Sigaraya Okkalı Zam

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
ÖTV zammı sonrası bir sigara grubuna zam geldi. Bugün itibariyle geçerli olacak fiyat listesine göre; en ucuz sigaranın fiyatı 81 TL oldu.

2025 Ocak ayı itibarıyla alkollü içkiler ve sigarada ÖTV oranı artırıldı. Paket başına uygulanan Maktu Vergi tutarının yükselmesinin ardından sigaraya da zam geldi. P.M. sigara grubuna paket başına 9 lira zam geldi.
EN UCUZ SİGARA 81 LİRA OLDU

P.M. grubu sigaralara gelen 9 TL'lik zammın ardından bu gruba ait e ucuz sigara 81 lira olurken, en pahalı sigara ise 89 liraya yükseldi. Yapılan zam bugünden itibaren geçerli olacak.

AKCİĞER KANSERİNİN EN YAYGIN SEBEPLERİNDEN BİRİ

Öte yandan; sigara kullanımı akciğer kanserinin en yaygın sebepleri arasında gösteriliyor. Sigara dumanının aktif içici dışındaki kişiler tarafından solunması olan "pasif içiciliğin" de akciğer kanseri riskini yüzde 24 oranında artırdığı belirtiliyor.

kaynak

Yağlayıcı yalayıcı medya zam haberine bir de sigara zararları eklemiş ki insanlar oh olsun desin diye. Yatacak yeriniz yok sizin.

Yağlayıcı yalayıcı medya zam haberine bir de sigara zararları eklemiş ki insanlar oh olsun desin diye. Yatacak yeriniz yok sizin.
Sigara dumanına bile tahammül edemeyen benim gibiler de 'oh olsun' demesek de zamlarla belki içen miktarı azalır diye umutluyuz.:)

Sigara dumanına bile tahammül edemeyen benim gibiler de 'oh olsun' demesek de zamlarla belki içen miktarı azalır diye umutluyuz.:)
Boşver sen sigarayı falan.
Bunlar böyle. İşleri güçleri palyacoluk. Biri et alamazsan mercimek ye, o da protein der. Öteki aman araba hiç ozenilecek bişi diil bisiklet bin der. Diğeri ev alıp napcan zaten deprem olunca çöp olacak der..

Bunların yatacak yeri yok.

İçiyoruz kardeşim..istediğin kadar zam yap xd sinirden stresten insanı kanser edecekler onu napcaz

İyi olmuş. Tekel bayiler bayadır zarardaydı.

Ben bırakmaya karar verdim ama nasıl bırakacağımı bilmiyorum.:)

Gene rte nin sözüne geldik mi ?
Avrupa gerçekten sizi kıskanıyor.
Bir paket sigara 12.5 euro.

tekelci stok yapın diyodu
çıkarırlar artık

benim tanıdığım asgari ücretlilerin hepsi sigara içiyor. tabi ki içmeyenler de vardır şeyhi yasak ettiği için veya cuma hutbesinden etkilenip sigaradan uzak duran asgari ücretli de çoktur.

yine de ciddi bir ağırlıktan söz ettiğimiz açık. genellikle de marlboro touch blue içiyorlar nedense. paketi eski hesaba göre 77 liraydı aylık 2310 liraya çıkıyordu, eski asgari ücret net 17002 lirayken.

şimdi, sigaraya zam gelmemesi düşünülemezdi, klasik bir hal aldı. sigara zammı "sağlığınızı düşünüyoruz" kılıflı hazır vergi gondiklemesi çünkü. oyüzden, sigaraya illa ki zam gelecekti, hep zam gelecek. asgari ücretli de hergün touch blue içmek isteyecek.

bunun karşılığında, her asgari ücret zammı yapıldığında, emtia fiyatlarında, asgari ücret artışı bahanesiyle zamlar yapılacak. örnek diyalog:

+osman abi, don lastiği fiyatını iki katına çıkarmışsınız.

- he ya, askeri ücrete yüzde otuz zam geldi ya. o yüzden.

+olsun abi, sonuçta o garibanların hakkı.

- benim de içim sızlıyor garibanlara faruk'cum

o sırada da gariban "allah reis'ten razı olsun yine yüzümüze baktı taoş bulu'dan ayrı galmadık hamd olsun ehehe öhöhühö hağğk tuhh" diye cigara keyfi yapar.

kısacası, bu asgari ücret zammı işinde her zaman kasa kazanır. yani reis ve kobi'ler. akıllı olalım...

Kredi çeker yine içersiniz bagimlisiniz

Geri