Şiddet

Konu sahibi son olarak 4397 gün önce görüldü
aynı konuyu kapsayan bir başlık varmış ama zaman aşımı gerekçesiyle kapatılmış oraya yazacağım vakit fark ettim. orada devam etmek isterdim ama maalesef yeni başlık açmak durumunda kaldım. bu kısa açıklamadan sonra;

gündemimizden maalesef hiç düşmeyen konuların başında geliyor kadına şiddet. cinsiyet ayrımcılığı yapmaktan pek hoşlanmasam da gerek kadın cinayetleri gerekse mağdur olanlar, sürekli gazetelerin üçüncü sayfasına taşınan haberler nedeniyle şiddeti de kadına şiddet biçiminde ele almamız gerekiyor ama tabi tartışma içinde erkeklerin maruz kaldığı şiddete de değinebiliriz.

size göre şiddetin ana kaynağı nedir ve yok etmek için neler yapılabilir? genelde eğitim durumu öne sürülür ve yalnızca yoksul ve sosyo ekonomik düzeyi düşük ailelerde yaygın olduğu inancı hüküm sürülür oysa ki istatistikler bu bilgiyi yalanlıyor.

eğitimli bir kadının bile eşinin şiddetine göz yumması, hatta kimi zaman bunu eşinin hakkı gibi görmesi meselenin birkaç beylik cümleyle geçiştirilmeyecek vahametini de ortaya koyuyor. sizce kadının erkek karşısında kendini edilgen görmesinin sebebi ne olabilir? neden şiddet gizlenir? çevre baskısının ve kimi ahlaki değerlerimizin bir kadının şiddet karşısında alacağı tavrı engellemesi mümkün mü?( evliliğe atfedilen kutsiyet, fedakar kadın, itaat kültürü, boşanmış kadının toplum nezdinde hoş görülmeyeceği inancı vb. ) daha çok bilinçlenmek ve çevremizi de bilinçlendirmek için üzerimize düşen görevler nedir? ş

iddeti tüm yönleri ile ele alıp kaynağına dair güzel bir tartışma olmasını ve konunun zaman aşımına uğramaması ümidi ile :)

:))))
Siddet bence psikolojikk bi sorun.
Hepimiz bu surecten farkli etkileniriz.
Kimi egitim kimi sosyal statu vs diye dusunur ki bu da degiskenlik gosterir ama kokeni tamamen icsel bi buhran sonuci ortaya cikar diye dusunuyorum.
Kimimiz kufur eder psikolojik siddet uygular kimi ise fiziksel o an ki duygularini tatmin etmek bastirmak icin.

Yok etmek icin bence insanlarin once kendilerini tanimalari gerek. Sonra iletisim ve empati yonu guclu kisiler yetistirmek ve toplum olarak bilincli olmak sonucta bireysel olarak benim siddete karsi olmam tek basina hic bir anlam ifade etmez.

Dayak cennetten cikmadir diyr atasozune guvenip insanlara bunu savunan biri ile ne kadar anlasabilirim ki?

Okulda ki egitimi geciyorum tamamen yetistirilmekle alakali bi durum..

Ha kari koca arasinda ki siddet konusu ise bizim ulkede o kadar trajik bi hal aldi ki olaya tamamen dini acidan bakip kari koca arasina seytan bile girmezmis gibi absurt seyler duyuyorum ben.

Insanin esi sahibi degildir sonucta. Ve butun bunlar bi baski sonucu olan tepkilerdir kisiden kisiye gore degisiyor bunu mazur gosrmek asil buyuk sorun ve bu duruma alismak olagan karsilamak toplumsal duyarliligimizi yitirmek kesinlikle cok daha vahim

Vee bi dipnot:. Ozlenmissiniz:))).

teşekkürler maria puder:))) tek katılmadığım nokta şu ki sen de iyi bilirsin ve hak vereceksin sanırım; bireysel olarak ben bir şey yapamam ( tam olarak bunu demedin farkındayım) ya da tek başıma şiddete karşı olmam ne ifade eder diyorsun ya, biz gördük ki sahiden duyarlı olduğumuzda, sesimiz çıktığında, bana ne demediğimizde birşeyler de değişebilir. varsın değişmesin en azından denedik diyebiliriz:) misal bireysel olarak samimiyet sorgulaması yapabiliriz hepimiz. şiddete karşıyız derken kadınlara karşı negatif bir ayrımcılık yapıyor muyuz, şiddete yol açan eylemlere bizim de katkımız oluyor m diye sorabiliriz. kadın değersizleştiğinde maalesef ki şiddet de hak görülür oluyor.

teşekkürler maria puder:))) tek katılmadığım nokta şu ki sen de iyi bilirsin ve hak vereceksin sanırım; bireysel olarak ben bir şey yapamam ( tam olarak bunu demedin farkındayım) ya da tek başıma şiddete karşı olmam ne ifade eder diyorsun ya, biz gördük ki sahiden duyarlı olduğumuzda, sesimiz çıktığında, bana ne demediğimizde birşeyler de değişebilir. varsın değişmesin en azından denedik diyebiliriz:) misal bireysel olarak samimiyet sorgulaması yapabiliriz hepimiz. şiddete karşıyız derken kadınlara karşı negatif bir ayrımcılık yapıyor muyuz, şiddete yol açan eylemlere bizim de katkımız oluyor m diye sorabiliriz. kadın değersizleştiğinde maalesef ki şiddet de hak görülür oluyor.

Tabii ki. Senle konusmustuk bu konuyu insanin bireysel tepkisini koyabilmesi de muhim. Ama bu tepkiy insanlara ifade etme bicimi de muhim. Mesela gezi parkinda ki eylemcileein cogu bireysel olarak once tepkilerini koydular sonra herkes bi halka halini aldi. Insanlarin neden bunu yaptigini seninle konusmustuk daha evvel hepimizin icinde esasen bu istegin oldugunu insanin ozgurlesme arzusunun bu kadar insani harekete gecirebildigini gorduk.
Tamamen icsel tabi bize ogretilenlere kulak tikayip kendimizi dinledigimizde ancak birseyler yapabiliyouz.
Insanin kendisi olabilmesi icin once bireysellesmesi sonra toplumsallasmasi gibi birsey.. yani bir cogumuz kendimizi tanimiyoruz tanimak istemiyoruz icimizde ki siddet arzusu belki de bu yuzden kaynaklaniyor..

Dip not: gezi parki eylemi evvelai psikolojik siddete sonra fiziksel siddete bas kaldirisin en guzel ornegi bence.

Kadına el kaldıran erkeğe erkek - Erkeğe el kaldıran kadına da kadın demem ben .
Hayvan diyoruz ama hayvan bile yapmıyor bunu neye göre hayvan diyoruz onuda anlamış değilim .
Ucube bunlar aciz insanlar .

kadinin sirtindan sopayi, karnindan sipayi eksik etmeyeceksin. yolda yürüyorum, kaldirimi oyle bir isgal ediyorlar ki, küplere biniyorum. sokaga salmayacaksin bunlari. hele bazisi feminist. ayagina at, git gerekirse cezasini yat. oyle kitlendim bunlara. siddet bu kadınlara sart.

En son başvurulması gereken çözüm, ama bazı insanlar zorla kaşınıyor. Kadınlara asla uygulanmamalı aksine onlara uygulayana uygulanmalı.

Geri