Sinematografi ve Filmler

Konu sahibi son olarak 3025 gün önce görüldü
Gençler ve genç kalanlar :/
Sinematografi dersinde her hafta 3 film izlememiz isteniyor ve bu filmleri ben izleyemiyorum yani isteğim gelmiyor, izlesemde birşey anlamıyorum.
Film harika bile olsa o "ders" ile ilgili oldugundan izleyemiyorum.
Bana bi fikir verin bu filmleri izleyenler varsa bana anlatsın olabilir mi bilmiyorum ya.
Ama yardıma ihtiyacım var.
Sabah 2 film izledim karakterlerin isimleri bile aklımda değil :/
:o

Öyle bilgiler istenmiyor bizden.
Kim yapmıs nasl yapmıs konusu ne değil.
İnce noktalar, kült filmlerdeki ögeler falan.
Yani Artena onlar bana yardımcı olmuyor, ben bilmiyordum sağol ya :))

Yardım edebilecek olan varsa filmleri yazayım yoksa gerek yok diye düşündüm var mıdır acep?

Film isimlerini yaz bence bi,izlemiş olan mutlaka vardır.
İzlediğim bir film varsa içlerinde yardımcı olurum.
Ki izleyecek film de arıyorum.

filmleri merak ettim. zorunluluk olunca belki de sizi çok çeken bir film/ eser/ kitap olsa bile ona karşı önyargıyla yaklaşılıyor maalesef. zamanın kısıtlı oluşu, üzerinizdeki baskı vs. ama sinemayı tarihsel süreç içinde ele almadan, kült filmleri, yönetmenleri takip etmeden de konuya hakim olunmuyor. filmler, akımlar bir zincirin halkaları gibi.

@Henry Chinaski
bab-ı esrar

Ve diğerleri buyrun filmler böyle yani ilk liste bu kaaa :o

Yardımcı olabilenler varsa :lutfen: :dusun:

Aciliyeti olanlar ;
Tabutta Rövaşata,
Taxi Driver,
E.T

v7FV4.jpg

Y3lma.jpg

vqcz0.jpg

B3GhJ.jpg

Çok sağlam filmler var içlerinde :) isimlerini görmek bile insanı tebessüm ettiriyor. bunları belirli bir düzende mi izlemeniz gerekiyor yoksa seçim haftalara göre size mi ait? konularını anlatsak burada size pek faydası dokunmaz sanırım, çünkü onu her yerde okursunuz. bir izleyicinin o filmde buldukları ile bir diğerinin değerlendirmeleri de örtüşmez. izledikleriniz varsa en azından onlar üzerine isterseniz burada fikir alışverişinde bulunabiliriz. bu arada 400 darbe ve bisiklet hırsızları sahiden de dram türünün en iyi örneklerindendir:))

sevdiğiniz türler neler en azından onlara göre izleseniz?

Aciliyeti olanlar bu hafta izlenmesi gerekiyor mesela.
Hocamız sağolsun karısık veriyor her hafta kendisi belirliyor yani.
Henry cok yardımcı oldu gerçekten sağol :cici:

E.T yi çocukken izlemiştim. uzaylı ile bir çocuğun öyküsünü oldukça dokunaklı biçimde anlatan, dostluğu temel alan Spielberg film. hatta korkunç bir Türk uyarlaması da vardır "badi" diye :)) kolay izlenen, insanı yormayan su gibi akan masal gibi bir film ondan başlayabilirsin izlemeye.

Aciliyeti olanlar bu hafta izlenmesi gerekiyor mesela.
Hocamız sağolsun karısık veriyor her hafta kendisi belirliyor yani.
Henry cok yardımcı oldu gerçekten sağol :cici:
Listedeki bir çok film,gerçekten harika filmler.
İzlemeni öneririm ama tabi ki 'ödev' şeklinde olunca insanın içinden gelmemesi normal.

Yardımı olduysa çok sevindim,iyi geceler. :)

E.T yi çocukken izlemiştim. uzaylı ile bir çocuğun öyküsünü oldukça dokunaklı biçimde anlatan, dostluğu temel alan Spielberg film. hatta korkunç bir Türk uyarlaması da vardır "badi" diye :)) kolay izlenen, insanı yormayan su gibi akan masal gibi bir film ondan başlayabilirsin izlemeye.

Ben izleyemiyorum.
Sorun burda zaten de.
Neyse teşekkür ederim. :o

Geri