Sinan Oğan'ın 2023 seçimi öncesi bu konuşması sosyal medyayı salladı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

2023 seçimlerinde Erdoğan'a verdiği desteği "Devlet Bahçeli’nin olduğu ittifakı seçmeyecektik de HDP’nin destek verdiği ittifakı mı seçecektik?" sözleriyle savunan Sinan Oğan, Bahçeli'nin son dönemdeki Öcalan ve DEM Parti çıkışının ardından sosyal medyada viral oldu.​

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı olarak 2023 seçimlere giren Sinan Oğan ilk turda %5.17 oy alarak sürpriz bir çıkış yapmış, seçimler ikinci tura kalmıştı.

İkinci turda Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacaktı.

İkinci tur öncesinde ise Sinan Oğan'ın hangi adaya destek vereceği merak ediliyordu. Her iki ittifakın adayıyla görüşen Sinan Oğan, bir basın açıklaması düzenleyerek kararını Erdoğan'dan yana verdiğini duyurmuştu.

Muhalefet cephesinden büyük tepki alan Sinan Oğan, seçimden hemen sonra malvarlığındaki artışla ilgili iddialar gündeme gelmişti

"HDP'NİN DESTEK VERDİĞİ İTTİFAKI MI SEÇECEKTİK?"​

Oğan, seçimden sonra katıldığı bir programda Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı seçtirmek için verdiği desteği, "Devlet Bahçeli’nin olduğu ittifakı seçmeyecektik de HDP’nin destek verdiği ittifakı mı seçecektik?" sözleriyle savunmuştu.

Seçimden sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terörist başı Abdullah Öcalan'ı Meclis'e konuşma yapması için davet etmesi, 'Umut Hakkı' ile serbest bırakılmasını teklif etmesi ve son olarak İmralı'yı ziyaret eden DEM Parti heyeti ile Meclis'te görüşmesinin ardından Oğan'ın seçim öncesi yaptığı konuşma sosyal medyada viral oldu.

Haber kaynağı

Söylediği ne olursa olsun, adam kanzi kuşağı başta olmak üzere hitap etmeye çalıştığı kitleyi koyun güder gibi güdüyor.

Söylediği ne olursa olsun, adam kanzi kuşağı başta olmak üzere hitap etmeye çalıştığı kitleyi koyun güder gibi güdüyor.
Ülkede güdülecek koyun çok olunca herkes birilerini güdüyor, yani koyun gibi güdülen sadece onlar değildi malesef. Kimileri güdülmeyi vatanseverlik olarak algılıyor, karşı gelenleride Türkiye düşmanlığıyla suçluyorlar.

Ülkede güdülecek koyun çok olunca herkes birilerini güdüyor, yani koyun gibi güdülen sadece onlar değildi malesef. Kimileri güdülmeyi vatanseverlik olarak algılıyor, karşı gelenleride Türkiye düşmanlığıyla suçluyorlar.
Terörist - vatansever kavramlarının yer değiştirmesi Türkiye siyasetinde 24 saate bakar. Çok aldırış etmemek lazım. Güden memnun, güdülen memnun. Kendi işimize bakmak daha iyisi.

Bunun hakkında bir sürü sapıkça şeyler duydum bir ara medyaya da düştü yüksek ihtimalle dönek olmak ona daha iyi bir senecek ve kazanım olarak geri döndü

Türk siyasetinde eskiden sağ seçmen adı verilen kitleye hitap etme noktasında "vay anarşistler, bilmen ne yaptığımın gomünistleri" söylemi vardı. Sanırım ülkenin NATO bloğunda yer alması hasebiyle. Her neyse, sonuçta sağ kitleye etiket gerek, bir şey denecekti. Derken, Turgut Özel ile bu etiketleme değişti. Özal, Irak'ta Saddam'la çatışan siyaseten Kürdi grupları silâhlandırıp örgütleşmeleri için destekledi. Sonra da toplum tabanına ben terörle savaşıyorum diye diye üst üste seçimler kazandı.

Özalizm ile beyni yıkanan o nesil hâlâ seçmen ve yeri geldiğinde politik agresyonu gayet yüksek bir kitle. Ee, taktik de winner bi' taktik.

Türk siyasetinde eskiden sağ seçmen adı verilen kitleye hitap etme noktasında "vay anarşistler, bilmen ne yaptığımın gomünistleri" söylemi vardı. Sanırım ülkenin NATO bloğunda yer alması hasebiyle. Her neyse, sonuçta sağ kitleye etiket gerek, bir şey denecekti. Derken, Turgut Özel ile bu etiketleme değişti. Özal, Irak'ta Saddam'la çatışan siyaseten Kürdi grupları silâhlandırıp örgütleşmeleri için destekledi. Sonra da toplum tabanına ben terörle savaşıyorum diye diye üst üste seçimler kazandı.

Özalizm ile beyni yıkanan o nesil hâlâ seçmen ve yeri geldiğinde politik agresyonu gayet yüksek bir kitle. Ee, taktik de winner bi' taktik.

Pkk diyeceğine neden Kürdi gruplar diyosun?

Özal ın siyaset tarihini iyice araştırmanı öneririm.
Özal, o dönem terörle savaşmış ve kolluk kuvvetlerine ekstra yetkiler tanımış.
Öldürülen terör mensuplarına alenen tv gösterilmesine izin vermiş ve biz sizden her zaman daha üstünüz mesajını vermiştir.

Özalizm diye birşey yok.
KÜRDİ gruplar hiç olmadı.

bay kemal ne istedilerse verdi
yine olmadı
vay arkadaş

Pkk diyeceğine neden Kürdi gruplar diyosun?

Özal ın siyaset tarihini iyice araştırmanı öneririm.
Özal, o dönem terörle savaşmış ve kolluk kuvvetlerine ekstra yetkiler tanımış.
Öldürülen terör mensuplarına alenen tv gösterilmesine izin vermiş ve biz sizden her zaman daha üstünüz mesajını vermiştir.

Özalizm diye birşey yok.
KÜRDİ gruplar hiç olmadı.

Sorsan bugünküler de terörle mücadele ediyor. Bunun adına PKK de, YPG de, her ne dersen de. Adını ne koyduğun fark yaratmıyor. Hâlbuki olan biten sen beni var et, ben de seni mevzusu.

Özal derken, siyasi kariyeri boyunca ömür boyu iktidarda kalmanın peşinde koşmuş birinden bahsediyorsun. Bugünküler gibi sırf kendi çıkarına hizmet ediyor diye bürokratların yerine sarıklıyı cübbeliyi, beli silâhlı iti kopuğu, eşini dostunu devlet yapmış birinden bahsediyorsun. Halk tabanı savunma bütçesi için ağır vergilerle ezilirken Özalcı kaymak tabaka ihale ihale üstüne kurdum binayı türküsü söylüyordu. Türki devletlerdeki Özal politikaları öve öve bitiremiyordu, onlar da uzun vadede fetöcü çıktı.

Dediğim gibi, taktik winner bir taktik.

Sorsan bugünküler de terörle mücadele ediyor. Bunun adına PKK de, YPG de, her ne dersen de. Adını ne koyduğun fark yaratmıyor. Hâlbuki olan biten sen beni var et, ben de seni mevzusu.

Ne dersen de Ama Kürtlere eline silah verilmiş gruplar diyemezsin.
Gerisi boş siyaset sözleri.

Plana sağdık kal dediği plan buydu zaten.

Lider olamayacak adamın liderliği 5 dakika sürer. Bu da bir zamanlar Parti lideriyim der, torunlarına anlatır.

Be işle uğraşıyor bu herif şimdi yaaa?

Peki madem öyle
Neden dün katil sisi darbeci sisi dediğiniz adama bugun aziz kardesım dıyorsunuz.
Yoksa sizde sisi yemı sırtınızı dayadınız
Sisi bize sığında. İsrail'in yayılmacı Politika'sından korkarak. Meşhur 6 gün savaşı yaşanmışdı 60 larda ve Mısır bir günde 500 Tank'ını kaybetmişti. Amerika o zaman da yeni silahlarını denetmişti İsrail'e. Mısır Rusya ile yandaştı o zamanlar ve Rus silahları kullanıyordu. O zamanın T62 leri fos çıktı ve Rusya üretimlerini durdurdu bu savaştan sonra. İsrail Sina yarım adasını ele geçirmişti. anlaşarak büyük kısmını geri vermişti. Sisi arkasına Amerika'yı aldığına güveniyordu, şimdi Amerika İsrail yanında.

Geri