Şiir yazarken en çok hırpalanan" kelimeler" nelerdir?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Şiir yazarken en çok hırpalanan" kelimeler" nelerdir?

(genelde aşk seçilir )

Aslında şiiri değil de şiiri yazdığımız andaki içimizi en çok hırpalayan kelimeleri tercih ederiz..
Buda o anki ruh haline bağlı..

Son dönemlerde "adam-kadın" kelimeleri popüler edebiyatın ve yeraltı edebiyatının en çok hırpalanan kelimeleri oldu. Artık dizilere bile replik oldu. (:

Aslinda belli başlı kelimeler yok, en azından kendi adıma konuşuyorum. Ancak "gözyaşı" kelimesini kullaniyorsam gerçekten ağlıyormuşum. Dün farkettim.

Gönlü hırpalayan kelimeler.

şiirin ana teması genelde aşk olduğu için aşk kelimesi hırpalanır ben şiir yazmayı bilmiyorum yada aşık olmadığım için yazamıyorum ne bilim ben yaaa

''Yürek'' kelimesi hırpalanan şiirleri seviyorum.

Populer bir tarz var. Artik genc sairler o tarzi tercih ediyorlar. Ben o tarzi hic begenmiyorum. Sacmalamaktan baska hic bir manaya cikmiyorlar. Butun kelimeleri ziyan ediyorlar. Cok sey anlattiklarini ve karsi tarafi cok etkilediklerini zannedip yanilgiya dusuyorlar. Siir yazmak zorunda misiniz? Bunu yapmayin. Ornekleyerek tanimlayalim o kisileri...

Gudümlü füze yalnızlığı
sabahın husumet ayzında
hulahop kaldırım taşlarının
bıldırcın yuvası neşesinden fazla
ve adımları gıbırdayan ustalıkta
buruşuk gömlek yakaları.

Herkes istediğini yazmakta özgürdür vesselâm.
Herkesin kalemi, duyguları, imgeleri farklıdır.
Yazan biri olarak söylüyorum ki, yıpranan kelimeler değil, duygulardır.
Kelimeler senin yönünü belirliyor, senin beyninin ve kalbinin sesini ortaya çıkarıyor.
Bunları yapan sen olduğun için yıpranan bir ruh var ortada.

Edebiyat , yazı, şiir.. Artık popüler oldu vr yaygın olmaya başladı.
Bu beni mutlu ediyor.
Yazmak hiç kolay olmadığı için, yazan insanlara hep saygım olmuştur.

Dediğim gibi kelimeler yıpranmaz.

ŞİYİR:

Yiyipte gitme kul hakkı
zaten her şeyin günahtı
bana cinsel cinsel konuşma
ay hemen de kalktı

:alkis:

A m b ı l i ğ v ı l 1 üretimim var. Sürekli yazıyorum. İçsel düğümlerim sözsel nehirler oluşturuyor adeta...

Geri