Sinema filmleri insan kişiliğine kalıcı etki bırakabileceğini inanıyor musunuz?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 903 gün önce görüldü
Sinema filmleri insan kişiliğine kalıcı etki bırakabileceğini inanıyor musunuz?

Bireyler sinema filmlerinden etkilenir mi ?

Gündelik yaşantılarımıza sizce ne kadar etkili oluyor ?

kalıcı etkiler bırakabileceğini düşünmüyorum fakat etkileyebileceğine şahit oldum

bu sebeptendir ki kişiliği oturmamış belli bir olgunluk seviyesine ulaşmamış kimselerin filmkolik derecesinde film izlemelerini duğru bulmuyorum

filmler sosyal ve kültürel bir etkinlik olarak izlenmeli bence

Psikolojik olaraktan herkesi etkilyordur,ama hayatımıza yön verdirecek kadar kişiliğimize ve olgunluğumuzu bağlayan faktörleri göz önümüze getirirsek bazı insanları ergenlik çağında çok derin etkilerken kişiliğini oturturamamış olgun insanlarımız bile çok etkilenipde kendisini o role kaptırabilir hayatı boyunca, bence sinema sektörün getirmiş olduğu yaş sınırını herzaman dikkate alalım yinede!
Ayrıca; İnsan duyarak birşeyden etkilenmesi %40 oranındadır ama duyarak görmek ise %70 ila 80 arasında değişir..tabiki uygulama imkanı var ise %90 etki gösterebilir..

Örnek : Star Wars film'inin Amerikan toplumuna etkisi
ve bunun gibi çok örnekler var..

Türkiyede ki örnek: Kurtlar vadisi

Psikolojik olaraktan herkesi etkilyordur,ama hayatımıza yön verdirecek kadar kişiliğimize ve olgunluğumuzu bağlayan faktörleri göz önümüze getirirsek bazı insanları ergenlik çağında çok derin etkilerken kişiliğini oturturamamış olgun insanlarımız bile çok etkilenipde kendisini o role kaptırabilir hayatı boyunca, bence sinema sektörün getirmiş olduğu yaş sınırını herzaman dikkate alalım yinede!
Ayrıca; İnsan duyarak birşeyden etkilenmesi %40 oranındadır ama duyarak görmek ise %70 ila 80 arasında değişir..tabiki uygulama imkanı var ise %90 etki gösterebilir..

Örnek : Star Wars film'inin Amerikan toplumuna etkisi
ve bunun gibi çok örnekler var..

Türkiyede ki örnek: Kurtlar vadisi

Çok güzel anlatmış katılıyorum :)

Eğer zaten olgun birisi isen fikirlerin çabuk çabuk değişmez.Herkesin bir yaşam felsefesi vardır bu değişmez ama etkileyebilir.

Küçükken çok etkilenmiştim filimlerden hala daha etkilenen vardır. İntihar edenlerde var nerden duyuyorlar intiharı filimlerden hap içerek asarak hep filimlerden görüpte intihar eden çok.. Haberlerde ne çok var çıkmıstı örümcek adam olacam deyipte ölen vardı hatırlıyorum

-Filmleri Bilmem ama Ben okudugum Kitaplardan çok etkilenirim.kahramanların yaptıgı davranışlar ve olaylar bende iz bırakabıliyor. ve kendimi onlar Gibi yaparken hissederken Buluyorum..
bkeresinde okudugum Birromandan çok etkilenmiş ve o karekterin ruhuna sahipmişim gibi davranıp hareket etmişliğimolmuştu. insan okudugu ve baktıgı filmide özenle seçmeli bence:)

bir yön verecek etkiler olduunu sanmıyorum ama şöyşe bir durum var kişisel gelişim asla soan ermeyen bieşydir ölene kadar kişi sürekli değişir ve gelişir belli olgunluğa gelmenin bieşyleri durdurduğunu düşünüyorsak bilginin bi yere kadar olabielceğini düşünüyo oluruz ama bilgi sonsuz bir denizdir ve filmlerde bazı değerlerin iyi örneklenmesi bize fiikirler verebilir ilham verebilir mesela bir yazarın bi anda bir kitabı yazması mümkünmü asla değildir bunun için gezer bir sürü şey yapar yıllarca sürer belkii filmlerde böyledir kişiin asla bir sınırı yoktur film vs şeylerle kişisel gelişim seviyesi sürekli yükseltilebilir yani bu durum görecelidir biraz Cem Yılmasın şovunda kullandığı söz gibi biri bakar istanbulun silüetine küfür eder biri bakar yahya kemal olur:)

sanmam. ilgini ceker izlersin vs lakin kisiligin sekillenmesiap ayri bir durum.psikolojik olarak etkilensen bike bir muddet sonra bunu atlatabilirsin. secimlerimiz kisiligimiz hakkinda ipucu verir mi dersen olabilir neden olmasin?

genel olarak donem filmlerini seviyorum ve kendimi baz aldigimda donemsel seyleri takip etmeyi kullanmayi seviyorum.

nostalji tutkunuyum ama bunun kisiligim ustunde bi etkisi oldugunu sanmiyorum.

Hiçbir fikrim yok. Sinemaya uzaklığım, ilkel bir kabile mensubunun modern dünyaya yakınlığı kadar. Son günlerde İlker Canikligil'in YouTube'a yaptığı vidyolar sebebiyle biraz hype oluştu bünyemde sinemaya karşı aslında, etkileyici muhakkak olur da, kalıcı olur mu orası daha önemli bir soru sanırım.​

Çocuklar çok etkileniyor. Büyüdükçe ve balkondan düştükçe, Örümcek adamın gerçek olmadığı kanısına varılır ve daha az etki altında kalınır.

Geri