Şiddet Gören Kadınlar

Konu sahibi son olarak 2601 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kadınlar babadan şiddet görüyor, ağabeyden şiddet görüyor, evleniyor kocadan şiddet görüyor. Artık şiddet o kadar sıradan oluyor ki o kadın için, kadın şiddet gördüğünde sesini çıkarmıyor, bunu normal karşılıyor ve hatta kocamdır döver de sever de diyebiliyor. Oysa şiddet kadınlık gururunu yerlere seren insanlık dışı bir olay. Ve en kötüsü sessiz kalınan her şiddet olayı, başka bir şiddeti doğuruyor.

Çalışan, kariyer sahibi, çevresi tarafından tanınan ve sevilen bir çok kadın eşinden şiddet görüyor ama maalesef bu kadınlar bile susuyor. İşte buna şaşırıyorum. Neden susuyorlar?
Utandıkları, çekindikleri, sindiremedikleri ve yediremedikleri için..
Çünkü bu saygın kadınlar, eşlerinden şiddet gördükleri için utanç duyuyor ve bu durumu başkalarına söyleyip onların nazarında şiddete uğrayan kadın damgası yemek istemiyor. Boşanmıyorlar, bu hayat böyle devam edip gidiyor.
Ben de bir kadınım. Bekarım. Henüz evlenmedim. Bazen düşünüyorum acaba benim başıma gelse ne yapardım diye…Allah göstermesin diyip düşünmek bile istemiyorum sonra..
Şiddet gören kadınlar ne yapmalı açıkçası söylemek bana düşmez. Ancak eğer imkanınız, mesleğiniz, arkanızda olan bir aileniz varsa lütfen kendinize bunu layık görmeyin sevgili hanımlar.

Kadına el kaldıran zihniyeti kınamak hafif kalır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri