilir.

Bizde tam tersi o videodakilerin. Ben daha orta sınıf eşim daha yoksul sınıfta büyümüşüz. Çok var böyle şeyler, bir kısmı üzünçlü söylenmez de. Komik bir yerden yaklaşalım.

Malum Diyarbakırda deniz yok. Eşim ailecek gittikleri pamuk işçiliğinde adana kanallarında yüzmeyi öğrenmiş, kuğu gibi yüzüyor. Ben iki sene falan önce öğrendim :d

Geri