Şiddet mağduru kadınlar iş hayatına kazandırılıyor

Konu sahibi son olarak 2615 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kadına yönelik şiddeti önleme çabalarının yanında, önemli konu da, şiddete uğrayanların hayata kazandırılması. İzmir polisi bu anlamda örnek bir projeye imza attı. Koruma altına alınan şiddet mağduru 400 kadının iş hayatına atılması sağlanacak. İlk etapta 40 mağdur, İşkur ile birlikte düzenlenen kursa katılacak.

Koruma altına alınan kadınlara hukuki ve sosyal anlamda yardım eden İzmir Toplum Destekli Polis Şubesi, örnek bir proje gerçekleştiriyor. Meslek odalarıyla ortak hareket ederek polis korumasındaki mağdur kadınlara yönelik iş garantili kurslar açıyor. İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın talimatıyla Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından başlatılan projeyle şiddet mağduru 400 kadın iş hayatına atılacak.

Polis sayesinde işe başlayanlardan 35 yaşındaki Birgül A.’nın hayatı tam bir trajedi. Temizlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Birgül A., eski eşinden 13 yıl boyunca şiddet gördüğünü söylüyor. Eski eşinin sadece kendisine değil, dayısına ve babasına da şiddet uyguladığını dile getiren mağdur kadın, yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Eşim dayımı bıçakladı. Babam, üzüntüden kanser oldu. Babamı ziyarete gittiğimde, onun yanında bile dayak yedim. ‘Vurma, ne olur.’ dedi diye ona da saldırdı. Babam, bu olaydan bir ay sonra vefat etti. Babamın ölümünden sonra boşanma kararı aldım. Dava açtım, polise başvurdum. Beni Karşıyaka Sığınmaevi’ne yerleştirdiler. Bu dönemde Toplum Destekli Polislik Şubesi bana destek sağladı. Polislerle sürekli iletişim halindeyiz. ‘Eşin seni rahatsız ediyor mu?’ diye kontrol ediyorlar. Rahat rahat dışarı çıkabiliyorum. İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne çok teşekkür ederim.” Polis sayesinde bir anaokulunda işe başlayan, ismini açıklamak istemeyen şiddete maruz kalmış bir kadın ise şunları aktarıyor: “Babamdan ve eski eşimden şiddet gördüm. İki yıl boyunca şiddete maruz kaldım. Bana zarar vermeye başlayınca ailem de sahip çıkmadı. Polise sığındım. Boşandıktan sonra ölüm korkusu yaşıyordum. Evden çıkmaya korkuyordum. Çok sıkıntı yaşadım. Bu zaman zarfında polislerin çok desteğini gördüm. Koruma altına alındım. Eski eşime uzaklaştırma cezası verildi. Polis sayesinde bir anaokulunda öğretmenlik yapmaya başladım. Şimdi çok daha iyi durumdayım. Ekonomik özgürlüğüm var. Kimseye muhtaç değilim.”

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Aral, “Mağdur kadınlara hem hukuki hem de sosyal yardımlar yaparak tekrar hayata tutunmalarını sağlıyoruz. Olumlu sonuçlar aldığımızda bizi mutlu ediyor. Meslek odalarıyla birlikte iş garantili kurslar açarak iş imkânı sağlıyoruz. Mağdur kadınlardan bazılarını işe yerleştirmiş durumdayız.” diyor. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Harun Yıldırım da, “İlk etapta mağdur kadınlara korkularını yenmeleri konusunda destek veriyoruz. Kendilerine en uygun çözümü, sosyal hizmet uzmanlarıyla birlikte bulmaya çalışıyoruz. Meslek kuruluşlarıyla görüşüp çeşitli projeler dahilinde iş sahibi yapıyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri