gecegunduz
Üye
-
-
-
-
-
Ankara'nın Sincan ilçesinde eğitim veren bir ortaokulda, bir öğrencinin okula ruhsatsız tabancayla gelmesi üzerine büyük bir panik yaşandı.
Okul yönetiminin dikkati sayesinde fark edilen olayda, facianın eşiğinden dönüldü.
Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de konuyla ilgili idari soruşturma başlattığı ve okula müfettiş görevlendirdiği öğrenildi.
Kynk: Sincan’da Okulda Silah Paniği: Öğrenci Okula Tabancayla Geldi
Okul yönetiminin dikkati sayesinde fark edilen olayda, facianın eşiğinden dönüldü.
Okul Yönetimi Durumu Fark Etti
Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde okula gelen bir öğrencinin çantasında silah olduğu yönünde bir ihbar alan okul yönetimi, durumu hemen kontrol altına aldı. Yapılan aramada öğrencinin çantasında bir adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait mermiler ele geçirildi.Emniyet Güçleri Okula Sevk Edildi
Durumun bildirilmesi üzerine okula çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Silah muhafaza altına alınırken, öğrenci ise Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Olay sırasında herhangi bir yaralanma veya çatışma yaşanmaması teselli kaynağı oldu.Soruşturma Derinleştiriliyor: Silah Kime Ait?
Polis ekipleri, öğrencinin silaha nasıl ulaştığını ve silahın kime ait olduğunu belirlemek için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İlk bulgular, silahın aile bireylerinden birine ait olabileceği ihtimalini güçlendirirken, ihmali olan kişiler hakkında "ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçundan işlem yapılması bekleniyor.Veliler Tedirgin
Olayın duyulmasının ardından okul önüne gelen veliler, okul güvenliğinin artırılmasını talep etti. Özellikle Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz hafta yaşanan okul saldırısının ardından Sincan'da böyle bir durumun yaşanması, okul binalarındaki güvenlik önlemlerini yeniden tartışmaya açtı.Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de konuyla ilgili idari soruşturma başlattığı ve okula müfettiş görevlendirdiği öğrenildi.
Kynk: Sincan’da Okulda Silah Paniği: Öğrenci Okula Tabancayla Geldi