Sözlük Sigarayı Bırakmak

A
  • Kullanıcı Akay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sözlük
Günümüzde herkesin sigara ile bir muhabbeti az çok bulunmakta.
Ben uşakta okuduğum sene oda arkadaşımın kesinlikle sigara içmeyen biri olmasını istemiştim.
Kütahyada okuduğum sene de büyük bir değişim ile sigara içenler kervanına katıldım.
Ama nasıl katılmak... Dumanı içime bile çekemiyordum saçma sapan bir zevk.
Sonrasında iş hayatı başladı -bu arada kesinlikle mentollü sigara içerim normalini asla içmem-
İş hayatında işin rengi biraz koyulaştı,zamanında sigara dumanını içine bile çekemeyen kız gitmiş yerine dumandan halkalar çıkaran kız gelmişti. :dusun: lol
'İstediğim zaman bırakırım sevdiğim için içiyorum' diye diye bir bağımlı olduğumu anladım kısa bir süre bırakıp delirdiğimi görünce.
Şimdi yaklaşık 2 aydır bırakma çabalarım var.
İlk ay günde 3 sınırım vardı.
Şimdi 2.
Ben normalde de sinirli biriyim ve sigarayı bırakma evrelerinde gerçekten bir sinir küpü gibi dolaştım.
Ama bu sıralar çok daha iyiyim. Yemekten sonra aklıma gelir,arkadaşlarla buluşunca,otobüs minibüs beklerken aynı şekilde.
Ve sanırım doğrusu bırakmak.
Tamamen bırakacağım günlerin de gelmesi dileği ile...
Sizin de sigara bırakma konusunda çabalarınız anılarınız varsa bu konu altında yazabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bugün 24.günüm ve hiç canım çekmiyor ki ben sigarayı bıraktığımı bile düşünemeyecek derecede sigara seven bir insandım valla süper oldu benim için umarım herkes bırakabilir. Hareketlerim kısıtlanıyordu, uyku kalitem düşüyordu nefes kalitem düştüğü için şimdi çok daha iyi.

eşeği yardan ve yerden uçuran bir tutam sigara ve cohibadır.

beyefendi bir cohibanızı da içmez değiliz sigarayı bıraktık diye öyle değil mi Ocean ?? bu dana sana getirdi mi eşek cohiba??

Son düzenleme:
Zamanında denemiş ve farklı bir türde bırakmış biri olarak, hala sigara içiyorum. " Sigarayı bırakamamanın nedenleri " adlı bir başlığa zamanında yazdığım yazıyı da iliştirivereyim şuraya:

Sigarayı bırakamamanın nedenleri ?

bağımlılıktır.

bazı deha sayılabileceklerin ileri sürdüğü " konsantrasyon, rahatlık, gevşeme " gibi sebepler kesinlikle değildir.

bildiğiniz gibi sigaraya sizi bağımlı kılan şey içerisindeki nikotindir. sizi zehirleyen şey ise yanan kağıt ve otun salgıladığı karbonmonoksit. yani duman.

işte bu yüzden insanlar elektronik sigaraya yöneliyorlar. müthiş bir karbonmonoksit azlığı içeriyor. bağımlılığınızın derecesine göre nikotini kendiniz belirleyebiliyorsunuz.

günde 3 paket sigara içen bir insan olarak, beni bile 25 gün tek bir sigara dahi istetmemiş elektronik mucizedir. daha sonraları cihaz için gerekli çevrebirimlerinin temininin zorluğu karşısında pes edip, dumanlı sigaraya tekrar dönüş yapmak zorunda kaldım.

ve türkiye'de elektronik sigara ticaretinin yasak olmasının altındaki rantı, "insan sağlığını düşünüyoruz efenim" yalanlarını bir düşünün.

• Beğen
Tepkiler: Aze
şu son gelen zamlardan sonra insanların istemsizce de olsa yapacağı eylemdir, şimdi vergi oranlarına bakıyorum bugün de yine bir zam gelmiş, resmen kendi paketimden otlanıyorum ne hale geldik. Mara adamın midesi rahatsız onu düşündüğüm için getirmedim ben, yoksa cohiba dediğin nedir puroyu kıllı bacaklarımda sarar içirirdim ona ben.

Son düzenleme:
şu son gelen zamlardan sonra insanların istemsizce de olsa yapacağı eylemdir, şimdi vergi oranlarına bakıyorum bugün de yine bir zam gelmiş, resmen kendi paketimden otlanıyorum ne hale geldik. Mara adamın midesi rahatsız onu düşündüğüm için getirmedim ben, yoksa cohiba dediğin nedir puroyu kıllı bacaklarımda sarar içirirdim ona ben.

1sn kardeşim şu an ağlamak istiyorum, düşünceliliğin o ince ruhun ve sahiplenici kalbin beni derinden etkiledi böyle bir cevap beklemiyordum utandım kendimden kusura bakma :msm:

Bugün 24.günüm ve hiç canım çekmiyor ki ben sigarayı bıraktığımı bile düşünemeyecek derecede sigara seven bir insandım valla süper oldu benim için umarım herkes bırakabilir. Hareketlerim kısıtlanıyordu, uyku kalitem düşüyordu nefes kalitem düştüğü için şimdi çok daha iyi.

beyefendi bir cohibanızı da içmez değiliz sigarayı bıraktık diye öyle değil mi Ocean ?? bu dana sana getirdi mi eşek cohiba??

Aldığı maaşı benim Cohibama vermesine kıyamadım. Öteliyorum şimdilik.

1sn kardeşim şu an ağlamak istiyorum, düşünceliliğin o ince ruhun ve sahiplenici kalbin beni derinden etkiledi böyle bir cevap beklemiyordum utandım kendimden kusura bakma :msm:

esekherif temsili ;

K%C3%BCba-purolar%C4%B1-gen%C3%A7-k%C4%B1zlar%C4%B1n-baca%C4%9F%C4%B1nda.jpg

Eski dostlarım bilir kullandığım forumda özel başlık açtım bu konu için. Gerek orada gerek özel hayatımda bir çok kez destek gördüm.

Ben çok zorlandım bu konuda, inkar edemem.

Fakat artık aylardır içmiyorum. Üstüne üstlük artık bu isteğime hükmediyorum.

Dün kuzenlerimleydim. Aldım yaktım bir kere. Sonra bir kez daha içtim. Ulan dedim acaba devam edecek miyim? Merak ettim.

Yok. Bugün yine aynen devam ediyorum. İlişiğimi kestim bu illetle.

Bir kez deneyin bu işi. Ama sağlam irade ile. Sonra Allah yardım ediyor zaten.

Ayın 4 pazar gecesi uzun zamandır günde 3+ paket içtigim sigarayı bıraktım. Bu pazartesi tatile gidip yanımdakiler paf küf içince yine içmeye başladım ama bırakcam yani uyuz oldum çünkü! Bugun gece tekrar giriyorum inada. İnat edince bırakıyorum ben.
Gazanız mübarek olsun yoldaşlar!

Ayın 4 pazar gecesi uzun zamandır günde 3+ paket içtigim sigarayı bıraktım. Bu pazartesi tatile gidip yanımdakiler paf küf içince yine içmeye başladım ama bırakcam yani uyuz oldum çünkü! Bugun gece tekrar giriyorum inada. İnat edince bırakıyorum ben.
Gazanız mübarek olsun yoldaşlar!

Birden mi bırakacaksın? Ben o gaza gelmiştim zamanında olmuyor öyle ama ben sana inanıyorum! Benden çok daha iradelisin!

1 2 kere denemiştim. Hiç içmedim desem yeridir. Sigara yüzünden babamın başına gelenleri görüp ve yaşadıktan sonra hayatta ağzıma sürmem.

Su an is ortaminda hazir sigara da zamlanmisken millete uyuzluk olsun diye otlakcilik yapmaktan zevk aldigim icin iciyorum. Tadi bence igrenc. Baslayacagimi düşünmüyorum. İcmeyin bebeklerim.

• Beğen
Tepkiler: Aze
"sigarayı birakamayanlara hayret ediyorum, ben kırk defa bıraktım."

Bernard

Geri