Şimdi Söz Sizde

Konu sahibi son olarak 3019 gün önce görüldü
Arkadasım birini çok sevdi, sevdiği insanla da 4 ay sonra ayrıldılar.
Ama bu 4 ay içinde çok acı çektirdi arkadaşıma ve çekip gitti.
Arkadaşım da sevgiye aşka inanmaz biri oldu, şimdi o da erkekleri kendine aşık ediyor, ve acı çektiriyor.
Onun intikamını diğerlerinden almaya çalışıyor yani.
Ama yine de mutluluk duymuyor bu durumdan hatta vicdan azabı çekmeye başladı.
Buna bir son mu vermeliyim diyor şimdi siz ne dersiniz ? Arkadaşımı nasıl vazgeçirebilirim.

Lütfen :)

Bir insan kendine yapılanı doğru bulmuyorsa başkasına da yapılanı doğru olmaz o bunun farkın ve vicdan azabı çekiyor.
Hiç kendi ile baş başa kalmış mı arkadaşın ona ilk önce bunu sor eğer ki kalmadıysa ilk önce bi kendiyle baş başa kalmalıdır :)
Anladığım kadarıyla arkadaşın 4 ayda çok fazla kaptırmış kendini ve bu yüzden bu durumda şimdi.
Ama acı çekerken acı çektirmek insana daha çok acı verir ve yolun sonu olmayan bir yola devam eder.
O yoldan çıkmak ve kurtulmak istiyorsa arkadaşın ilk önce kendi ile yüzleşmeli ve vicdan azabı duyduğu hataları gözden geçirmeli yaptığı şeyler onu yapıldığında ne duygu içinde olduğu ve o yaptığı zaman karşısındaki insanın ne duygular da olabileceğini düşünmeli :)

Bir insan kendine yapılanı doğru bulmuyorsa başkasına da yapılanı doğru olmaz o bunun farkın ve vicdan azabı çekiyor.
Hiç kendi ile baş başa kalmış mı arkadaşın ona ilk önce bunu sor eğer ki kalmadıysa ilk önce bi kendiyle baş başa kalmalıdır :)
Anladığım kadarıyla arkadaşın 4 ayda çok fazla kaptırmış kendini ve bu yüzden bu durumda şimdi.
Ama acı çekerken acı çektirmek insana daha çok acı verir ve yolun sonu olmayan bir yola devam eder.
O yoldan çıkmak ve kurtulmak istiyorsa arkadaşın ilk önce kendi ile yüzleşmeli ve vicdan azabı duyduğu hataları gözden geçirmeli yaptığı şeyler onu yapıldığında ne duygu içinde olduğu ve o yaptığı zaman karşısındaki insanın ne duygular da olabileceğini düşünmeli :)

Çok vicdan azabı çekiyor fakat bundan sonra ne yol izlemeli bilmiyor.
4 ay içinde biteceğini bilmiyordu kaptırmış olması onun sucu da gidenin hiç mi sucu yok.
Ulu orta bırakıp gitmek dogru mu ki, sevgiyi içinde yasayanın mutlu olmaya hakkı yok mu hep gidenler mi haklı olur ...

Çok vicdan azabı çekiyor fakat bundan sonra ne yol izlemeli bilmiyor.
4 ay içinde biteceğini bilmiyordu kaptırmış olması onun sucu da gidenin hiç mi sucu yok.
Ulu orta bırakıp gitmek dogru mu ki, sevgiyi içinde yasayanın mutlu olmaya hakkı yok mu hep gidenler mi haklı olur ...

Haklı iken ama haksız duruma düşmekte arkadaşın.
Doğanın kuralı bu bırılerı mutlu olurken bırılerı uzulur.
Arkadasın baskalarına acı cektırmek yerıne onu terk eden ınsana ne kadar guclu oldugunu gosterse daha ıyı olurmus.
Öyle baska gonullerı kırarak ıncıterek olacak ıs degıl daha cok kendıne acı vererek degıl.
Mutlu olamadıysa da baskalarının mutluluguna gok dıkmemelı.
Kendini bir tartıya koymalı o tartının agırlıgına bakmalı.
Şimdi arkadasın vıcdan azabı cekıyorum ama onun bana yaptıklarını bende baskalarına yaparım demeye hala devam edıyorsa.
Sorun bıraz da arkadasın da derım cunku baskasının dustugu hataya bu sefer kendı duserek haklı durumda ıken haksız konumunda kalıyor ve o gıdenden hıc ama hıc farkı kalmıyor benım gozumde ..

Arkadasın haklı yada haksız gbi birsey diyemeyiz elbette :) kendısını kaptırmış olması normale eger ılk defa yasadıgı duygularsa gayet normal :) ask acısı kötüdür evet yüregınde gerçekten yasayanlar ıcın ızdırap seklınde ama arkadasın bu acısını başkalarıyla tanışarak yada ıntıkam duygusuyla hareket ederek bu acnın gecmeyecegını anlamalı ılk once :) Hatta bır sure bu tarz konulardan uzak durmalı en azında o kısıyı bıraz olsun unutana kadar :) unutmak ıcınde kendıne farklı aktıvıteler edınebılır kıtap okuyabılır sınemaya gıdebılır vs kendıne vakıt harcasın ;)

Beş parmağın beşi bir mi ki? Bi kötü erkekle karsilasti diye hepsi mi kötü olacak.

En az bir aşağılık herifle yakınlaşmadan gerçek kadın olamazsın. demiş biri ;)
Ders çıkarsın ihtiras kin ve nefret duygusu kimseye bi şey katmaz.

Yahu ben 5 yılımı verdım sevdıgım benden ayrıldığı halde ben böyle bir şey yapmadım :)
O bence biraz kendine bakmalı ve çektiği acıyı başkalarından çıkartmamalı ..

Teşekkür ederim bende biliyorum yanllış birşey yaptıgını, fakat ne kadar anlatsam da hakettiler diyor :)
Ama kendisi de mutlu değil bilemiyorum çok karısık.
Piss pezzo ya

Teşekkür ederim bende biliyorum yanllış birşey yaptıgını, fakat ne kadar anlatsam da hakettiler diyor :)
Ama kendisi de mutlu değil bilemiyorum çok karısık.
Piss pezzo ya

Hak ettiler diye düşünüyorsa o da hak etti diye düşünürüm ben :)

Genelleme yapmamak lazım hak ettıler seklınde cok yanlış :) Bende çok sey yasadım ama kımseyı aynı kefeye koyamam ;)

Arkadasın femınıst olmuş azcık :) karsısına onu anlayan seven bırısı çıkmadı dıye genelleme yapıyor yada tekrar aynı seylerı yasamaktan korkuyor olabılır . en ıyısı uzak durması bu konulardan :)

Hak etmedi..
Hiç bir kadın haketmezz ulu orta bırakılmayı.
Sadece erkeklerin yüzde 90'ı böyle arada iyileri var sadece.

Haketmediyse hak ettiği gibi davranmalı.
Ona bir tane pezonun kestiği cezayı masum olabilecek insanlara kesmemeli :)
Erkeklerin yüzde 90'nının böyle olduğunu sanmam :)

Acaba şuan arkadaşı ne durumda :s
Zencilere filan acı çektirmeye başlamıştır :/

Yine biri kendisini arkadaşım diye anlatmış.

Geri