Şile

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Istanbul sınırları içinde olup bu kadar güzel olan başka bir yer görmedim. Ağlayankaya plajı, deniz feneri, agvasi, yol boyunca göreceğiniz evin ana tipli gözlemci teyzeler ile hafta sonunun en iyi kaçış noktasıdır o hırçın dalgali ama güzel denizi ile Tekirdağ a nazaran daha temiz dir.

Lakin üsküdar dan otobüs ile giderseniz 3 saati bulabilir gitmeniz siz en iyisi özel araba ile gidin saklı göl denilen o cenneti de keşfedebilirsiniz.

Yazın bile aksamlari usume ihtimaliniz pek yüksek.

Bknz:p

El5jR8.jpg

Genelde hafta sonları şileye gözleme yemeğe giderim

2. gittiğim yeri ise saklı göl gayet güzel biryerdir

Kesinllikle , saklı göl özellikle gidilip keyif yapılması gereken bi yer , kafa dinlemeye bire bir..
İstanbulda yaşayıpta oraya gitmemiş olmak büyük bir şansızlık olarak nitelendirebiliriz :)

Ben , izmitten kaç sefer gitmişliğim var..
Gitmeyenlere tavsiye edilebilir..

Güzel bi hususa değindin Maria puder bu paylaşımla , Teşekkürler.

Şile diyince aklıma Ağva gelir. Tekirdağa nazaran yolu çok dolambaçlı olduğu için tercih edilmez ve bu yüzden denizi, sahili temiz kalır. Ormanla sahilin içiçe olması ve tenha olmasıyla her sene gitmeye değerdir.

Ne zaman denizine gitsek boğulanları görmekten yüzmekten nefret ettiğim yer..Şakası asla yok bir anda derinleşen denizi sizi anında yutabilir yüzme bilmeyenin zaten kıyısına bile gitmesi o derece tehlikeli..Ağva içinse bambudan ağaç evleri ve huzurlu deresi ile sizi uzaklara götürür dinlenmek ve hafta sonu kaçamağı için ideal mekandır..

*Ağva'sı balayı mekanıdır.

adı ile anılan bezi olan istanbul ilçesi.en sevdiğim mahallesi imrenli

5 senemi geçirdiğim ve çok sevdiğim bir yer.
her yeri başka bir güzeldir heleki sevdiklerin ile birlikteysen..
Ağva yolu üzerinde "Doğa gözlemecisinde" gözleme yemeden ağvaya gitmeyiniz zira çok şey kaçırırsınız .
Soslu gözleme der susarım
OgAOv22lfKDU9OHD6CPpicofMIXQdqJVbr_TS2b3_YA.jpg

öğrenciliğim bu gözleme ile geçti.:o

Kuru içanadolulu olarak oraya gidemedim ama 2 kere Poloneköy e gitmiştim , ne alaka ya İstanbul da böyle yer demiştim

Şile bezi gömlek kullanıyorum. Mutlaka deneyin.

Şile bezi elbisenin faydalarını gördüm bugün.
İyi ki almışım onu .d

Şile bülbülüm Allahhh.

Geri