Sıcak Duş Sağlıklı mı Yoksa Zararlı mı?

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Sağlık Konuları
Konu sahibi son olarak 1198 gün önce görüldü
Kisin sicak yazin ilik
Izmir de Soguk 45 derece de Anca insan kendine geliyor sjsjsjs

hangi meriç bu kohen mi erkan mı?
hqdefault.jpg

60 derece su sıcaklığı olan hamama gidip kese + masaj alan insanlara ne anlatıyorsunuz?

Sıcak arkası soğuk sportif olarak faydalı (şok havuzu) fakat sporun "sağlıklı" kelimesine eşit olduğunu sanan gafillere diyecek sözüm yok. Spor yıpratır, yorar ve öldürür.

@climax

Ne diyorsun hocam?
Sağlıklı bir yaşam için spor olarak sadece açık havada yürüyüş ve yüzme öneriliyor hatta koşu bile değil.

Sicak dus alalim da uyuyalim artik.

Sağlık açısından ılık olanı zaten sıcak suyla saçımızı yıkadığımızda yıpranıyor özellikle kendi adıma kıvırcık saçlar çok sıcak suyu sevmez normal ısı ile duş alıp soğuk su iile şoklamak çok güzel:D

Sağlık açısından ılık olanı zaten sıcak suyla saçımızı yıkadığımızda yıpranıyor özellikle kendi adıma kıvırcık saçlar çok sıcak suyu sevmez normal ısı ile duş alıp soğuk su iile şoklamak çok güzel:D
Sen bence dün akşamki mağlubiyetten sonra soğuk duş al.
(Espriyi gördün mü) :D

Genelde yaz kış maksimum olabilecek derecede soğuk suyla banyo yapmaya çalışıyorum.daha zinde hissediyorum.soğuğa karşı da dirençli hissediyorum.kışın bazen biraz daha ılığa yakın sayılabilir.

Fazlası tabii ki zararlı kalp ritmini hızlandırıyor. Ayrıca duşakabinin camını patlatıyor fazla ısı ve buhar. Bir arkadaş banyo yaparken patlamıştı. Kanlar içinde kaldı. Tamamen kapatmayın sıcak su kullanırken.

Ara sıra kemiklerin de ısınması gerekir. Özellikle kışın.

soğuk duşun sağlıklı olduğunu iddia eden soğuk duş lobisinin eve gidince jakuziyi kökleyip içinde saatlerce oturduğundan eminim ama kanıtlayamam.........

yazın soguk suyla yıkanıyorum da, kısın totom yemiyo. denedim nefesim kesiliyodu. ılık suyla 10 dk max.

bir ara biraz okumuştum bu konuda, saçlar nazaran sıcak suyla ve daha seyrek, vücut ılık-soğuk suyla daha sık yıkanmalı diye hatırlıyorum.

Şimdi küfür edicem. Neden ben sevmeyince Meriç oluyorum da sen sevmeyince Adnan olmaya devam edebiliyorsun?

Çok içtikten sonra yaşanan kısa süreli tiksinme bu. Alka Seltzer de kalmamış. Başım ağrıyor üstat.

Böyle çok bilmiş tahmin insanlarına kendinizi kaptırıp, üşütmeyin kış günü. Bedeniniz daha iyi bilir neye ihtiyacınız olduğunu.

Geri