Şiddetli Karda Sobalı Karavan İle Kamp

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
uzun bir zamandır hayalim ne zaman gerçekleştiririm bilmiyorum ama yapılacaklar listesine yazıldı efendiiim..​

Karavan benimde hayalim ama kış için değil yüzmeyi çok sevdiğimden mütevellit Sahil kasabalarını keşve çikcam

Yıllardır listemde benim. Bu gidişle mezarımın yanından geçirin diye vasiyette bulunacam

dışarıdan ne kadar huzurlu, güzel ve havalı duruyor değil mi ? pek öyle değil işte. deyimlerimle gelin biraz anlatayım,

öncelikle karavan hayatı özgürlük kadar sorumluluk da ister. küçük bir alanda yaşamak, düzeni korumayı ve günlük işleri aksatmamayı zorunlu kılar. düzensiz biriyseniz, sürekli erteleyen bir yapınız varsa ya da en ufak gürültüyle uyanıyorsanız, karavan kampına sakın başlamayın. karavan, bardağını içer içmez yıkayıp kaldıranların, çöpünü asla ortada bırakmayanların ve ve top patlasa bile uyanmayacak kadar derin uyuyabilenlerin huzurla tatil yapabileceği bir ortamdır. aksi durumda, dinlenmenin neredeyse imkansız olduğu, bir çöp konteynerinin kaotik havasını aratmayan bir deneyime dönüşebilir.

dışarıdan ne kadar huzurlu, güzel ve havalı duruyor değil mi ? pek öyle değil işte. deyimlerimle gelin biraz anlatayım,

öncelikle karavan hayatı özgürlük kadar sorumluluk da ister. küçük bir alanda yaşamak, düzeni korumayı ve günlük işleri aksatmamayı zorunlu kılar. düzensiz biriyseniz, sürekli erteleyen bir yapınız varsa ya da en ufak gürültüyle uyanıyorsanız, karavan kampına sakın başlamayın. karavan, bardağını içer içmez yıkayıp kaldıranların, çöpünü asla ortada bırakmayanların ve ve top patlasa bile uyanmayacak kadar derin uyuyabilenlerin huzurla tatil yapabileceği bir ortamdır. aksi durumda, dinlenmenin neredeyse imkansız olduğu, bir çöp konteynerinin kaotik havasını aratmayan bir deneyime dönüşebilir.
birlikte yapar mıyız?

Yorucu ama keyifli olabilir

birlikte yapar mıyız?

karavan benim değil azizim arkadaşımın ama uygunluğuna göre ödünç alırız elbette. kış karavanının zorluğu bir ayrıdır. yağmur çamur. instagram'da görüp seyredince çok güzelmiş gibi geliyor :-) bursa'ya yolun düşerse beklerim her zaman.

Karavan değil de karlı soğukta sobalı ev cennet gibi. Kemiklerine kadar ısındığını hissediyorsun. Benim çocukluğum böyle bir evde geçmişti eski evimizdeyken falan. Şimdi her yer doğalgaz oldu. Sadece baya baya köy olan yerlerde kullanıyorlar. Çok güzel bir şey ama…

karavan benim değil azizim arkadaşımın ama uygunluğuna göre ödünç alırız elbette. kış karavanının zorluğu bir ayrıdır. yağmur çamur. instagram'da görüp seyredince çok güzelmiş gibi geliyor :-) bursa'ya yolun düşerse beklerim her zaman.
gerçek kampçılar kışın sever abi
tüm rezilliğine okeyiz.
bu arada en iyi tekne arkadaşının teknesidir diye bir şey var. karavan için de geçerlidir herhalde.
bursada daha önce gittiğin memnun kaldığın camping yerleri varsa paslarsan sevinirim bu arada.

Karavan değil de karlı soğukta sobalı ev cennet gibi. Kemiklerine kadar ısındığını hissediyorsun. Benim çocukluğum böyle bir evde geçmişti eski evimizdeyken falan. Şimdi her yer doğalgaz oldu. Sadece baya baya köy olan yerlerde kullanıyorlar. Çok güzel bir şey ama…
Bende çok özlüyorum çocukluğumdaki sobalı evleri çok başladı her şey:(

Bir tane doktor Muğla'da yaşıyor işini gücünü bırakmış var aslinda öyleleri

gerçek kampçılar kışın sever abi
tüm rezilliğine okeyiz.
bu arada en iyi tekne arkadaşının teknesidir diye bir şey var. karavan için de geçerlidir herhalde.
bursada daha önce gittiğin memnun kaldığın camping yerleri varsa paslarsan sevinirim bu arada.

zor bir şeyi gerçekleştirmenin karşılığını almak her zaman daha cezbedici ve daha keyif verici olur zaten o sebeple kesinlike katılıyorum bu konuda sana. haaah bak çok güzel bir noktaya parmak bastın, şöyle mütevazi bir tekne alıp da karadan uzaklaşıp içine erzağı depolayıp karadan uzaklaşmak ve stok bitene kadar dönmemek gibi tatil anlayışına ulaşmak da sanırım benim istediğim bir şey.

artık bursa'da dahil olmak üzere pek çok bölgede turizmi teşvik kanunu ve ilgili yönetmelikler, kamp hizmetinin sadece belirlenmiş kamp alanlarında yapılmasını öngören kanunlar ve yasaklar getirdi. dolayısı ile benim zamanında gittiğim yerlerin hala serbest bir şekilde camping yapılabilme imkanı sanırım pek mümkün değil.

bu sebeple karavan ile camping yapılacaksa yerleşim dışı kırsal alanlarda ve ana yerleşim bölgeleri dışında bir yerler seçilmeli ancak bu da buralarda camping yapabilirim anlamına gelmiyor maalesef, bir zabıta, bir jandarma, bir polis beklemediğin bir anda tepende bitebilir. tabii bizim toplumumuz yasak değilse serbest gibi bir algısı olduğu için kafasına göre camp atabiliyor ve sonrasında ceza yiyebiliyor.

turizmin çok olmadığı yerlerde, kırsalda veya sakin koylarda pek çok gezgin jandarmanın gelip kimlik kontrolü yaptığını ama çoğu durumda sorun çıkmadığını söylüyor. ben yine de sana bursa'da kısmen daha sakin ve riski az olan yerlerin listesini özelden yazarım.

otururuz evde
ne işimiz var kışı sevmiyorum ya

Odun sobası? Soba söndüğünde dötünüz donar. Her saat başı dışarı çıkıp yakacak odun bulmak zorundasınız. Bir de pisliği var. Karavan'da odun deposu mu var? Çevreden çalacaksınız. Ormancı yakalarsa gitti Karavan. Suç aletine el konuyor.

Askerdeyken tatbikat adı altında kışın bir çadırda kalmıştım. O kadar yeter bana.

İhtiyarlayan insanlar anca eski günlere özenir ve özlem duyar. Çocukken sevmediklerini birden özler olurlar. Dinleyenlere de çok Romatik gelir.

Geri