Sigaranın ciğerlere verdiği zarar korkutucu...

Konu sahibi son olarak 1237 gün önce görüldü
Sigara dünyada ve ülkemizde önemli bir sağlık sorunu ve yüksek oranda nikotin içerdiği için bağımlılık yapma potansiyeline sahip. Bunun sonuçlarını gösteren iki ciğer. Biri sağlıklı diğeri malum...

ad_6697.jpg

İçildiğinde yada dumanı solunduğunda zamanla kişide psikolojik ve fiziksel bağımlılık oluşturan sigara, nargile, pipo gibi tütün ürünlerinde 4 binden fazla kimyasal madde bulunuyor. Esas bağımlılık yapan madde nikotin, koklanan, burundan çekilen ya da çiğnenen dumansız tütünlerinde de bulunuyor ve yüksek düzeyde zehir içeriyor.

s_8532_3.jpg

SİGARANIN ZARARLARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Kalp ve damar hastalıkları, bronşların daralması sonucu akciğer rahatsızlıkları ve KOAH, damarlarda tıkanma ve buna bağlı felç, midede gastrit, ülser ve mide kanseri, ciltte sararma, kırışıklık, cilt kanseri, ağız kokusu ve dişlerde sararma, gebelikte sigara içilmesi erken doğuma ve buna bağlı olarak çeşitli gelişim bozukluklarına, doğum sonrası ise sütün kesilmesine yol açar.

EN BÜYÜK TAHRİBAT CİĞERLERDE OLABİLİR
ABD'nin Kuzey Karolina eyaletinde yaşayan hemşire Amanda Eller'ın çektiği video, sigaranın sağlığımıza verdiği zararı tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi. Soldaki siyah ciğer, 20 yıl boyunca günde 1 paket sigara içen kanser hastası bir insana ait. Diğeri ise tahmin edileceği üzere sigara kullanmayan bir insana ait.

[YOUTUBE]38HmsMU5qww[/YOUTUBE]

ensonhaber.com

canım çok sıkıldı:/

ben sigara içmiyorum da zifir ilk ölürse forum hesabını ben alabilir miyim. :cici:

Sigara alışkanlığı artsın diye yıllarca malbora parlamet reklamlarını izledik sonuç ortada sigara bağımlısı haline geldik. Şimdide esrar belası gençlerin başına açıldı. Caydırıcı ceza olmadıkça (çok özür diliyerek) p.çlerin önü alınamayacak.

Ot icin daha az zararli. Hep o Marlboro man yuzunden.

Kendiniz sigara içtiğiniz gibi avatarlarınıza da sigara içtiriyorsunuz :/
Herkesi sağlıklı avatarlara davet ediyorum

arka arkaya sigara içerek intihar etmeye çalışıyorum yalnız biraz uzun sürebilir.
Oggy ni yapacan verim şifreyi ayıb ediyon

14bin mesaj varmış, hepsini tek tek okurum. benimle aynı yıl üye olup da ne yazdın o kadar bakıcam. :cici:

Hayatımda hiç sigara içmedim, içenlerden daha fazla mı yaşayacam şimdik ben :/

14bin mesaj varmış, hepsini tek tek okurum. benimle aynı yıl üye olup da ne yazdın o kadar bakıcam. :cici:

aslında o kadar mesaj atmamışımdır ara ara forumda olan sıkıntılardan kaynaklı bazı üyelerin mesaj adedi azaldı bazılarının ki çoğaldı ha yok illa okuyacam diyorsan vereyim şifreyi arada jarede şifresini veriyorum kullanıp geri getiriyor

Geri