Sıcak havalarda spor yaparken dikkat etmeniz gerekenler

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Sağlık Konuları
🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Havaların ısınmasıyla birlikte spor yapmak giderek zorlaşmaya başladı. Peki sıcak havalarda egzersiz yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte ipuçları...

Yaz mevsiminde spor yaparken bazı alışkanlıkları geride bırakmak ve hava değişimine ayak uydurmak gerekiyor. İşte sıcak havalarda spor yaparken dikkat etmeniz gerekenler...

Bol su için
Sıcak havalarda egzersiz yapmak vücut ısısını artırır ve terlemeye başlarsınız. Kaybettiğiniz suyu geri kazanmak için bol bol su tüketmeniz gerekiyor. İdrarınızın renginden vücudunuzun su oranını takip edebilirsiniz.

Uygun giysiler seçin
Egzersiz esnasında ne giydiğiniz oldukça önemli. Açık renkli ve hafif kıyafetler tercih edin. Dışarıdaysanız güneş kremi ve gözlüğü ihmal etmeyin.

Acele etmeyin
Daha soğuk havalarda spor yapmaya alışkınsanız eski alışkanlıklarınıza devam edemeyeceğinizi kabul edin. Normalde yürüdüğünüzden az daha yürüyün, daha çok su için. Egzersiz sürenizi azaltın ve sıcak havaya adapte olmaya çalışın.

Bedeninizi dinleyin
Baş dönmesi, mide bulantısı, kusma, kalp atışlarının hızlanması vb. semptomlarla karşı karşıya kaldığınızda egzersizi erteleyin veya tamamen bırakın. Böyle durumlarda serin ve gölge bir yerde dinlenin. Hala iyi hissetmiyorsanız sporu bir süre erteleyin.

Zamanı ayarlayın
Günün en sıcak saatlerinde egzersiz yapmaktan kaçının. Sabah saatlerini veya gün batımına yakın saatleri tercih edin.

Kaynak

FayymB8oskizhzMiRkg2gw.jpg

Açık havada yüzmek dışında bir şey yapmak mümkün değil çünkü nem oranı izin vermiyor.

Ben sıcakta bir şeyler yapamam valla bunalıyorum ay max soğuk duş alırım şxşsşd

Birkaç haftadır bıraktım sporu, bu havalarda hiç yapılmıyor. Sabah akşam yürüyorum zaten ve formumu korumama yetiyor bu.
Aynı rutine devam.

Orgazm olur gibi seslerle ağırlık kaldirmayin,ses oto kontrolu sağlayın.
Çift havlu ile gelin; les gibi havlunuzu serince bi anlamı kalmıyor.
Aynı kıyafetleri giymeyin, haftada üç antremaniniz varsa üçünde de temiz giyinin.
Parfüm sıkmayın Allah askina.
Oyalanmayin, yer kaplamayin sporunuzu yapıp gidin, çeneyi disarida yapin

Ne gerek spora Allah'ın verdiği enerjiyi harcamayın :d

Spor soğuk sıcak dinlemez yapılmalı ama Bilinçli bir şekilde

Spor soğuk sıcak dinlemez yapılmalı ama Bilinçli bir şekilde
Hoş geldin @Serçe ciğim

Sıcak ve nemli havada spor yapmak sağlık sorunları yaratabilir. Klimalı ortam bile olsa dediğin gibi bilinçli şekilde vücudu, kalbi zorlamamak gerekiyor.

Geri