Sınıf Yönetiminde Çağdaş Yaklaşım Nasıl Olmalıdır?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yükseköğretim
sınıf yönetiminde çağdaş yaklaşım nasıl olmalıdır , pedagojik formasyon sınıf yönetimi dersi , formasyon sınıf yönetimi dersi , formasyon sınıf yönetiminde çağdaş yaklaşımlar , sınıf yönetiminde çağdaş yaklaşımlar nasıldır

Geleneksel anlayışın tam tersine daha esnek katılımcı ve çağdaş bir yaklaşımdır.Öğrencilerin duygularına düşüncelerine ve zihinsel yaklaşımlarına önem veren insancıl bir modeldir.Burada eğitim ve öğretimin merkezinde öğrenci vardır.Öğrenci sınıfın nesnesi değil öznesidir.Sınıfta uyulması gereken kurallar , öğretim yöntemler, dersin amacı etkinlikler vs.demokratik bir şekilde tartışılarak uygulanır.Öğretmen diktatör değil bir rehberdir.Öğrencilere yol gösterir.Herhangi bir tartışmada ortaya konulan konuların olumlu olumsuz yönleri hep beraber tartışılır.Grup tartışmalarında öğrencilere eşit söz hakkı sağlanır ve düşünülen her görüşün seslendirilmesine imkan verilir.
Bu anlamda sınıf ; dış etmenlerin etkileştiği bir alandır.Dolayısıyla sınıf içi yaşam canlı ve dinamik süreç toplamıdır.Doğal olarak bu şekilde kolektif ve duyarlı bir atmosfer sağlanarak eğitimin kalıcılığı arttırılır.Çünkü davranış değişikliği sürecinin sadece sınıflandırılması gerçekçi ve geçerli bir yaklaşım değildir.Her koşulda sınıf yönetiminin en önemli öğesi olan öğretmen , öğrencisi için iyi bir model olmayı başarabilmelidir.

Geri