Sinema Salonlarından Haberler

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
sinemalara gelen düzenlemelerin ardından 20 liraya 3 filme gitmemi sağlayan sinemia kapanınca sinemadan vazgeçmiştim zaten....... şimdi yarı sinema bileti fiyatına alıyorum izleyeceğim filmi itunestan..... evimin rahatlığında..... oh...... sinemaya gidicem de full ekran parlaklığıyla telefondan stori izleyen mallara gözlerimi kör mü ettirecen.......

• Beğen
Tepkiler: glu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla yayınlanan genelge ile son olarak 1 Nisan tarihinde açılması beklenen sinema salonlarının 12 Mayıs’a kadar kapalı kalacağı açıklandı. Geçtiğimiz yılın aralık ayında yayınlanan genelge, sinema salonlarının faaliyetlerinin durdurulması kararını 1 Mart 2021 tarihine kadar uzatmıştı.

Salgın döneminde alınan önlemler kapsamında faaliyetlerine ara veren sinema salonlarının 1 Mart 2021 tarihinde açılması bekleniyordu. Ancak İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı son açıklamalara göre bu süre, 1 Nisan tarihine uzatılmıştı.

Geçtiğimiz kasım ayında salgın döneminde alınan önlemlere ilişkin olarak yayınlanan duyuru ile sinema salonları 31 Aralık 2020 tarihine kadar kapılarını kapatmıştı. Daha sonra bu süre, 31 Aralık gününde yayınlanan duyuru ile 1 Mart 2021 tarihine kadar uzatılmıştı. Şimdi ise, kapıları geçtiğimiz yılın kasım ayından beri desteksiz şekilde kapalı olan ve son olarak 1 Nisan’da yeniden açılması beklenen sinema işletmelerinin 12 Mayıs tarihine kadar kapalı kalacağı açıklandı.

Sinema Salonlarının Kapıları 12 Mayıs 2021 Tarihine Kadar Kapalı Kalacak

Antrakt Sinema‘nın haberinde yer verdiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasını taşıyan genelgeye göre, sinema işletmelerinin bu defa 12 Mayıs 2021 tarihine kadar kapılarını açamayacağını belirtiyor. Açıklanan bu tarihin, salgının seyrine göre belirlenebilecek yeni kısıtlamaların ışığında değişkenlik gösterebilecek olması da göz önüne alındığında sinema salonlarının endişe verici geleceği hakkında yorum yapmak güçleşiyor. Aşılama sürecine girdiğimiz şu günlerde, New York ve Los Angeles’taki sinema salonları ise alınan sağlık önlemlerinin gerektirdiği kısıtlamalar altında hizmet vermeye geri dönmüş ve henüz yalnızca uluslararası izleyicisiyle buluşma fırsatı yakalayan Godzilla v. Kong, aşılama sürecine girildiğinden beri uluslararası anlamda en yüksek gişe hasılatına ulaşan film olmuştu.

Salgın döneminin olumsuz koşulları sebebiyle aylardır kapalı olan ülkemizdeki sinema salonlarının bahsi geçen tarihten itibaren tekrar açılıp açılamayacağı ise, belli değil. Aşılama dönemine girmiş olmamıza rağmen yükselmeye devam eden hasta sayıları ve buna bağlı olarak arttırılan sağlık önlemleri ise, sinema işletmelerinin açılış tarihinin bir ertelenmeyle daha karşılaşabileceğini düşündürüyor.
Tüm bunların sonucunda pek çok filmin vizyon tarihinin ertelendiği bu her bakımdan zorlu süreçte sinema salonlarını açıldıktan sonra da nasıl bir tablonun beklediği gibi önemli konular, hâlâ belirsizliğini koruyor.

Sinema salonlarının açılışı 1 Haziran'a ertelendi​

Sinema salonları, "Kademeli Normalleşme" kapsamında alınan kararlar gereği 17 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında kapalı kalmaya devam edicek.

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan "Kademeli Normalleşme Dönemi" kararları gereği, sinema salonlarının açılışı 1 Haziran'a ertelendi.

Sinema salonu işletmecilerinin açılma için işaret ettiği tarih ise 11 Haziran. Uzakdoğu'da mayıs ayının kalan günlerinde gösterime girmeye başlayacak olan Hızlı ve Öfkeli 9'un, batı ülkelerinde ise haziran ayında vizyona girecek olması ve filmin Türkiye için belirlenen tarihinin de 18 Haziran olması sebebiyle ülkemizdeki salonların, gişeyi rahatlatması beklenen filmin rüzgarıyla bir açılış yapma isteğinde oldukları konuşuluyor.

En büyük aktivitemdi.
Açılması lazım.
Açacaksınız lannnnn

sinemayı o kadar özlemedim ama sömestirde geldiğimde tiyatroya giderdim kışın. eskiye dair en çok özlediğim aktivitelerden biri. bunu daha uzunca bi süre yaşayamayacağız gibi duruyor.

cok lazımdı **Spam/Adversiting**. saat sınırı kalksın baska bir sey istemem. gittigim yerde kalmak zorunda kalıyorum tekrar **Spam/Adversiting**.

cok lazımdı **Spam/Adversiting**. saat sınırı kalksın baska bir sey istemem. gittigim yerde kalmak zorunda kalıyorum tekrar **Spam/Adversiting**.
babasının prensesi bu yasaklar yüzüne bad görl oldu basimiza

Sinema Salonları Açılıyor!

Haziran genelgesinde sinema salonları için müjdeli haber geldi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisinin en çok etkilendiği sektörlerden biri kuşkusuz sinema. Pandemi başında kapanan, geçtiğimiz yaz sonu açılıp sonbaharda yine kapanan sinema salonları uzun bir süredir faaliyet göstermiyordu. Bu dönemde, festivaller ve vizyon görmesi gereken filmler online gösterimleri ve dijital platformları tercih etti. Sonunda hem sektör, hem sinemaseverler için müjdeli haber geldi.

Vaka sayılarının düşmesi ve normalleşme adımlarının artırılması kararı sonrası İçişleri Bakanlığı'ndan "Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri" başlıklı bir genelge yayınlandı. Bu genelgede sokağa çıkma kısıtlaması, hafta sonu tedbirleri, hizmet verebilecek sektörler ve yasakların devam etmesine karar verilen iş kolları açıklandı. Sinema salonları için de genelgede bir madde yer aldı.

Alınan karara göre, pazar günleri hariç, 07.00 - 21.00 saatleri arasında ve bir koltuk dolu, bir koltuk boş şeklinde düzenlecek yüzde elli kapasite şartıyla sinema salonlarının açılmasına karar verildi. 1 Haziran itibarıyla bu genelge yürürlüğe girecek ve salonlar yüzde elli kapasiteyle hizmete açılacak. Özellikle şu sıralar devam eden İstanbul Film Festivali'nin ulusal ve uluslararası yarışma filmleri için bu karar bekleniyordu.

Elbette, festival bir karar verecek ama vizyon için sinema salonları sahipleri bu kararı uygulayacak mı? Sektördeki şirketler filmleri gösterime sokmak için ne karar verecek? Eski filmlerin başlangıçta oynatılması bir seçenek olarak ihtimallerde var mı? Bütün bu soruların cevabını birkaç gün içinde alacağız ve umuyoruz ki çok özlediğimiz sinemalara kavuşacağız.

Sinemalar açılıyor bu iyi bir haber ama sinemayı çok çok sevsemde sinemaya gidermiyim bilmiyorum. sanırım gitmem.bir süre daha evden devam.

Sinema salonu işi bitti. Bilardo gibi. VHS video gibi. DVD gibi. Atari salonu gibi bitti.

Bunun salgınla alakası yok. Nikon battı abicim. Canon battı.

Bazı şeyler biter.

aşılanmadan sinema ya da konser, tiyatro vs gitmeye cesaret edemem sanırım. fekat sinema devri bitmez, ben buna katılmıyorum. o sektör gelişebilir olduğu için farklı teknolojilerle sinema salonları devam edecek bence. bitmedi bitemez. ben sevdiceğimle sinemaya gitmeden sinema salonları tedavülden kalkarsa, orta yerimden çatlarım djkdk sinirlendik ve de telaşlandık sabah sabah.............

Geri