M
Myself
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Sigarayı bırakmak birçok insan için gerçekten güçtür. Çünkü hem beş duyumuzu meşgul etmektedir, hem de sigarayla birlikte aldığımız nikotin insan beyninde iletim sağlayan sinir iletim maddelerinin yerine görev yapmaktadır, bu da ciddi bir nikotin bağımlılığının ortaya çıkmasına neden olur. Kişiler sigarayı bir anda kendi kendilerine bıraktıklarında nikotinin olmaması, beraberinde nikotinin yerine görev yaptığı sinir iletim maddelerinin salınımının tembelliğe uğramış olması kişinin günlük hayatını ciddi olarak etkiler. Yazı yazması gereken insanlar kafalarını toplayıp yazılarınız yazamazlar, ders çalışması gereken insanlar derslerini çalışamaz hale gelebilirler, işlerine konsantre olamayabilirler, çok aşırı sinirli olup çok basit stres uyaranlarına ciddi tepkiler verebilirler ve yemeğe saldırarak kilo alabilirler. Yani ciddi bir boşluk duygusu, hayatın anlamsızlığı duygusu ortaya çıkar, bu yoksunluk sendromunu gideremedikleri, o sabrı gösteremedikleri için de tekrardan sigaraya yönelirler. Çünkü hayat bir anda zorlaşır uzun süre ve bir iki paket sigara içen insanlar için bir anda hayat gerçekten çok güç bir hale gelir ve hemen sigaraya yönelirler. Burada söylenmesi gereken önemli şeylerden bir tanesi; insanlar kendi kendilerine sigarayı bırakabilirler ama bu sıkıntılara 3-5 ay dayanmaları gerekir, çünkü bu süre değişse de 3-5 ay sonra bahsettiğimiz sinir iletim maddeleri yeniden doğal olarak doğru salınmaya başlayacaktır ama insanlar bu süreyi geçiremezler, o yüzden de sigarayı bırakmak çok güçtür. Bu noktada akupunktur önemli bir iş yapar, sinir iletim maddelerinin kısa sürede normal salınım düzeylerine gelmesini sağlayarak hastanın bu sıkıntılarını giderir ve kolayca sigaranın bırakılması mümkün olur.