Sıfır Noktasındaki Kadın-Neval El Saddavi /alıntılar

Konu sahibi son olarak 671 gün önce görüldü
Yılan, senin yılan olmadığım anlarsa sokar. Zehirli iğnelerin
olmadığını bilirse hayat seni bir lokmada yutar.

Yaşam çok sert. Gerçekten yaşayanlar yalnızca ondan daha sert olanlardır

Kız çocuklarından biri öldüğü zaman babam her zamanki gibi yemeğini
yer, anneme ayaklarım yıkatır, sonra yatmaya giderdi. Ölen
çocuk erkekse babam annemi dövdükten sonra yemeğini yiyip
gene yatağa yollanırdı.

Öyle hissediyordum ki, bir insan öldürmüş, bir süre
sonra kendi de ölecek olan bu kadm benden çok daha üstün bir insandı.
Onun yanında ben, yerlerde sürünen milyonlarca böcekten
biriydim yalnızca.

Ama tanıdığım bütün erkekler bende tek bir istek uyandırdı: elimi kaldırıp yüzlerine okkalı bir şamar indirmek.

1433100488.png

Öyle bir adama gitmeyi reddettim. Bedenim yalnızca bana aitti; ülkemizin topraklarıysa rahatça at koşturacakları bir yer! Bir defasında böyle önemli adamlardan birini reddettiğim için beni hapse attılar. Büyük paralar ödeyerek çok pahalı bir avukat tuttum kendime. Kısa süre sonra serbest bırakıldım. Mahkeme benim saygın bir kadın olduğuma karar vermişti. Artık onuru korumak için büyük paraların gerektiğini, ama büyük paraların onuru yitirmeden kazanılamayacağını öğrenmiştim. Dönüp duran bu cehennemi kısırdöngü, beni de kendisiyle birlikte sürüklüyordu.

Yatakta dönüp dururken aklıma bir düşünce geldi. İlkeleri olan devrimciler de aslında diğer insanlardan farklı değildi. İlkelerini satarak, başka erkeklerin parayla satın aldıklarını onlar kurnazlıkla elde ediyorlardı. Bizim için cinsellik neyse, onlar için de devrim oydu. Kullanılacak bir şeydi. Satılacak bir şeydi.

Kadın memurların işlerini yitirmekten, fahişelerin yaşamlarını yitirmekten korktuğundan daha çok korktuklarını fark ettim.

Dünyanın yalan dolu olmasının bedelini, Firdevs canıyla ödemek zorunda kalmıştı.
110

"Herkes bir gün ölecek. Senin işlediğin suçlardan biri için asılmaktansa, kendi işlediğim suç uğruna ölmeyi tercih ederim."

104

"Evet, katilim ama, suç işlemedim. Sizin gibi ben de yalnızca suçluları öldürürüm," dedim.

102

Hiçbir şey beklemiyorum
Hiçbir şey istemiyorum
Hiçbir şeyden korkmuyorum
Özgürüm ben.

91

Ömrümün kaç yılı, bedenimle benliğim gerçekten istemediğim şeyleri yapacak kadar benim olmadan geçti?
74

Bir gün Şerife'ye, "Neden hiçbir şey hissetmiyorum?" diye sordum.
"Biz çalışıyoruz, Firdevs, yalnızca çalışıyoruz. İşle duygulan birbirine karıştırma," dedi.
63

Herkes bir gün ölecek Firdevs. Sen de, ben de. Önemli olan ölene kadar nasıl yaşayacağımız.
"Nasıl yaşayacağız? Yaşam çok zor."
Yaşamdan daha sert olmalısın Firdevs. Yaşam çok sert. Ger*çekten yaşayanlar yalnızca ondan daha sert olanlardır.

Geri